Stäng fullskärmsläge

Föreningsrekord!

Bostaden såldes till ett pris som var rekord i bostadsrättsföreningen vid tiden för försäljningen, enligt underlag från Valueguard.

Välkommen till denna eleganta tvårummare i eftertraktat läge med balkong, ett ljust och fint läge samt härliga detaljer från förrförra sekelskiftet. Lägenhetens planlösning och takhöjd gör att den upplevs spatiös och rymlig. Detta är en otroligt väldisponerad lägenhet med klockren planlösning. Varje kvadratmeter fyller sin funktion.

Huset uppfördes 1903 och de härliga detaljerna såsom stuckaturer, djupa fönsternischer och snickerierna är varsamt bevarade både i huset som helhet och i lägenheten.

Vardagsrummet är stort och luftigt och tack vare det stora fönsterpartiet flödar dagsljuset obehindrat in. Samtliga fönster och balkongen vetter ut mot föreningens gemensamma innergård. Köket är något utöver det vanliga med bänkskiva i Corian, kvalitétsvitvaror från Siemens och mycket gott om förvaring. Från köket tar du dig även ut till balkongen. I hela lägenheten ligger originalgolv vilket ger ett gediget intryck.

En praktiskt detalj i denna lägenhet är att förvaringen är väl tilltagen vilket självfallet underlättar vardagen.

Här är det nära till allt. SATS Tule ligger rakt över gatan. Några restauranger och caféer värda att nämna är Balzac, Svartengrens, Sirap och Non Solo Bar. 7-11 och Ica ligger även det i närheten. Det är även nära till Vanadislunden och Hagaparken.

Lägenhet

Upplåtelseform: Andel i bostadsförening
Våning: Våningsplan 2 av 5. Hiss finns.
Adress: Tulegatan 32 A, 1,5 tr, 113 53 Stockholm
Avgift: 2 243 kr inkl värme och vatten
Driftskostnad: 6476 kr/år

Interiör

Antal rum
2 rum + kök

Boarea
58 m², faktisk uppmätn norm SS 021053

HALL
Hall med originalgolv (furutiljor) och målade väggar. 4 st garderober. Ytskikt delvis renoverat 2016.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med originalgolv (furutiljor) och målade väggar. Fönster mot balkong och innergård. Hög sockel.

KÖK
Kök med originalgolv (furutiljor) och målade väggar. Kakel ovan diskho, bänkskiva och avställningsytor. Bänkskiva i Corian (slipbar). Gott om förvaring. Gasspis. Ugn (eldriven). Fläkt (kolfilkter). Diskmaskin. Micro. Kyl/frys. Samtliga vitvaror från Siemens. Spotlights under köksskåp. Balkongdörrar utan bröstning. Kök renoverat och stambytt 2006. Ytskikt delvis renoverat 2016.

SOVRUM
Sovrum med originalgolv (furutiljor) och målade väggar. Fönster mot gård. 2 st garderober. Ytskikt delvis renoverat 2016.

BALKONG
Balkong mot gård med trätrall och smidet räcke. Läge: Nordost. Balkong installerad april 2013. Garanti för byggnationen till 2018, dörrar och glas till balkong till 2023. Rostskydd till 2023.

WC/DUSCH
Dusch/wc med klinkergolv och kaklade väggar. Handfat i gjutmarmor. Golvvärme. Badrum renoverat och stambytt 2012.

ÖVRIGT
Badrum är stambytt 2012. Kök stambytt 2006.
Månadsavgiften betalas kvartalsvis.
De gemensamma rökkanalerna är provtryckta 2015. För installation krävs att man låter installera och provtrycka en egen kanal för det specifika ändamålet. Köparen står för kostnaden. Detta har skett i samma länga av lägenhet ovanför.

B.f. Trygg U.P.A.

B.f. Trygg U.p.a. Föreningen består av 32 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 1909. Föreningen har låg belåningsgrad och god teknisk status. Föreningens totala bostadsyta är 1823 kvm. Avgiften sänktes med 10 % år 2016.

Gemensamma utrymmen:
- Innergård med grillplats.
- Cykelparkering
- Tvättstuga i källaren.
- Återvinningsanläggning på gården.
- Styrelserum

Renoveringar:
Stammarna i denna lägenhet är bytta 2006 samt 2012.
Trappuppgång/hiss: Hiss installerad 2012
Tak: Ommålat 2011
Säkerhetsdörrar installerades 2006
Tvättstuga: Maskiner från ca 2004
Fasaden: Renoverad 2000, reparerad 2007
Fönster: Renoverade 2002
Elstigare: Bytt 1992. 3-fas i varje lägenhet.

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag.
Balkongplaner: Alla som kan har installerat balkong

Överlåtelseavgift 5% av prisbasbelopp (ca 2 215 kr)
Pantsättningsavgift 2% av prisbasbelopp (ca 886 kr)

Omgivning


Vasastan har fått sitt namn från Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset. Statyn gav namnet till Vasabron, som i sin tur gav namnet till Vasagatan, vilken leder in till och inspirerade till namnet Vasastaden som blev officiellt 1926. Innan stadsplanen togs fram 1880 låg här Rörstrands och Sabbatsbergs ägor samt Bergianska trädgården. Den första bebyggelsen skedde söder om Odengatan, tätt följt av den norra sidan. Därefter kom Birkastan, Röda Bergen, Rörstrand och Atlas. I stadsdelen finns fyra församlingar; Adolf Fredrik, S:t Johannes, S:t Matteus och Gustav Vasa.

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här.

Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.