Stäng fullskärmsläge

Etagevåning i toppskick - 96 kvm golvyta stor balkong och låg avgift

En av Vasastans mest spännande etagevåningar på 96 kvm golvyta (82 kvm boarea). Våningen erbjuder volym, öppna ytor, stor balkong, öppen spis, inbyggda högtalare samt mycket hög standard. Ett fulländat boende i en välskött sekelskiftesfastighet belägen i trendsäkra Sibirien. Möjlighet till terrass på vindsplanet.

Gott om förvaring och arbetsyta

Entréplan i öppen planlösning med stor balkong

Öppen planlösning med utgång till balkong

Högt ostört läge med plats för grill och sittgrupp

7 m i takhöjd

Öppen spis, bjälkar och fjärrstyrda takfönster

Flödande ljusinsläpp och sociala ytor

Rymligt kök (Picky Living), specialdesignad bänk

Vinkyl, plats för 52/48 flaskor

Platsbyggda hyllor och vitvaror från Smeg

Inbyggda högtalare och golvvärme

Balkongen sedd från trapphuset på vindsplanet

Stilrent badrum med inyggt badkar i mosaik

Tvättmaskin från Smeg

Luftig hall med plats för avhängning

Trappa i glas och mörkbetsad ek

Övre plan med takbjälkar och takfönster

Plats för ytterligare sovrum om så önskas

Platsbyggd säng & garderober ger god förvaring

Möjlighet till takterrass mot gården

Barnrum och lekhörna

Lugn och välskött innergård

Port och innergård

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 4 & 5 av 5. Ingen hiss.
Adress: Roslagsgatan 40 A - Etagevåning 4+5 tr, 113 55 Stockholm
Avgift: 2 862 kr VA/värme, Kabel-TV basutbud samt bredband
Driftskostnad: 6400 kr/år

Interiör

Antal rum
3 rum + kök

Boarea
82 m², faktisk uppmätn norm SS 21054:

Biarea
14 m²

Rumsbeskrivning
. Sekelskifte och vindskaraktär i två öppna plan med en takhöjd på vardera 3,5 m. Genomgående hög standard med bl a ingbyggda högtalare, vattenburen golvvärme samt fjärrstyrda takfönster med regnsensor. Totalrenoverad 2013 inkl. stambyte samt förstärkning av golvbalkar. Golvyta = 96 kvm. Boarea = 82 kvm. Kommentar: Lägenheten är uppdelad i entréplan (boarea = 42,4 kvm) och vindsplan (boarea = 40,0 kvm, golvyta = 53,3 kvm)

HALL
Välkomnande hall med 7 m till nock. Från hallen leder en platsbyggd trappa upp till övre plan. Under trappan finns gott om plats för förvaring. Mörkbetsade ekgolv (golvvärme) och vita väggar.

KÖK
Det trevliga köket finner du på vänster sida vid entrén. Köket är ljust och stilrent med platsbyggda detaljer såsom de svängda hyllorna och den specialdesignade bänkskivan i massiv mörkbetsad ek. Luckor från Picky Living och vitvaror från Smeg. Maskinellt finns här gasspis, diskmaskin, inbyggd varmluftsugn, inbyggd kyl/frys samt vinkyl. Gott om arbetsyta och fönster med utsikt över takåsar. Mörkbetsade ekgolv (golvvärme) och vita väggar.

SÄLLSKAPSRUM
I anslutning till köket finns det generösa sällskapsrummet. Detta rum passar utmärkt för stora middagar och tillställningar. Kan även disponeras som vardagsrum. Mörkbetsade ekgolv (golvvärme) och vita väggar. Utgång till balkong.

BALKONG
Stor balkong i högt och fritt läge med plats för grill och sittgrupp. Balkongen har morgon-/förmiddagssol, ca 5 kvm.

BADRUM
Direkt till höger vid entrén finns badrummet med inbyggt badkar och tvättmaskin från Smeg. Platsbyggda hyllor, wc och handfat. Vitkaklade väggar och gråblå glasmosaik på golv och badkar (golvvärme). Renoverat och stambytt 2013.

SOVRUM
Från entrén leder den platsbyggda trappan i mörkt trä och glas upp till den privata sfären. Här finns "master bedroom" med platsbyggd förvaring och ett "tornkrypin" som idag disponeras som barnrum. Möjlighet att ansöka om bygglov för terrass mot den lugna innergården. Mörkbetsade ekgolv och vita väggar.

