Stäng fullskärmsläge

Ljus, underbar fyra med solig balkong och möjlig uthyrningsdel. Garage i huset!

Välkommen till ett hem på Vasastansmäklarna Preview

Previewpris 8 400 000 kr.
Önskat tillträde 4-6 månader.

Via Vasastansmäklarna Preview har du chansen att väcka ägarens intresse med ett indikationsbud och på så sätt bli inbjuden till en privat visning före alla andra.

Vänligen maila ansvarig mäklare på bjorn@vasastansmaklarna.se så lovar vi att höra av oss så fort som möjligt.

PREVIEWBUD
Är du intresserad av att köpa den här bostaden? Då kan du lägga ett icke bindande indikationsbud. Budet visar vad du skulle vara villig att betala om hemmet motsvarar dina förväntningar. Ägaren meddelas om ditt bud och kan välja att bjuda in dig till visning eller avvisa ditt bud. Blir ditt bud avvisat kan du alltid lägga ett nytt högre bud.

VISNING
Om ägaren tycker att ditt indikationsbud är intressant sätter vi upp en visning för dig. Inför visningen ger mäklaren dig en sammanställning av all viktig information om hem och förening, precis som ett vanligt prospekt.

AFFÄR
Kommer du och ägaren överens sätter vi sedan ihop alla viktiga dokument, avtal och sköter alla transaktioner - som vid en vanlig bostadsförsäljning.

BOSTADEN
Låg avgift | Balkong i väst | Möjlig uthyrningsdel | Två ingångar | Garage i huset | Perfekt planlösning

Varmt välkommen till denna ljusa och välplanerade familjevåning med stor solig balkong mot föreningens grönskande gård. Bostaden har två ingångar vilket möjliggör en bra uthyrningsdel, generationsboende eller kontorsdel om man så vill. Föreningen har ett stort garage som man når med hiss direkt.

Här möter du en optimalt planerad lägenhet för trevliga bjudningar då kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning. Bostadens funktionella utformning och väl avvägda förhållanden mellan sovrummen och de sociala ytorna gör vardagslivet lätt att leva. Det finns plats för både ett stort matbord och soffa, och under de varmare månaderna kan man flytta sällskapet till den rogivande och soliga balkongen.

Det finns gott om smart förvaring i bra garderober i alla sovrum samt i hallen. Både badrummet och toaletten har väggskåp för badrumsattiraljer.

Föreningen är en oäkta bostadsrättsförening med goda intäkter, stort garage och stora renoveringar bakom sig.

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Planritning

Föreningens bastu & relaxavdelning

Föreningens takterrass

Tulegatan

Gården med mysig uteplats

Hagaparken med vackra Brunnsviken

Sola i Vanadislunden med härlig utsikt över Vasastan

Hagaparken med löprundor och tennisbanor

Hagaparken, tennis, bad och båtklubb

Lummiga Hagaparken

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 3 av 8. Hiss finns.
Adress: Tulegatan 41, 3 tr, 11353 Stockholm
Lägenhetsnummer: 410301
Pris: 8 400 000 kr Previewpris
Avgift: 3 504 kr Avgiften inkluderar värme, vatten, bredband och kabel-TV
Driftskostnad: 11260 kr/år
Andelstal: 1,15%
Allmänt: Bostaden är pantsatt. Lånen löses vid tillträdet.
Byggår: 1963

Interiör

Antal rum
4 rum + kök

Boarea
90,3 m², föreningens information

ENTRÉ/HALL
Välkomnande entré med vy mot vardagsrum och kök. Här finns garderob samt en hatthylla så att du lätt kan få undan ytterkläder. Ljusa väggar, vitt tak samt klinkergolv. Bostaden har två ytterdörrar vilket gör den perfekt för uthyrning av del eller generationsboende.

KÖK
Påkostat kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Här finns allt du kan tänkas behöva; kyl/frys, induktionsspis, ugn, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn samt gott om arbetsytor och förvaring. Bänkskivor i granit och vackert klinkergolv ger ett snyggt och sammanhängande intryck. Här får du plats med ett stort matsalsbord för trevliga middagar. Ljusa väggar samt vitt mosaikkakel, vitt tak med spotlights samt klinkergolv.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är generöst till storleken och har en stor balkong mot föreningens trevliga gård. Ljusa väggar, vitt tak samt parkettgolv.

