Stäng fullskärmsläge

Social trea med balkong och stans bästa utsikt

Missa inte denna sekelskiftespärla med stans bästa utsikt. Här finner du en social och ljus trea på lugnt gårdsläge i underbara Birkastan. Lägenhetens vardagsrum samt sovrum med tillhörande balkong ligger i rakt söderläge och bjuder på sol hela dagen. På balkongen kan du avnjuta en avslappnande frukost medan du vilar ögonen på den magiska utsikten. Eller varför inte bjuda in till en trevlig middag med vyn som underhållning. Den öppna planlösningen mellan det stilfulla köket och vardagsrummet är idealisk för samkväm med nära och kära
I det stora sovrummet finns en väl tilltagen klädkammare med hängen, hyllor och plats för spegel. Perfekt när du ska välja utstyrsel för trevliga tillställningar. Ovanpå klädkammaren finns ytterligare utrymme för praktisk förvaring av alla livets attiraljer.

Bostaden ligger i en mycket stabil och välskött förening med god ekonomi. På innergården finns en trevliga uteplatser med grill under sommarhalvåret.

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Balkong i söderläge

Utsikten

Utsikt från balkong

Utsikt över takåsarna

Underbar utsikt!

Inbyggd kyl och frys

Kök med bra arbetsytor

Öppen planlösning

Vy mot vardagsrum

Vardagsrum och kök

Plats för stort bord vid fönstret

Vackra parkettgolv

Lilla sovrummet nås genom vacker skjutdörr

Vy mot lilla sovrum

Trevlig vy från matbordet

Generöst ljusinsläpp

Vardagsrum

Hall med avhängningsmöjlighet

Väldigt välkomnande hall

Hall

Ljust sovrum med stora fönster

Passage mellan kök och sovrum

Lilla sovrummet

Lilla sovrummet

Sovrum med utgång till balkong

Rymlig klädkammare

Fräscht helkaklat badrum

Badrum med tvättmaskin

Vackert handfat i badrummet

Planritning

Planritning

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 4 av 5. Hiss finns.
Adress: Tomtebogatan 21, 4tr ög, 113 39 Stockholm
Avgift: 2 499 kr inkl värme och vatten
Driftskostnad: 6600 kr/år

Interiör

Antal rum
3 rum + kök

Boarea
58,5 m², föreningens information

HALL
Väldigt välkomnande hall med vy mot köket. Här finns hatthylla innanför dörren för avhängning av ytterkläder. Vita väggar, vitt tak med spotlights samt trägolv.

KÖK
Fräscht och stilsäkert kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Fullt utrustat med vitvaror som gasspis, ugn, kolfilterfläkt, inbyggd kyl/frys och diskmaskin. Köket har gott om skåp för förvaring och bänkskivan i laminat erbjuder gott om arbetsytor. Vita väggar, vitt tak med spotlights samt trägolv.

VARDAGSRUM
Vardagsrum i öppen planlösning mot köket. Rummet har ett stort fönster i söderläge med underbar utsikt över takåsarna. Här finns plats för både soffa och matbord. Vitt tak, vita väggar samt golv i fiskbensparkett.

SOVRUM
Stort sovrum som nås genom passage med förvaringsutrymmen. Här finns en stor klädkammare med gott om utrymme för familjens kläder. Ovanpå klädkammaren finns ett loft med ytterligare utrymme förvaring. Vita väggar, vitt tak samt trägolv.

SOVRUM
Mindre sovrum som nås från vardagsrummet genom en glasad skjutdörr. Detta rum funkar perfekt som barnrum eller gästrum. Härifrån nås balkongen som ligger i söderläge och erbjuder sol hela dagen. Vita väggar, vitt tak samt trägolv.

BADRUM
Rymligt badrum med tvättmaskin och golvvärme. Stor kommod och vägghängt skåp finns för bra förvaringsmöjligheter. Duschhörna med vikväggar samt handdukstork. Grått klinkergolv, vita kaklade väggar samt vitt tak med spotlights.

FÖRRÅD
Till bostadsrätten hör ett förråd som finns i källaren i gårdshuset.

Brf Tomten

Brf Tomten är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1917 och köpte fastigheten Ugnen 4 samma år. Föreningen består av 33 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2014: Installation av nya termostatrar i samtliga lägenheter
2013: Byte av värmecentral
2012: Nya cykelställ
2012: Stamspolning
2012: Nytt tak ovanför gårdstrappa
2011: Byte av gårdsbrunn
2010: Renovering av skorstenar och rökkanaler
2005: Målning väggar och fönster
2004: Omputsning av fasad
1988-1990: Elstambyte
1988-1990: Rörstambyte
1988-1990: Nyinstallation hiss
1988-1990: Nya balkonger
1988-1990: Omputsning av fasad

KOMMANDE RENOVERINGAR
2016: Renovering av tak och fönster

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner delat ägande.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga och soprum finns i gathuset. Cykelrum finns i föreningen. Föreningen har även en trevlig innergård som på sommaren utrustas med utemöbler och grill.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen är ansluten till Com Hem. Bredband levereras även av Ownit (fiber).

ÖVERLÅTELSEAVGIFT/PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften uppgår till 1107,50


kr och betalas av förvärvaren. Pantsättningsavgiften uppgår till 443 kr och betalas av pantsättaren.

Omgivning


Välkommen till härliga Birkastan! Området avgränsas enligt en inventering av Stockholms Stadsmuseum 1974 av Rörstrandsgatan, Norra Stationsgatan, Karlbergsvägen och S:t Eriksgatan. Lejonparten av de hus vi ser i Birkastan idag uppfördes mellan 1902 och 1912. Innan dess har området givit rum åt en träskofabrik precis norr om nuvarande S:t Eriksplan och på höjden mot slutet av Tomtebogatan låg Radskogen som var en tallskog. I övrigt var det bostäder till arbetarna på Rörstrands porslinsfabrik som fanns här innan de "nya" husen byggdes vid förra sekelskiftet.

Det är inte utan anledning som området idag är ett av Sveriges mest attraktiva. Med en mångfald av vackra sekelskifteshus och mysiga innergårdar och närhet till både Hagaparken och Karlbergsparken är det bland de trevligaste kvarteren som innerstaden har att erbjuda. Till det kommer det fantastiska utbudet av högklassiga caféer och restauranger på och kring Rörstrandsgatan som går som ett stimmigt stråk förbi Filadelfiakyrkan, en väldigt aktiv kyrka där många konserter och evenemang hålls.

Har du slagit ner dina bopålar här kan du skatta dig lycklig och det är få områden i innerstaden som har så lokalpatriotiska invånare. I Birkastan är det verkligen lätt att trivas!

Kommunikation
Suveräna kommunikationer i området- från S:t Eriksplan går T-banans gröna linje, flertalet stadsbussar samt flygbussar och Karlbergs station ligger också i direkt närhet till bostaden


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.