Stäng fullskärmsläge

Vacker sekelskiftesbostad med två entréer i högt läge vid Odenplan

Högt upp i huset möts du här av en ljus och lättsam sekelskiftestrea i fint skick med genomgående fiskbensparkettgolv och snygga materialval. Bostaden ligger i ett mycket vackert hus anno 1883 på perfekt läge invid Odenplan och Vasaparken och med direkt närhet till stadens kärna. Låg avgift!

Bostadens planlösning är social med ett stilsäkert kök i anslutning till det rymliga vardagsrummet, som har gott om plats för såväl middagsbord som loungedel. Våningens höga läge ger ett härligt ljus och gör livet njutbart. Eftersom lägenheten har två separata ingångar så kan den byggas om till att rymma en uthyrningsdel.

Välkommen till en sekelskiftesvåning högt upp med underbart ljus

Väl tilltaget vardagsrum med gott om plats för middagsbord

Köket ansluter till vardagsrummet

Lägenheten har en separat köksingång, bra om man vill göra en uthyrningsdel t.ex

Snyggt helkaklat badrum

Sovrum 2

Fasad

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 4 av 5. Hiss finns.
Adress: Observatoriegatan 10, 4 tr, 117 31 STOCKHOLM
Avgift: 2 308 kr inkl värme, VA, bredband och tv
Driftskostnad: 7369 kr/år

Interiör

Antal rum
3 rum + Kök

Boarea
68 m², föreningens information

VARDAGSRUM
Rymligt och socialt vardagsrum med plats för både loungedel och middagsbord. Här finns tre inbyggda garderober. Vita väggar, vitt tak samt golv i fiskbensparkett.

KÖK
Rymligt och fullt utrustat kök med separat ingång från trapphuset. Vitvaror i form av kyl/frys, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, spis med induktionshäll, ugn samt kolfilterfläkt. Det finns både städskåp samt garderober i anslutning till köket. Plats finns också för ett frukostbord om så önskas. Vita vägar, vitt tak samt golv i fiskbensparkett. Det höga fönstret ger härligt ljus till rummet.

HALL/ENTRÉ
Välkomnande hall med hatthylla för avhängning. Vita väggar, vitt tak med takrosett samt grått klinkergolv.

BADRUM
Fräscht och rymligt badrum med vita kaklade väggar vitt tak med spotlights samt grått klinkergolv med golvvärme. Snygg duschhörna med regndusch från Tapwell. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt spegelskåp med god förvaring.

SOVRUM 1
Sovrum som nås från vardagsrum. Vita väggar, vitt tak samt golv i fiskbensparkett.

SOVRUM 2
Sovrum som nås via badrummet. Vita väggar, vitt tak samt golv i fiskbensparkett.

FÖRRÅD
Till bostadsrätten hör ett vindsförråd.

Brf Wasa Sirius 1

Brf Wasa Sirius 1 är en äkta bostadsrättsförening som ombildades 1996 från bostadsaktiebolag.
Huset uppfördes 1882 och omfattar 3 202 kvm, varav bostäder 2 384 kvm och utgörs av 37 bostadsrättslägenheter och 5 lokaler.
Föreningen äger marken.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2014: Renovering av fönster
2014: Renovering av vädringsbalkonger
2013: Nytt plåttak
2013: Fasad mot gatan
1987: Vindsvåningar byggdes
1980-talet: Trapphus
1955: Stambyte
1955: El

KABEL-TV OCH BREDBAND
Com Hem är leverantör av kabel-tv och bredband.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelrum på entréplan på Observatoriegatan 10 och tvättstugan ligger i källaren i samma trapphus.

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgiften uppgår till 1000 kr och betalas av köparen.

Omgivning


Vasastan har fått sitt namn från Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset. Statyn gav namnet till Vasabron, som i sin tur gav namnet till Vasagatan, vilken leder in till och inspirerade till namnet Vasastaden som blev officiellt 1926. Innan stadsplanen togs fram 1880 låg här Rörstrands och Sabbatsbergs ägor samt Bergianska trädgården. Den första bebyggelsen skedde söder om Odengatan, tätt följt av den norra sidan. Därefter kom Birkastan, Röda Bergen, Rörstrand och Atlas. I stadsdelen finns fyra församlingar; Adolf Fredrik, S:t Johannes, S:t Matteus och Gustav Vasa.

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här.

Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.