Stäng fullskärmsläge

Sekelskiftestvåa med balkong och fungerande kakelugn

På lugnt gårdsläge finner du denna romantiska och optimalt planerade tvåa. Lägenheten präglas av underbar sekelskiftescharm i form av vackra plankgolv, stuckaturer samt en fungerande kakelugn. Tillåt dig att avnjuta den värmande morgonsolen på balkongen som, liksom lägenhetens alla fönster, vetter mot föreningens underbart grönskande gård.
Köket och vardagsrummet ligger i social och öppen planlösning som inbjuder till trevliga sittningar med nära och kära. Under de kalla månaderna kan du förhöja mysfaktorn genom att tända en brasa i kakelugnen.
Det rogivande sovrummet är avskilt från de sociala ytorna och har en lång garderobsvägg för ypperlig förvaring.
Kök med både diskmaskin och kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt ett mycket fräscht, helkaklat badrum.
Nära till härliga Hagaparken samt nya pendeltågsstationen när Citybanan öppnar 2017.

Från köket når du balkongen

Balkong mot gården

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum

Vardagsrum med fungerande kakelugn

Vackra trägolv

Vardagsrum

Plats för matsalsbord

Kakelugn

Fräscht kök

Kök

Grönskande oas

Balkong

Detalj

Fräscht och helkaklat badrum

Sovrum

Inbyggda bokhyllor

Badrum

Hall med avhängning

Rogivande sovrum

Föreningens lummiga gård

Västmannagatan 89

Västmannagatan

Planritning

Planritning

Lägenhet

Upplåtelseform: Andel i bostadsförening
Våning: Våningsplan 1. Ingen hiss.
Adress: Västmannagatan 89 A, 113 26 Stockholm
Avgift: 2 273 kr inkl värme, VA
Driftskostnad: 6500 kr/år

Interiör

Antal rum
2 rum + Kök

Boarea
59 m², uppmätning norm SS021054:2009

ENTRÉ/HALL
Välkomnande entré med inbyggd garderob. Vita väggar, vitt tak samt ljusa plankgolv.

KÖK
Praktiskt kök med både diskmaskin samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Köksbänken i mörkt trä ger bra arbetsytor och lyses upp av spotlights. Spis med induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt samt kyl/frys. Från köket nås även balkongen som vetter mot gården. Vita väggar, vitt tak samt ljust plankgolv.

VARDAGSRUM
Vardagsrum i öppen planlösning mot köket. I hörnet står en vacker, fungerande kakelugn. Här kan du möblera med båda soffa och tv samt matbord. Ljusa väggar, vitt tak med takrosett och stuckatur samt ljust plankgolv.

SOVRUM
Stort sovrum med garderobsvägg samt inbyggda bokhyllor. Här finns gott om plats för stor säng och sängbord. Snygga eluttag och lampknappar i porslin. Ljusa väggar, vitt tak med takrosett och stuckatur samt golv i fiskbensparkett.

BADRUM
Väldigt fräscht badrum med dusch. Handfat med kommod samt elburen golvvärme. Vita kaklade väggar, vitt tak med spotlights samt grått klinkergolv.

FÖRRÅD
Till bostaden hör både ett vindsförråd och ett källarförråd.

Bf Midgård 26 upa

Bf Midgård 26 upa är en äkta bostadsförening som bildades 1917. Huset byggdes 1906 och köptes av föreningen 1917. Föreningen, som äger marken, består av 29 lägenheter, varav alla är andelsrätter. Föreningen tillämpar hembud i två veckor.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
1995: Tvättstuga
1998: Trapphus
2005: Tak
2013: Fönster
Stammar: Badrum ca 5 år sedan, kök ca 10 år sedan. Stammarna filmades under 2015, inga större anmärkningar noterades.
2016: Elstigar

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Dessa utrymmen ligger i källaren i gathuset. Sedan finns det ett hobbyrum i gårdshusets källare.

KABEL-TV/BREDBAND
Com Hem är leverantör av kabel-tv och bredband.

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT/PANTSÄTTNINGSAVGIFT
En överlåtelseavgift på 1200 kr debiteras säljaren. En pantsättningsavgift tas ut på 500 kr/lån.

Omgivning


Vasastan har fått sitt namn från Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset. Statyn gav namnet till Vasabron, som i sin tur gav namnet till Vasagatan, vilken leder in till och inspirerade till namnet Vasastaden som blev officiellt 1926. Innan stadsplanen togs fram 1880 låg här Rörstrands och Sabbatsbergs ägor samt Bergianska trädgården. Den första bebyggelsen skedde söder om Odengatan, tätt följt av den norra sidan. Därefter kom Birkastan, Röda Bergen, Rörstrand och Atlas. I stadsdelen finns fyra församlingar; Adolf Fredrik, S:t Johannes, S:t Matteus och Gustav Vasa.

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här.

Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.