BALKONG
Härlig balkong i ostört läge mot den stora innergården. Balkongen vetter mot väster och det är mycket långt till andra sidan gården. Sol från lunch till solnedgång.

SOVRUM 1
Stort sovrum beläget i den möjliga uthyrningsdelen. Här finns plats för en stor säng. Rymlig platsbyggd garderob med spegeldörrar. Ljusa väggar, vitt tak samt parkettgolv.

SOVRUM 2
Sovrummet i mitten är ljust och rymligt. Idag är det inrett som barnrum. Även här finns garderob för klädförvaring. Ljusa väggar, vitt tak samt parkettgolv.

SOVRUM 3
Det sista sovrummet ligger i anslutning till köket. Här finns en rymlig platsbyggd garberob med spegeldörrar. Ljusa väggar, vitt tak samt parkettgolv.

BADRUM 1
Fräscht badrum i anslutning till hallen. Här finns duschörna med regndush och vikväggar. Handfat och kommod med spegelskåp ovan och wc. Tvättmaskin och torktumlare. Grå kaklade väggar (Norrvange), vitt tak med spotlights samt klinkergolv (Norrvange) med golvvärme. Renoverat 2012 i samband med stambytet.

BADRUM 2
Fint badrum i anslutning till sovrum 1. Här finns duschörna med regndush och vikväggar. Handfat och kommod med spegelskåp ovan och wc. Naturstenskaklade väggar, vitt tak med spotlights samt klinkergolv med golvvärme. Renoverat 2012 i samband med stambytet.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett förråd i källaren om ca 4.5 kvm. Om man behöver så kan man även hyra ytterligare förråd av föreningen.

Brf Geten

Brf Geten är en oäkta förening som registrerades 2001 och köpte fastigheterna Geten 25 och Geten 26 två år senare. 2003 genomfördes en sammanslagning av fastigheterna till en fastighet, som fick benämningen Geten 25. Föreningen består av 2 st bostadshus med vardera 8 våningsplan som byggdes 1962 och 1965. Föreningen upplåter 108 lägenheter med bostadsrätt och 4 lägenheter med hyresrätt varav en tillfallit föreningen under 2017. Här finns även 35 lokaler och 120 parkeringsplatser i garage. Föreningen äger marken.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2004: Omgjutning av balkonger
2004: Tulegatans fasad mot gården renoverades
2005: Separation av fjärrvärmesystemet som tidigare delats med grannfastigheten. Samtidigt byttes fjärrvärmeväxlare vilket sänkte uppvärmningskostnaderna. Successivt har därefter lokalerna fått nya ventilationssystem med återvinning av värme.
2009: Byte av hissar
2009: Renovering av entréer
2010: Ommålning de gemensamma utrymmena på varje plan, trapphus samt garage
2011: Byggnation av tre terrasser
2012: Stambyte på Tulegatan 41
2013: Stambyte på Döbelnsgatan 52 och 56, ändrat sophantering samt bytt fasad och fönster på gatuplanen
2014: Stambyte på Tulegatan 43 samt nedre delen av Tulegatan 41, investerat i nytt skalskydd samt säkerhetssystem vid entréportar och målat yttertaken
2015-2016: Totalrenovering av innergård. Nytt tätskikt på nedre gården.
2017: Lokalen på Döbelnsgatan 54 renoverades klart och hyresgästerna, en arkitektbyrå flyttade in.
2017: Förråd för uthyrning till föreningens medlemmar har byggts i källaren.
2017 Cykelförråd har byggts
2018 Gårdsrenovering
2018 Renovering fönster

KABEL-TV OCH BREDBAND
Fastigheten är ansluten till Open Universe där du själv kan välja operatör.

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trevlig innergård med lekplats, sittgrupper och grill. Bastu med relax. Föreningen har tre takterrasser som medlemmar kan använda. Tvättstuga finns på undre källarplan. Barnvagnsrum nås från Tulegatan och cykelrum finns i båda fastigheterna.

