Ljust och högt beläget boende i hörnlägenhet

Stäng fullskärmsläge

Ljust och högt beläget boende i hörnlägenhet

Välkommen till denna charmiga enrummare belägen i Birkastan i ett hus byggt 1912 och som för tankarna till tv-serien The Knick. Lägenheten är högt belägen och insynsskyddad. Dagsljuset skiner in från två väderstreck eftersom detta är en hörnlägenhet.

Det som verkligen har uppskattats är närheten till Torsplan som verkligen fått ett stort lyft under de senaste två åren. Där finns Hemköp, Systembolag, Apotek samt tre olika gym. Den uppenbara närheten till Rörstrandsgatan några av stans absolut bästa caféer såsom Mellqvist och Non Solo behöver knappt nämnas.

Kommunikationer - Buss 69 går utanför porten. Busslinje 72 ligger två minuter bort. Du når Sankt Eriksplans tunnelbanestation på en kort promenad på tio minuter.

Ansvarig mäklare

Niklas Wendell
Fastighetsmäklare/Delägare
0730-55 60 11
niklas@vasastansmaklarna.se

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 3,5 av 6. Hiss finns.
Adress: Karlbergsvägen 87 A, 3,5 tr, 113 35 Stockholm
Avgift: 1 130 kr inkl. värme, vatten och hushållsel
Driftskostnad: 400 kr/år

Interiör

Antal rum
1 rum + kök

Boarea
22 m², föreningens information

HALL
Hall med klinkergolv och vitmålade väggar. Hatthylla och garderob.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med trägolv och målade väggar. Fönster mot gård. Loft rymmer säng med bredd 105 cm.

KÖK
Kök med klinkergolv och målade väggar. Kakel ovan avställningsytor, diskho och spis. Spis med glashäll och ugn (2015). Väggfasta kryddhyllor. Micro. Kyl/frys (2013) placerat under loft i vardagsrum. Fönster mot gård.

DUSCH/WC
Wc/dusch med klinkergolv och kaklade väggar. Golvvärme. Duschhörna, badrumsskåp, tvättställ, wc samt handdukstork.

ÖVRIGT
Vindsförråd tillhör lägenheten. Hushållselen ingår för närvarande i månadsavgiften men detta kan komma att förändras varpå framtida ägaren av lägenheten tecknar ett vanligt elabonnemang hos en elleveratör.

Dokument

Brf Kadetten 3 Stadgar.pdf
Brf Kadetten 3 ÅR 2014.pdf
Energideklaration.pdf

Brf Kadetten 3

Brf Kadetten 3. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Fastigheten består av ett sexvånings gathus med två trapphus samt ett gårdshus med fyra våningar. Det finns 34 lägenheter samt några mindre utrymmen. I fastigheten finns gemensam tvättstuga samt vinds- och källarförråd. Mellan gathus och gårdshus finns en vacker uteplats. Föreningen förvärvade fastigheten 1992.

Juridisk person godkänns inte som medlem i föreningen.

Flerbostadshuset uppfördes 1912

Uppvärmning
Fjärrvärme (ingår i avgiften)

Stambyte
1982. Stamspolning genomförd 2013 utan anmärkningar.

Kabel-tv och Internetanslutning?
TV: Fastigheten är ansluten till kabel-TV via ComHem
Internet: Fastigheten har möjlighet till internetanslutning via ComHem.

Ekonomisk förvaltning
Den ekonomiska förvaltningen sker i sammarbete med Rådrum AB.

Teknisk förvaltning
Beslut på extrastämma i januari 2016 att styrelsen ska projektera och undersöka möjligheten att exploatera föreningens råvind samt tvättstuga för att betala framtida renoveringar. Underhållsplan framtaget av Projektledarhuset. Dock är inga beslut tagna på faktiska renoveringar/åtgärder.

Gemensamma anläggningar
- Asfalterad gård med tillgång till utemöbler
- Cykel- och barnvagnsförråd i gatuplan.
- Ett förråd per lägenhet
- Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

Omgivning


Välkommen till härliga Birkastan! Området avgränsas enligt en inventering av Stockholms Stadsmuseum 1974 av Rörstrandsgatan, Norra Stationsgatan, Karlbergsvägen och S:t Eriksgatan. Lejonparten av de hus vi ser i Birkastan idag uppfördes mellan 1902 och 1912. Innan dess har området givit rum åt en träskofabrik precis norr om nuvarande S:t Eriksplan och på höjden mot slutet av Tomtebogatan låg Radskogen som var en tallskog. I övrigt var det bostäder till arbetarna på Rörstrands porslinsfabrik som fanns här innan de "nya" husen byggdes vid förra sekelskiftet.

Det är inte utan anledning som området idag är ett av Sveriges mest attraktiva. Med en mångfald av vackra sekelskifteshus och mysiga innergårdar och närhet till både Hagaparken och Karlbergsparken är det bland de trevligaste kvarteren som innerstaden har att erbjuda. Till det kommer det fantastiska utbudet av högklassiga caféer och restauranger på och kring Rörstrandsgatan som går som ett stimmigt stråk förbi Filadelfiakyrkan, en väldigt aktiv kyrka där många konserter och evenemang hålls.

Har du slagit ner dina bopålar här kan du skatta dig lycklig och det är få områden i innerstaden som har så lokalpatriotiska invånare. I Birkastan är det verkligen lätt att trivas!

Kommunikation
Suveräna kommunikationer i området- från S:t Eriksplan går T-banans gröna linje, flertalet stadsbussar samt flygbussar och Karlbergs station ligger också i direkt närhet till bostaden


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare för en personlig boendekostnadskalkyl.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Det kan inte garanteras att uppgiften stämmer med dagens mätmetod. Om boarean är av stor vikt för köparen uppmanas köparen att kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i köparens undersökningsplikt.

Budgivning: Vasastansmäklarna och Stenstaden Fastighetsförmedling tillämpar öppen budgivning. Budgivningen redovisas på www.vasastansmaklarna.se samt www.stenstadenstockholm.se. Den som deltar i budgivningen accepterar att namn, telefonnummer och information om de bud som läggs avseende bostaden lämnas till köparen. Pris är den prisnivå budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än priset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill anta budet eller ej. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal skrivna.

Kontrakt: Alla som väljer att sälja via Vasastansmäklarna och Stenstaden Fastighetsförmedling har fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Bostadsaffären är klar när skriftliga kontrakt är signerade av både köpare och säljare.

Renoveringar: Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Redovisning av tilläggstjänster: Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren redovisa eventuella ersättningar som tillfaller mäklaren vid försäljning av tilläggstjänster. Nedan finns de tilläggstjänster som vi för närvarande marknadsför. Ersättningarna utgår till Vasastansmäklarna och Stenstaden Fastighetsförmedling, och inte till den enskilda fastighetsmäklaren. Ersättningarna är inkl. moms:
Hemnet:
Utgångspris - Ersättning
1-500 000 kr: 300 kr
500 001-1 000 000 kr: 400 kr
1 000 001-2 000 000 kr: 500 kr
2 000 001-5 000 000 kr: 600 kr
5 000 001-9 000 000 kr: 700 kr
9 000 0001 kr <: 800 kr
Objekt som saknar pris: 800 kr

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.