Vacker vasastadstrea med låg avgift och balkong mot gården

Stäng fullskärmsläge

Vacker vasastadstrea med låg avgift och balkong mot gården

Välkommen till denna ljusa, genomgående och ovanligt tysta tjugotalsvåning med vackra golv i fiskbensparkett och stora härliga fönster. Lägenheten är insynsskyddad och har vackra träd som utsikt från samtliga fönster. Bostaden ligger i en obelånad bostadsrättsförening med mycket låga avgifter. Lägenheten är tyst med isolerande treglasfönster mot gatan.

Mot gårdssidan ligger ett snyggt, välplanerat kök med gott om förvaring i skåp som går hela vägen till taket. Det finns gott om upplysta arbetsytor och stor disko som underlättar matlagningen. När andan faller på kan en kopp kaffe avnjutas på balkongen som vetter mot den lugna gården.

Våningen har två stora sovrum varav ett har garderob. Även vardagsrummet är spatiöst och ger plats för både ett rejält matbord samt soffa och tv. Här kan du avnjuta trevliga sittningar i goda vänners lag eller trevliga familjemiddagar följt av soffmys.

Badrummet är perfekt planerat och har både tvättmaskin och torktumlare. Här finns gott om förvaring för både badrumsattiraljer och handdukar i skåp och kommod. Det finns även ett stort bubbelbadkar där du kan avnjuta ett varmt bad efter en lång dag i vinterkylan. I hallen finns en gästtoalett, perfekt när man har gäster eller småbarn.

Ansvarig mäklare

Björn Bring
Fastighetsmäklare/Delägare
070 780 99 80
bjorn@vasastansmaklarna.se

Extra kontaktperson

Therese Nordenberg
Fastighetsmäklare
070 780 34 10
therese@stenstadenstockholm.se

Plats för både soffgrupp och matbord

Spatiöst vardagsrum

Vackert parkettgolv

Stort fönster

Matplats för trevliga middagar

Matplats

Djupa fönsternischer

Praktiskt kök

Stor diskho

Balkong mot gården

Gott om arbetsytor

Gasspis

Sovrum med plats för stor säng och sängmöbler

Garderober för klädförvaring

Du når köket direkt från sovrummet

Sovrum

Plats för två barnsängar

Sovrum

Barnrum eller gästrum

Lägenheten har vackra fönster

Välkomnande hall med vy mot vardagsrummet

Ljus hall

Vackert serveringsskåp

Serveringsgång

Badrum med tvättmaskin och torktumlare

Gott om förvaring

Fräsch gästtoalett

Innergård

Vacker fastighet

Planritning

Planritning

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 1 av 5. Hiss finns.
Adress: Norrtullsgatan 53, 1 tr, 113 45 Stockholm
Avgift: 2 453 kr inkl värme och vatten
Driftskostnad: 12297 kr/år

Interiör

Antal rum
3 rum + kök

Boarea
102 m², faktisk uppmätn norm SS 021053

ENTRÉ/HALL
Här möts du av en rymlig och ljus hall med avhängning innanför dörren. Härifrån nås gästtoaletten. Vita väggar, vitt tak samt fiskbenparkett.

GÄST-WC
Praktisk gästtoalett med wc och handfat med kommod. Takhöjden är väl utnyttjad då här finns ett skåp ovan spegeln för ännu mer förvaring. Vita kaklade väggar, vitt tak samt golv i röd mosaik.

SERVERINGSGÅNG
I lägenhetens mitt finns en serveringsgång som erbjuder praktisk förvaring då här finns ett välbevarat serveringsskåp som passar perfekt för porslin eller linne, samt ett städskåp. Vitt tak, vita väggar samt golv i vit- och svartrutigt klinkergolv.

BADRUM
Rymligt badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Det finns gott om förvaring i väggskåp samt kommod. Här finns en bänk ovan maskinerna som underlättar tvätthanteringen. Stort bubbelbad med handdukstork ovan samt elburen golvvärme. Vita kaklade väggar, vit tak med spotlights samt grått klinkergolv med golvvärme.

SOVRUM
Rymligt sovrum mot den lugna gården. Här får en stor säng plats tillsammans med sängbord. Det finns plats för stor garderob för klädförvaring (garderoben ingår ej) samt en byrå. Ljusa väggar samt fondvägg, vitt tak samt fiskbensparkett.

KÖK
Stilrent och funktionellt kök med balkong mot gården. Köket är fullt utrustat med vitvaror i form av kyl/frys, diskmaskin, gashäll från Smeg, varmluftsugn, kolfilterfläkt samt inbyggd mikrovågsugn. Köksbänken, som är i marmor och trä, ger gott om arbetsytor och är praktiskt upplysta av spotlights. Extra stor disko och platsbyggt barbord. Vita väggar, vitt tak samt golv i svart- och vitrutigt klinkergolv

BALKONG
Från köket nås balkongen som vetter mot den lugna gården.

VARDAGSRUM
Stort och ljust vardagsrum med plats för stort matsalsbord, soffgrupp och tv. Vita väggar, vitt tak samt fiskbensparkett.

SOVRUM
Stort sovrum som passar perfekt som barnrum eller gästrum. Här finns plats för säng, skrivbord eller lekhörna. Väggar med mönstrad tapet, vitt tak samt fiskbensparkett.

FÖRRÅD
Till bostadsrätten hör två vindsförråd

Dokument

Energideklaration.pdf
Mätbevis.pdf
Stadgar.pdf
Årsredovisning.pdf

Brf Hugin 6

Brf Hugin 6 är en äkta förening som registrerades 1983 och köpte fastigheten 1985. Föreningen upplåter 31 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och två lokaler med hyresrätt. Verksamheten i de två uthyrda lokalerna är en budfirma (69kvm) samt ateljéarbete (140 kvm). Föreningen har dolda tillgångar då vinden inte är såld.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2014-2015: Målning av yttertak
2013: Energideklaration
2012: OVK
2012: Fiberkablar installerade (för bredband och telefoni)
2008: Renovering av trapphus
2008: Säkerhetsdörrar
2006: Tvättstuga
2006: Fönsterrenovering
2005: Takrenovering
2003: Fasadrenovering
1989: Hissar
1990: Tvättstuga
1990: Elstambyte, 3-fas
1974-1980: Rörstambyte

KOMMANDE RENOVERINGAR
2016: Renovering av fasad mot gård
2016: Reparation av balkonger
2016: Höjning av marknivån på innergården

AVGIFT
En höjning av avgiften med 20 % kommer att ske 2016 för att finansiera underhållsfonden.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen har ComHem och Bredbandsbolaget. ComHem finns indraget i varje lägenhet, Bredbandsbolaget är draget fram till våningsdörren.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugan är belägen i källaren. I källaren finns även ett styrketräningsrum samt ett mötes- & pingisrum.

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel är 10 %.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften uppgår till 1 112,50 kr och betalas av säljaren. Pantsättningsavgiften uppgår till 445 kr och betalas av låntagaren.

Omgivning


Vasastan har fått sitt namn från Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset. Statyn gav namnet till Vasabron, som i sin tur gav namnet till Vasagatan, vilken leder in till och inspirerade till namnet Vasastaden som blev officiellt 1926. Innan stadsplanen togs fram 1880 låg här Rörstrands och Sabbatsbergs ägor samt Bergianska trädgården. Den första bebyggelsen skedde söder om Odengatan, tätt följt av den norra sidan. Därefter kom Birkastan, Röda Bergen, Rörstrand och Atlas. I stadsdelen finns fyra församlingar; Adolf Fredrik, S:t Johannes, S:t Matteus och Gustav Vasa.

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här.

Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.