GARAGE
Föreningen har ett garage med totalt 120 parkeringsplatser, för tillfället är det kö. (Normalt kort väntetid.)

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften uppgår till högst 2,5% av gällande prisbasbelopp och betalas av förvärvaren. Pantsättningsavgiften uppgår till högst 1% av gällande prisbasbelopp och betalas av pantsättaren.

Titta gärna på föreningens hemsida: www.geten.se

Omgivning


I Vasastans nordöstra hörn ligger gemytliga Sibirien, med härliga Vanadislunden som hjärta och Roslagsgatan som pulsåder.

Området började bebyggas under 1800-talets sista årtionden efter stadsplanen 1879 och var länge särpräglade arbetarkvarter. Den enda kvarlevan från tiden dessförinnan är Browallshofs Malmgård, som de flesta nog känner som Claes på Hörnet, invid Monica Zetterlunds park i hörnet mellan Birger Jarlsgatan och Surbrunnsgatan.

Idag är Sibirien en av de mest attraktiva delarna av Vasastan. Bland sina invånare räknar området politiker, tv-kändisar och kulturpersonligheter. Kvarteren kombinerar vackra sekelskiftesbyggnader, coola funkis- och senfunkishus, samt en stor klassisk HSB-förening byggd på slutet av 20-talet. I de här kvarteren hittar man några av Vasastans mest intressanta småbutiker, antikvitetsaffärer, krogar och caféer. Och om du inte visste det så har ju faktiskt Vanadisbadet än en gång fyllt sina bassänger och bjuder in till sommarnöje för hela familjen.
Här bor man med ett uppskattat läge invid Vanadislunden, nära Hagaparken och på promenadavstånd från Odenplan, Stureplan och City. Det är inte alla som tänker på att man här också kommer till Lill-Jans-skogens härliga löparspår på några minuter.

Allt sammantaget så kombinerar Sibirien alla de egenskaper som ett populärt innerstadsområde av högsta rang skall ha, samtidigt som det är avslappnat och gemytligt här. Välkommen!

Kommunikation
Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar samt tunnelbanans gröna linje vid Odenplan/Rådmansgatan eller röda linjen och Roslagsbanan vid Tekniska Högskolan. Promenadavstånd till Stureplan, Odenplan, KTH, Handels och Stockholms Universitet.


Övrigt

Tack för att du visar intresse för den här bostaden! Att sälja och hitta ny bostad kan vara en rolig och inspirerande process, men det kan även väcka en hel del känslor.

Här vill vi informera och förbereda dig på hur en försäljning går till, vad man kan förvänta sig, vad som kan vara bra att tänka på och lite om fastighetsmäklarens roll. Ju mer du vet, desto trevligare blir processen tror vi.

Viktigaste rådet tar vi först:
Känner du dig osäker eller undrar någonting? Fråga din fastighetsmäklare, så får han eller hon chansen att hjälpa dig till en positiv och rolig affär!

Hur försäljningen går till
Här redogör vi för hur säljaren avser att genomföra försäljningen. Din fastighetsmäklare är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

Intresserad av denna bostad?
Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att gå miste om bostaden vid ett snabbt avslut. Försök att vara startklar med lånelöfte och be oss gärna om en kostnadsfri värdering av ditt nuvarande boende.

Budgivning
Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från det i annonsen angivna priset. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det ska vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Men säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Berätta gärna innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad, etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Även om du har det högsta budet så kan säljaren välja någon annan att avsluta affären med.

Mäklaren kan inte ge några löften till någon om att få köpa utan ska göra klart för spekulanterna att det är säljaren som bestämmer. Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet mellan olika spekulanter. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljaren och köparen måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren, även om buden inte lämnas på det sätt som bestämts. Det är bara säljaren som kan besluta om ett bud av någon anledning ska väljas bort; det kan inte mäklaren göra. Eftersom det är säljaren som helt bestämmer över budgivningen har en spekulant ingen ovillkorlig rätt att få bjuda över ett lämnat bud. Men oftast ligger det i säljarens intresse att mäklaren låter spekulanterna höja sina bud.

