Perfekt etta i högt läge med balkong! Låg avgift

Stäng fullskärmsläge

Perfekt etta i högt läge med balkong! Låg avgift

Charmig sekelskiftesetta i en skuldfri förening med stor balkong i fritt läge mot gården. Generös takhöjd, stora fönster samt mycket bra förvaring. Vacker fastighet anno 1888 på lugn återvändsgata.

Ansvarig mäklare

Malin Cervell
Produktionsledare
0700927923
malin@vasastansmaklarna.se

Detaljbild

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum med utsikt över takåsarna

Vardagsrum

Vardagsrum/detalj

Vardagsrum mot hall

Hall

Hall mot kök och vardagsrum

Kök

Kök mot balkong

Balkong med utsikt över takåsarna

Balkong

Utsikt

Badrum

Badrum

Föreningens gemensamma innergård

Fasad fastigheten

Planritning

Planritning

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 4 av 4. Ingen hiss.
Adress: Roslagsgatan 48, 4 tr, 11354 Stockholm
Avgift: 642 kr inkl värme och vatten
Driftskostnad: 4000 kr/år

Interiör

Antal rum
1 rum + kök

Boarea
30 m², föreningens information

Rumsbeskrivning
Nu finns tillfälle att förvärva en riktig pärla i Sibirien. Bostaden är mycket ljus och fräsch med genomgående vackra golv och en välbevarad charm.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med två stora fönster som ger gott om ljusinsläpp. Här finns plats för såväl säng och soffgrupp. Vita väggar och vackert nyslipat ekparkettgolv.

HALL
Välkommande och funktionell hall med smart förvaring i inbyggda skåp. Gott om plats för avhängning. Ljusa färger och vackert nyslipat ekparkettgolv. Säkerhetsdörr mot trappen.

KÖK
Modernt kök med bra förvaring, platsbyggt skåp med avlastningsyta och utgång till balkong. Mörka luckor och ljusgrå bänkskiva. Gasspis, kyl och frys, samt fläkt i rostfritt. Vita väggar och vitt golv.

BALKONG
Stor balkong i fritt läge mot gården och med utsikt över takåsarna. Förmiddagssol fram till 12:30.

BADRUM
Bra planerat badrum med vita väggar och grått klinkergolv. Handfat, WC och dusch.

Dokument

Energideklaration
Stadgar
ÅR 2014 Brf Staren 2.pdf

Brf Staren 2

Brf Staren 2 är en äkta, stabil och skuldfri förening. Bra intäkter från lokaler ger låga avgifter som legat konstant de senaste åren. Fastigheten är ett hörnhus med två trappuppgångar, huset ligger i korsningen Ingemarsgatan 6 och Roslagsgatan 48. Huset är byggt år 1888 och består av 37 bostadsrätter och 6 lokaler. Fastigheten har bytt ut stammar successivt under tiden, varpå nästan hela fastigheten är utbytt. Visionen är att Staren 2 ska fortsätta vara en skuldfri förening med låga hyror. Diskussioner förs om vindsexploatering vilket skulle innebära att man installerar hiss i fastigheten.

Huset har genomgått större renoveringar de senaste åren, allt från nytt tak, nya säkerhetsdörrar, trapphus och putsad fasad.

RENOVERINGAR
2003-2013 Stammar har renoverats successivt
2004 Undercentral
2005 Innergård
2008 Tak och skorstenar
2009 Fasader och vissa fönster
2011 Trapphus plus säkerhetsdörrar
2005-2014 Renoverades lokalerna successivt

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan består av 3 st Miele tvättmaskiner och en stor torktumlare. Det finns även ett stort torkrum

ÅTERVINNING/SOPRUM
I soprummet på gården finns återvinningskärl för grovsopor, hushållssopor, matavfall, metall, glas, plast, batterier, småelektronik och glödlampor.Tidningar och kartong finns det kärl på gården.

INNERGÅRDEN
Den fina innergården tillhör alla boende i föreningen. Det finns grill och cykelställ.

TV/BREDBAND
Digitalt TV-utbud och Breband finns att tillgå via ComHem.

Omgivning


I Vasastans nordöstra hörn ligger gemytliga Sibirien, med härliga Vanadislunden som hjärta och Roslagsgatan som pulsåder.

Området började bebyggas under 1800-talets sista årtionden efter stadsplanen 1879 och var länge särpräglade arbetarkvarter. Den enda kvarlevan från tiden dessförinnan är Browallshofs Malmgård, som de flesta nog känner som Claes på Hörnet, invid Monica Zetterlunds park i hörnet mellan Birger Jarlsgatan och Surbrunnsgatan.

Idag är Sibirien en av de mest attraktiva delarna av Vasastan. Bland sina invånare räknar området politiker, tv-kändisar och kulturpersonligheter. Kvarteren kombinerar vackra sekelskiftesbyggnader, coola funkis- och senfunkishus, samt en stor klassisk HSB-förening byggd på slutet av 20-talet. I de här kvarteren hittar man några av Vasastans mest intressanta småbutiker, antikvitetsaffärer, krogar och caféer. Och om du inte visste det så har ju faktiskt Vanadisbadet än en gång fyllt sina bassänger och bjuder in till sommarnöje för hela familjen.
Här bor man med ett uppskattat läge invid Vanadislunden, nära Hagaparken och på promenadavstånd från Odenplan, Stureplan och City. Det är inte alla som tänker på att man här också kommer till Lill-Jans-skogens härliga löparspår på några minuter.

Allt sammantaget så kombinerar Sibirien alla de egenskaper som ett populärt innerstadsområde av högsta rang skall ha, samtidigt som det är avslappnat och gemytligt här. Välkommen!

Kommunikation
Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar samt tunnelbanans gröna linje vid Odenplan/Rådmansgatan eller röda linjen och Roslagsbanan vid Tekniska Högskolan. Promenadavstånd till Stureplan, Odenplan, KTH, Handels och Stockholms Universitet.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.