Stäng fullskärmsläge

Stilsäker tvåa med balkong och låg avgift

Välkommen till en vacker, modern sekelskiftestvåa idealiskt belägen i Vasastan. Öppen och social planlösning inbjuder till trevliga middagsbjudningar. Ståtligt kök från Pickyliving och stor balkong. Walk in closet i sovrummet.

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 1 av 5. Hiss finns.
Adress: Döbelnsgatan 79, 1 tr, 11352 Stockholm
Avgift: 2 372 kr inkl värme, VA
Driftskostnad: 5500 kr/år

Interiör

Antal rum
2 rum + kök

Boarea
48,6 m², föreningens information

ENTRÉ/HALL
Entré med smart förvaring i klädkammare. Vitmålade plankgolv, vitt tak samt gråmålade väggar.

VARDAGSRUM
Ljust och rymligt vardagsrum i anslutning till köket. Vitt tak med takrosett, gråmålade väggar samt massivt trägolv. Stort fönster mot den lummiga innergården.

KÖK
Stilsäkert designkök från Pickyliving med skåpsluckor upp till taket. Spis med induktionshäll, mikrovågsugn och ugn från Smeg samt diskmaskin och kyl/frys från IKEA. Vitt tak med infällda spotlights och högtalare. Köksbänk i corian med målad cement ovan. Plats för matplats för fyra personer samt utgång genom pardörrar till balkongen.

BADRUM
Vitt helkaklat badrum med gråa klinkergolv. Vattenburen handdukstork och elburen golvvärme. Vitt tak med inbyggda spotlights med dimmerfunktion. Spegelskåp ovanför handfatet.

BALKONG
Stor och trevlig balkong som vetter mot lummiga innergården. Plats för utemöbler.

SOVRUM
Gemytligt sovrum med mönstrad tapet samt petroleumblå väggar. Vitt tak med takrosett.

KLÄDKAMMARE/WALK IN CLOSET
Snygg och praktisk walk in closet med dörrar från Superfront och Elfa-system ger gott om förvaring.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Brf Trädgårdsmästaren 3

Bostadsrättsföreningen Trädgårdsmästaren 3 är en bostadsrättsförening med 29 bostadslägenheter, 27 med bostadsrätt och 2 med hyresrätt, samt 4 hyreslokaler (restaurang, kontor och lager). Föreningen köpte fastigheten 2011 och ekonomin ser god ut.

FASTIGHETEN:
Fastighetsbeteckning: Stockholm Trädgårdsmästaren 3 (omfattar adresserna Döbelnsgatan 79 och Surbrunnsgatan 37). Inför köpet av fastigheten utfördes en besikting av fastigheten för att bedöma det underhållsbehov som föreligger.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR:
2014: OVK
2014: Hissrenovering
2012: Stamspolning
2012: Injustering av värmesystem
2012: Byte av radiator- och stamregleringsventlier
2011: Byte av torktumlare
2010: Fönsterrenovering mot gård
2008: Målning av trapphus
2007: Installation, två frånluftsfläktar tak
2007: Ny undercentral
2006: Takvärmeanläggning
1974: Stambyte

PLANERADE RENOVERINGAR
2015: Byte av servicekabel (huvudmatningen för elen)

KABEL/TV/BREDBAND:
Samtliga lägenheter är utrustade med uttag för kabel-TV och bredband. Leverantör är Com Hem www.comhem.se.

GÅRD:
Lummig och fin innergård där det finns trädgårdsmöbler.

TVÄTTSTUGA:
Tvättstuga är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 mangel.

ÖVRIGA UTRYMMEN:
Cykelrum på gården som även kan användas som barnvagnsrum.

PARKERING:
Boendeparkering gäller i området.

PANTSÄTTNINGSAVGIFT/ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Pantsättningsavgift och överlåtelseavgift kan tas ut efter beslut av styrelsen. Överlåtelseavgiften får uppgå till max 2,5 % av gällande prisbasbelopp vid tidpunkten för ansökan om medlemskap. Pantsättningsavgiften får uppgå till max 1 % av gällande prisbasbelopp vid tidpunkten för underrättelse av pantsättning.

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

Omgivning


Vasastan har fått sitt namn från Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset. Statyn gav namnet till Vasabron, som i sin tur gav namnet till Vasagatan, vilken leder in till och inspirerade till namnet Vasastaden som blev officiellt 1926. Innan stadsplanen togs fram 1880 låg här Rörstrands och Sabbatsbergs ägor samt Bergianska trädgården. Den första bebyggelsen skedde söder om Odengatan, tätt följt av den norra sidan. Därefter kom Birkastan, Röda Bergen, Rörstrand och Atlas. I stadsdelen finns fyra församlingar; Adolf Fredrik, S:t Johannes, S:t Matteus och Gustav Vasa.

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här.

Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera bostadsrätten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.