En spekulant har inte rätt att få annan information än att han eller hon inte fått köpa. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budlistan lämnas till säljaren och slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut).

Kontraktsskrivning
Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Vi träffas på mäklarkontoret. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

Handpenning
Handpenning om 10% av köpeskillingen hålls av mäklaren på ett särskilt klientmedelskonto skiljt från mäklarens övriga tillgångar, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen).

Tillträde
Vid tillträdet träffas parterna hos mäklaren, där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar mm. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen.

Objektsbeskrivning
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Boendekostnadskalkyl
Fastighetsmäklaren erbjuder spekulanter och köpare en skriftlig beräkning av boende kostnaderna, en så kallad boendekostnadskalkyl. Om du vill att mäklaren gör en boendekostnadskalkyl till dig så skall du meddela fastighetsmäklaren detta innan köpeavtal skrivs under.

Tilläggstjänster
Som vår kund erbjuds du skräddarsydda lösningar med produkter och tjänster av våra samarbetspartners. Vid förmedling av nedanstående tilläggstjänster kan mäklaren erhålla en förmedlingsprovision av våra samarbetspartners. Nedan redovisas denna förmedlingsprovision innan avdrag för skatt och sociala avgifter.

- Hemnet Service AB. 300-800 kr beroende på objektets utgångspris.

Hantering av personuppgifter
Vasastansmäklarna/Stenstaden behandlar lämnade personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen. Personuppgifterna kan komma att behandlas av Vasastansmäklarna/Stenstaden och samarbetspartners för att exempelvis tillhandahålla tjänster, administrera kundengagemang och för marknadsföringsåtgärder såsom e-post.

Medgivande reklam
Säljare och köpare till i överlåtelseavtal och objektsbeskrivning angiven bostadsrätt/andelsrätt har inget emot att handläggande fastighetsmäklare med firma - Vasastansmäklarna/Stenstaden använder bilder och övrigt informationsmaterial om lägenheten i sin marknadsföring som s.k. referensobjekt.

Undersökningsplikt och felansvar
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären.

Köparens undersökningsplikt
Utgångsläget är att du köper bostadsrätten "i befintligt skick" med den inredning och det slitage som finns. Det innebär att du efter köpet inte kan klaga på att en dörr är trasig eller att en äldre spisfläkt inte fungerar. Detta om inte säljaren har lämnat en särskild utfästelse - att han garanterar till exempel att spis med ugn fungerar perfekt - även på tillträdesdagen.

Uppmaning att undersöka
Du uppmanas av säljaren att noggrant undersöka bostaden. Du får som köpare inte åberopa fel som du antas ha känt till vid köpet eller vad som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning. Detta även om någon undersökning inte genomförts.

Det är inte bara själva lägenheten som din undersökningsplikt omfattar. Läs föreningens senaste årsredovisning, som din mäklare lämnar. Där får du en bra redovisning av föreningens ekonomi. Det brukar finnas med en övergripande information om föreningens planerade reparations- och ombyggnadsåtgärder. Kontrollera även direkt med föreningen om eventuella kommande större reparationer, omläggning av lån etc. som väsentligt kan påverka bostadens framtida årsavgift.

Säljarens felansvar och "upplysningsplikt"
Säljaren ansvarar inte för fel och brister som du borde ha upptäckt eller misstänkt vid en noggrann undersökning. Säljarens ansvar ska gälla "dolda fel" som fanns vid köptillfället men som upptäcktes efter köpet.

En svår definition beroende av om säljaren haft faktisk kännedom om felet eller om säljaren förstod eller borde ha förstått att köparen inte känt till omständigheten, samt om säljaren borde ha förstått att denna uppgift var viktig för köparens beslut att köpa bostaden. Om felet varit dolt vid köpet och inte är att förvänta med hänsyn till ålder, pris och skick, svarar säljaren för konsekvenserna. Om felet varit upptäckbart får köparen stå för det själv. Säljarens vetskap har i princip ingen självständig betydelse för felansvaret. Även om säljaren inte måste tala om vad han vet om bostaden är mäklaren skyldig att verka för att säljaren lämnar väsentliga upplysningar, som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivs in i objektbeskrivningen.

