Stäng fullskärmsläge

Ståtlig sekelskiftestrea med två balkonger i parknära läge

På Hagagatan i parknära läge möts du här av en sober sekelskiftesvåning med balkonger i två väderstreck och gedigna materialval. Den här ljusa och luftiga bostaden präglas av sina höga fönster med djupa härliga fönsternischer och hög takhöjd. Sekelskiftesdetaljer som massiva trägolv, speglade dörrar och höga golvsocklar ger boendet en självsäker karaktär och ett lugnt intryck.

De två balkongerna vetter mot väst och öst och ger soltid hela dagen. Lägenhetens funktion är flexibel och kan med fördel användas antingen som en social våning med spatiös matsal med balkong i väster och vardagsrum i anslutning till varandra, eller som en gemytlig familjebostad med två rejäla sovrum. Helkaklat badrum, gästtoalett och rymligt förråd gör boendets funktion komplett.

Bostaden ligger i en stabil förening och ingen avgiftsförändring är beslutad i dagsläget. Föreningen har två hyreslägenheter kvar som dold tillgång. Närheten till Hagaparken och Vanadisbadet samt den stora Ica-butiken på Vanadisvägen gör livet trivsamt i den mysigaste delen av Vasastan. Välkommen!

Vackra fönster ger generöst ljusinsläpp

Matsalen nås genom vackra speglade dubbeldörrar

Vardagsrum, vy från hallen

Balkong i väst mot Hagagatan

Vackra plankgolv samt balkong

Matsal

Sovrum med balkong mot gården

Sovrum

Garderobsvägg i sovrum

Mosaik ovan bänken

Kök

Kök

Badrum med badkar

Hagagatan 50

Hagagatan 50

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 3 av 5. Hiss finns.
Adress: Hagagatan 50, 3 tr, 113 47 Stockholm
Avgift: 4 786 kr inkl värme, VA och fiberbredband
Driftskostnad: 6500 kr/år

Interiör

Antal rum
3 rum + kök

Boarea
84 m², föreningens information

ENTRÉ/HALL
Ljus och välkomnande hall med hatthylla för avhängning. Vita väggar, vitt tak samt ljusa plankgolv.

KÖK
Mysigt kök med plats för litet matbord och stolar. Vitvaror i form av kyl/frys, spis med glashäll, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin samt kolfilterfläkt. Mörk bänkskiva med mörkgrå mosaik ovan. Vita väggar, vitt tak samt ljust plankgolv.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och tv. Matsalen nås härifrån genom vackra speglade dubbeldörrar. Ljusa väggar, vitt tak samt parkettgolv.

MATSAL
Den stora matsalen ligger intill vardagsrummet. Här finns gott om plats för ett väl tilltaget matsalsbord och en arbetshörna. Genom dubbeldörrar nås balkongen som vetter mot gatan. Ljusa väggar, vitt tak samt plankgolv.

SOVRUM
Stort sovrum med lång garderobsvägg för exemplarisk klädförvaring. Härifrån nås den trevliga balkongen som vetter mot gården. Vita väggar, vitt tak samt plankgolv.

BADRUM
Badrum med både badkar samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Handfat med kommod samt spegelskåp ovan. Handukstork ovan wc samt elburen golvvärme. Vita kaklade väggar, vitt tak samt svart- och vitrutigt klinkergolv.

GÄST-WC
Gästtoalett, som nås från hallen, med wc och handfat. Här finns hyllor ovan wc för extra förvaring. Vita väggar, vitt tak samt svart- och vitrutigt klinkergolv.

Brf Munin 40

Brf Munin 40 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2011. Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus med totalt 33 lägenheter varav 31 är upplåtna med bostadsrätt och två med hyresrätt.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2012-2013: Ombyggnation vind/källare
2012-2013: Renovering källarplan
2012-2013: Ny takkonstruktion källare inkl. mark-/tätskikt innergårdar inkl. glaskupoler
2012: Byte av stammar i kök och badrum (gathuset)
2013: Byte av stammar i kök och badrum (gårdshuset)
2013: Renovering/tätskikt gårdar
2013: Renovering av hiss (gathus)
2013: Nya tät- och ytskikt i badrum
2013: Målning av trapphus och dörrar
2013: Balkonger
2013: Renovering av tvättstuga
2013: Installation av säkerhetsdörrar (för de medlemmar som valt det)
2013: Renovering av källarförråd
2014: Fasadrenovering (mot gata)
2015: Fönsterrenovering

MELDEMSKAP
Juridisk person godkänns ej som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Barnvagnsrum och cykelparkering finns på innergården. Den gemensamma tvättstugan finns i gårdshusets källare. Föreningen har även en gemensam altan på gården.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Bredband levereras av Ownit (fiber) och kabel-tv levereras av Telenor eller bredbands-tv via Ownit.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften får uppgå till högst 2,5% av gällande prisbasbelopp och betalas av förvärvaren. Pantsätningsavgiften får uppgå till max 1% av gällande prisbasbelopp och betalas av pantsättaren.

Omgivning


Vasastan har fått sitt namn från Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset. Statyn gav namnet till Vasabron, som i sin tur gav namnet till Vasagatan, vilken leder in till och inspirerade till namnet Vasastaden som blev officiellt 1926. Innan stadsplanen togs fram 1880 låg här Rörstrands och Sabbatsbergs ägor samt Bergianska trädgården. Den första bebyggelsen skedde söder om Odengatan, tätt följt av den norra sidan. Därefter kom Birkastan, Röda Bergen, Rörstrand och Atlas. I stadsdelen finns fyra församlingar; Adolf Fredrik, S:t Johannes, S:t Matteus och Gustav Vasa.

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här.

Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.