Ljus 20-talsetta med balkong, möjlig tvåa

Stäng fullskärmsläge

Ljus 20-talsetta med balkong, möjlig tvåa

Välkommen till denna charmiga tjugotalsetta belägen på ett lugnt gårdsläge ett halvt kvarter in från Sveavägen. Här bor du några minuter från Odenplan med ypperliga kommunikationsmöjligheter, och endast en kort promenad från Handelshögskolan. Du har även nära till både Hagaparken och Vanadislunden när du längtar efter grönska och natur.

Lägenheten har genomgående vackra golv, både plankgolv och fiskbensparkett. Vardagsrummet är generöst till storleken och rymmer såväl säng som soffa. Härifrån når du den trevliga balkongen, som vetter mot föreningens lugna gård, där du kan avnjuta en trevlig lunch i solen.
Även köket är väl tilltaget och har plats för ett matbord med stolar, så att du kan bjuda hem nära och kära på trevliga middagar. Förvaring är inget problem här då du har gott om utrymme i köksskåp, skafferi samt i det vackra serveringsskåpet.

Välskött HSB-förening med låg belåning!

Ansvarig mäklare

Therese Nordenberg
Fastighetsmäklare
070 780 34 10
therese@stenstadenstockholm.se

Vardagsrum med balkong

Trevlig balkong mot gården

Balkong

Plats för soffa och säng

Vardagsrum

Vackert parkettgolv

Praktisk klädkammare

Trevlig hall

Vackra fönster

Ljust kök

Serveringsskåp

Plats för matbord

Skafferi finns i köket

Vacker dörr till köket

Helkaklat badrum

Föreningens gård

Port

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 1 av 5. Hiss finns.
Adress: Sveavägen 95, 1 tr, 113 50 Stockholm
Avgift: 1 836 kr inkl värme, vatten och kabel-tv basutbud
Driftskostnad: 3738 kr/år

Interiör

Antal rum
1 rum + kök

Boarea
41,5 m², föreningens information

HALL
Välkomnande hall med hatthylla för avhängning samt fin säkerhetsdörr. Ljusa väggar, vitt tak samt golv i fiskbensparkett.

KÖK
Stort kök med plats för matbord och stolar. Köket har gott om förvaringsmöjligheter då här finns ett vackert serveringsskåp samt ett praktiskt skafferi. Vitvaror i form av ugn, spis med glashäll, kyl/frys, diskmaskin samt kolfilterfläkt. Ljusa väggar, vitt tak samt vackert plankgolv.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum som har plats för både säng och soffa. Härifrån når du den trevliga balkongen som vetter mot föreningens innergård. Det finns även en praktisk klädkammare med Elfa-system i form av både hyllor, lådor och klädstänger. Ljusa väggar, vitt tak samt golv i fiskbensparkett.

BADRUM
Helkaklat badrum med duschkabin och golvvärme. Ovan wc finns en handdukstork och ovan handfatet finns ett spegelskåp för förvaring av badrumsattiraljer. Vita kaklade väggar, vitt tak samt ljust klinkergolv.

FÖRRÅD
Till bostadsrätten hör ett källarförråd

Dokument

Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2017.pdf

Brf Nejlikan 31 & 33

HSB:s Bostadsrättsförening Nejlikan 31 & 33 i Stockholm är en äkta bostadsrättsförening som finns på adresserna Sveavägen 87-89, 93-99 och Frejgatan 51-53. Föreningens hus ritades av Sven Wallander och stod klart för inflyttning 1926. Föreningen består av 169 bostadsrätter och 3 lokaler med hyresrätt. Medlemskap i HSB Stockholm är frivilligt.
Föreningen äger marken.
Mer information om föreningen finns att se på föreningens hemsida: www.brfnejlikan3133.se

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
Slutet av 80-talet: Stambyte
1989-1991: Byggnation av vindslägenheter
1991: Renovering av tak, fasad, trapphus, tvättstugor, 3-fasel till alla lägenheter samt installation av hissar
2011: Renovering av tvättstugor (både ytskikt samt maskiner)
2011: Balkonger
2014: Installation av säkerhetsdörrar
2014: Trapphusrenovering
2014: Obligatorisk ventilationskontroll
2015-2016 Åtgärder för att förbättra ventilationen.
2016: Renovering av källardel, Frejgatan 51-53. Ytskikt samt byte av friliggande avloppsrör
2017: Obligatorisk ventilationskontroll
2018: Stamspolning i samtliga portar

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Förningen har totalt 3 tvättstugor, varav två i trappuppgången till Frejgatan 53. Cykelparkering finns på föreningens trevliga gårdar som även har utemöbler. Det finns ett övernattningsrum i 87:an som kan hyras av medlemmar.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv levereras av Com Hem. Bredband levereras av bredbandsbolaget, det finns även möjlighet att få bredband via Com Hem.

GARAGE
Föreningen har ett garage med 22 parkeringsplatser. Kostnaden för att hyra en plats är 1300 kr. För tillfället är det kö.

MEDLEMSKAP
Juridisk person godkänns ej som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift: 2,5% av prisbasbeloppet som betalas av köparen. Pantsättningsavgift: 1% av prisbasbeloppet som betalas av pantsättaren per pantsättning.

Omgivning


Vasastan har fått sitt namn från Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset. Statyn gav namnet till Vasabron, som i sin tur gav namnet till Vasagatan, vilken leder in till och inspirerade till namnet Vasastaden som blev officiellt 1926. Innan stadsplanen togs fram 1880 låg här Rörstrands och Sabbatsbergs ägor samt Bergianska trädgården. Den första bebyggelsen skedde söder om Odengatan, tätt följt av den norra sidan. Därefter kom Birkastan, Röda Bergen, Rörstrand och Atlas. I stadsdelen finns fyra församlingar; Adolf Fredrik, S:t Johannes, S:t Matteus och Gustav Vasa.

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här.

Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.