Välplanerad och social lägenhet på lugnt gårdsläge

Stäng fullskärmsläge

Välplanerad och social lägenhet på lugnt gårdsläge

Välkommen till en välplanerad och charmig hörnlägenhet på attraktiva Roslagsgatan. Här möts du av välbevarade tidstypiska detaljer såsom djupa fönsternischer med fönsterbänkar i granit, generös takhöjd samt vackra trägolv. Det finns stora fönster i två väderstreck vilket ger ett härligt ljusinsläpp, och det ostörda gårdsläget fulländar idyllen.
Lägenheten är smakfullt renoverad och varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Detta gör att lägenheten passar utmärkt både för en person eller för ett par.
Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet och har en lång vitpigmenterad ekbänkskiva som ger gott om arbetsytor för matlagning. Mot vardagsrummet är bänkskivan extra djup och skapar en utmärkt matplats för fyra personer.
Det separata sovrummet nås genom fina dubbeldörrar och har plats för en stor säng.
Toppenläge med närhet till både Hagaparken och Vanadislunden, för sköna löprundor i naturen, samt även Karolinska sjukhuset och Tekniska Högskolan. Odenplan finns inom promenadavstånd liksom Stureplan.

Föreningen inväntar besked gällande balkongbygge.

Ansvarig mäklare

Therese Nordenberg
Fastighetsmäklare
070 780 34 10
therese@stenstadenstockholm.se

Vardagsrum med klädkammare

Balkong kan bli möjligt på detta fönster

Härligt ljusinsläpp

Vardagsrum

Vackert trägolv i vardagsrum

Social planlösning

Utrymme för fyra sittplatser

Kök

Gott om arbetsyta

Vy mot vardagsrum

Kök

Plats för dubbelsäng

Dubbeldörrar till sovrummet

Helkaklat badrum

Ljus och rymlig hall

Roslagsgatan

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 2 av 5. Hiss finns.
Adress: Roslagsgatan 29, 2 tr, 113 55 Stockholm
Avgift: 2 387 kr inkl värme och vatten
Driftskostnad: 3757 kr/år

Interiör

Antal rum
2 rum + kök

Boarea
38 m², faktisk uppmätn norm SS 21054:

ENTRÉ/HALL
Inbjudande och rymlig hall med vy mot det trevliga köket. Här finns en sittbänk med praktisk förvaring. Vitt tak, vita väggar och Josef Frank-tapet samt plastmatta på golvet.

KÖK
Väldigt snyggt och välplanerat kök med gott om förvaringsutrymmen. Här finns en ca 4,5 m lång köksbänk i vitpigmenterad ek. Bänken är extra djup och erbjuder därmed ypperliga arbetsytor. Tack vare bänkens generösa längd kan denna även användas som matbord för fyra personer. Arbetsytorna lyses upp av dimbara spotlights. Vitvaror i form av spis med induktionshäll, kyl och frys, kolfilterfläkt och ugn. Det finns eluttag för diskmaskin om man önskar att installera det. Vita väggar, vitt tak samt svart och vitrutigt linoleumgolv.

VARDAGSRUM
Socialt och rymligt vardagsrum med plats för både soffa och bord om så önskas. Det stora fönstret ligger i västerläge och ger ett härligt ljusinsläpp, det är här som balkong kan bli möjligt. Här finns en rymlig klädkammare för praktisk förvaring. Vita väggar, vitt tak samt vitpigmenterat fiskbensparkett.

SOVRUM
Sovrum, som ligger i anslutning till vardagsrummet, nås genom vackra dubbeldörrar och har plats för dubbelsäng. Grå väggar, vitt tak samt vitpigmenterat fiskbensparkett.

BADRUM
Badrum med duschhörna. Spegelskåp ovan wc samt handdukstork mittemot duschen. Under handdukstorken finns det eluttag för tvättmaskin. Vita kaklade väggar, vitt tak samt ljust klinkergolv.

FÖRRÅD
Förvaring kommer inte vara ett problem då det till bostaden hör två rymliga förråd, ett på vinden och ett i källaren.

Dokument

Energideklaration.pdf
Mätbevis.pdf
Stadgar
Årsredovisning 2016

Brf Roslagsgatan 29

Brf Roslagsgatan 29 är en så kallad äkta förening som bildades 2007 och köpte fastigheten 2009.
Föreningen består av 63 lägenheter varav 58 är bostadsrätter och 5 är hyresrätter. Föreningen har även 7 lokaler varav 4 är förråd. Byggnaden uppfördes 1936.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2016 renoverades portarna
2015-2016 åtgärdades fuktskador vid kungsbalkongerna.
2014: Hissreparation
2014: Stamspolning
2013: Nya maskiner i tvättstugan
2013: OVK-besiktning
2011: Takterrass
2011: Renovering av fasad mot gård
2007: Fönsterrenovering
1997: Stambyte
1998: Byte av elstigar
1997: Takomläggning

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridiska personer som medlemmar. Vid delat ägande ska ägarandelen minst uppgå till 10 %.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugan finns på bottenvåningen i gårdshuset. På gården finns ett förråd för bl.a. cyklar. Cyklar kan även placeras i cykelförrådet som finns i källaren. Föreningen har en trevlig, möblerad takterrass.

KABEL-TV OCH BREDBAND
ComHem är leverantör av kabel-tv och bredband.

PANTSÄTTNINGSAVGIFT/ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift uppgår till 1 120:- (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen.
Pantsättningsavgiften uppgår till 448:- (1 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av låntagaren.

Omgivning


I Vasastans nordöstra hörn ligger gemytliga Sibirien, med härliga Vanadislunden som hjärta och Roslagsgatan som pulsåder.

Området började bebyggas under 1800-talets sista årtionden efter stadsplanen 1879 och var länge särpräglade arbetarkvarter. Den enda kvarlevan från tiden dessförinnan är Browallshofs Malmgård, som de flesta nog känner som Claes på Hörnet, invid Monica Zetterlunds park i hörnet mellan Birger Jarlsgatan och Surbrunnsgatan.

Idag är Sibirien en av de mest attraktiva delarna av Vasastan. Bland sina invånare räknar området politiker, tv-kändisar och kulturpersonligheter. Kvarteren kombinerar vackra sekelskiftesbyggnader, coola funkis- och senfunkishus, samt en stor klassisk HSB-förening byggd på slutet av 20-talet. I de här kvarteren hittar man några av Vasastans mest intressanta småbutiker, antikvitetsaffärer, krogar och caféer. Och om du inte visste det så har ju faktiskt Vanadisbadet än en gång fyllt sina bassänger och bjuder in till sommarnöje för hela familjen.
Här bor man med ett uppskattat läge invid Vanadislunden, nära Hagaparken och på promenadavstånd från Odenplan, Stureplan och City. Det är inte alla som tänker på att man här också kommer till Lill-Jans-skogens härliga löparspår på några minuter.

Allt sammantaget så kombinerar Sibirien alla de egenskaper som ett populärt innerstadsområde av högsta rang skall ha, samtidigt som det är avslappnat och gemytligt här. Välkommen!

Parkering
Boendeparkering gäller i området. Läs mer på deras hemsida www.stockholm.se/tk.

Kommunikation
Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar samt tunnelbanans gröna linje vid Odenplan/Rådmansgatan eller röda linjen och Roslagsbanan vid Tekniska Högskolan. Promenadavstånd till Stureplan, Odenplan, KTH, Handels och Stockholms Universitet.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.