VARDAGSRUM
På övre plan finns även ett stort rum som idag disponeras som vardagsrum/tv-rum. Fungerande öppen spis, synliga takbjälkar och takfönster. Möjlighet att skapa ytterligare ett sovrum. Mörkbetsade ekgolv och vita väggar.

Brf Ingemar 8

Brf Ingemar 8 är en äkta bostadsrättsförening som ombildades till bostadsrättsförening 2003. Innan dess organiserades verksamheten inom ramen för en bostadsförening som bildades redan 1910. Föreningen är skuldfri med goda intäkter från lokaler och låga avgifter.

I föreningen finns 39 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 2 lokaler upplåtna med hyresrätt (Ryggakuten och presentaffär) som bidrar till att hålla medlemsavgifterna låga. Stabil och välskött förening med god ekonomi utan lån. Föreningen har även osålda delar av råvinden. Totalarea 2446 kvm varav 164 kvm lokalarea.

- Tvättstugan är belägen i källaren i gathuset med ingång från innergården och är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum samt mangel.
- Bastu finns i källaren och kan nyttjas kostnadsfritt av föreningens medlemmar. I anslutning till denna finns en samlingslokal som används för styrelsemöten.
- Förråd finns i källaren.
- Fastigheten är ansluten till kabel-TV via ComHem och Ownit bredband finns att tillgå via Stadsnät.
- Innergård med möblerade grillplatser och grönskande rabattlådor. Cyklar kan ställas på gården.

http://www.roslagsgatan40.se

FASTIGHETENS SKICK:
Följande större renoveringar har gjorts:
2006 - Ny värmepanna och renovering av trapphus B. Extra brandskydd insatt i samtliga ytterdörrar till lägenheterna i uppgång A och B.
2007 - Renovering av tvättstuga.
2008 - Högtrycksspolning av alla stammar gjordes i december 2008. Ska hålla i decennier utan stambyte. När man renoverar badrum kan man ansöka hos styrelsen att byta ens egen del av stammen. Föreningen står för hälften av den kostnaden (delstambytet).
2009 - Fasad och tak på gårdshus.
2010 - Bättre trappbelysning och brandsäkerhet, nytt kodlås samt cykelställ till gården.
2011 - Snörasskydd, skyddsräcke, OVK-besiktning. servat tvättmaskiner och ny mangel, tre partiella stambyten.
2012 - Fräschat upp A-uppgången och entrédörrar.
2012 Slutbesiktning OVK.
2013 Spolning av stammar.
2014 Ommålning av fastighetens tak.

EKONOMI:
Mycket välskött förening med renoverad, vacker fastighet anno 1897. Föreningen har låga avgifter, inga lån samt goda intäkter från lokaler (äkta förening).

Omgivning


I Vasastans nordöstra hörn ligger gemytliga Sibirien, med härliga Vanadislunden som hjärta och Roslagsgatan som pulsåder.

Området började bebyggas under 1800-talets sista årtionden efter stadsplanen 1879 och var länge särpräglade arbetarkvarter. Den enda kvarlevan från tiden dessförinnan är Browallshofs Malmgård, som de flesta nog känner som Claes på Hörnet, invid Monica Zetterlunds park i hörnet mellan Birger Jarlsgatan och Surbrunnsgatan.

Idag är Sibirien en av de mest attraktiva delarna av Vasastan. Bland sina invånare räknar området politiker, tv-kändisar och kulturpersonligheter. Kvarteren kombinerar vackra sekelskiftesbyggnader, coola funkis- och senfunkishus, samt en stor klassisk HSB-förening byggd på slutet av 20-talet. I de här kvarteren hittar man några av Vasastans mest intressanta småbutiker, antikvitetsaffärer, krogar och caféer. Och om du inte visste det så har ju faktiskt Vanadisbadet än en gång fyllt sina bassänger och bjuder in till sommarnöje för hela familjen.
Här bor man med ett uppskattat läge invid Vanadislunden, nära Hagaparken och på promenadavstånd från Odenplan, Stureplan och City. Det är inte alla som tänker på att man här också kommer till Lill-Jans-skogens härliga löparspår på några minuter.

Allt sammantaget så kombinerar Sibirien alla de egenskaper som ett populärt innerstadsområde av högsta rang skall ha, samtidigt som det är avslappnat och gemytligt här. Välkommen!

Kommunikation
Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar samt tunnelbanans gröna linje vid Odenplan/Rådmansgatan eller röda linjen och Roslagsbanan vid Tekniska Högskolan. Promenadavstånd till Stureplan, Odenplan, KTH, Handels och Stockholms Universitet.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera bostadsrätten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.