Mäklarens ansvar
Mäklaren har inget ansvar för lägenhetens skick. Mäklarens roll är att förmedla säljarens och föreningens information och ska enligt lag verka som opartisk mellanman, ge parterna råd och upplysningar, verka för att säljaren lämnar köparen uppgifter av betydelse samt verka för att köparen före köpet undersöker bostaden. Mäklaren ska kontrollera vem som har rätt att förfoga över bostadsrätten, eventuell pantsättning och andra rättigheter som kan belasta den och ge köparen, utöver erbjudande om skriftlig boendekostnadskalkyl, en objektbeskrivning med nämnda uppgifter inklusive lägenhetsbeteckning, andelstal och boarea. Mäklaren lämnar även köparen föreningens senaste årsredovisning och stadgar. Har inget annat avtalats, ska fastighetsmäklaren hjälpa till med att upprätta köpehandlingar.

Påföljder
Är bostadsrätten/andelsrätten felaktig och felet inte beror på köparen, får du kräva avhjälpande, vilket innebär att säljaren ska erbjudas möjlighet att själv eller genom hantverkare åtgärd felet med rimligt åldersavdrag, eller så har du som köpare rätt till prisavdrag, skadestånd eller till och med häva köpet om bostadsrätten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig.

Reklamation/Preskription
Det är viktigt att du som köpare reklamerar inom skälig tid från det att du upptäckt eller förväntas ha märkt av felet. Absolut senast inom två år räknat från tillträdesdagen.

Boarea
Särskilt i äldre byggnader kan den angivna arean avvika, på grund av gamla mätnormer i förhållande till dagens norm. Om du som köpare känner dig osäker på uppgiften om boarean eller om denna uppgift är av stor vikt för dig bör du anlita en fackman för uppmätning av boarean.

Ombyggnad av bostaden
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

Flytt och flyttstädning
När den första formella delen med köpekontrakt etc. är klar - återstår dock en hel del jobb. Din mäklare tar hand om pappersarbetet - så att du kan ägna dig åt packning, flytt och inte minst flyttstädning, som tyvärr kan bli föremål för tvister och ovänskap mellan säljare och köpare. Med god planering och denna information undviker du konflikter och hinner dessutom göra en bra städning. Visst känns det mycket bättre att lämna över nyckeln när man vet att lägenheten är riktigt ren och fräsch.

Normalt avtalas i köpekontraktet att säljaren ansvarar för flyttstädningen. För en normalbostad tar en riktig flyttstädning flera dagar och skall vara genomförd dagen före tillträdesdagen.

Med flyttstädning menas att bostadens alla ytor skall vara rengjorda och fria från fläckar och smuts annat än det som beror på ålder och slitage. Anpassa rengöringsmedel och städteknik efter material så att du inte repar eller skadar ytor och inredning. Kom ihåg att en flyttstädning är något helt annat än en vanlig veckostädning! Det skall vara så rent att om köparen tillkallar städfirma skall denna konstatera att ingen mer städning behövs.

Vi rekommenderar säljaren att anlita en städfirma istället för att själv städa och att skriva ett avtal med villkor att betalning sker då din besiktningsman, i detta fall köparen, godkänt städningen.

Skulle köparen vara missnöjd med städningen finns olika utvägar. Lämpligt är att köparen genast reklamerar bristerna till säljaren så att denna kan åtgärda dessa, antingen på egen hand eller med hjälp av städfirma. Vägrar säljaren får köparen själv ta kontakt med en städfirma och ge dem uppdraget att utföra en flyttstädning. Köparen kan sedan kräva säljaren på ersättning motsvarande städfirmans kostnad.

Mindre lämpligt är att köparen städar återstoden på egen hand. Dels för att det är svårt att beräkna ersättning för eget städarbete, dels för att det i efterhand ofta är omöjligt att bedöma om städningen faktisk var otillräcklig. I och med sin egen städning har köparen undanröjt alla bevis! Bäst för köparen är i detta fall att få någon opartisk att granska städningen och skriva ett enkelt protokoll över de brister som finns.

(c) Vasastansmäklarna 2019

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.