Stäng fullskärmsläge

Vindsvåning med terrass och utsikt över takåsarna

Välkommen till detta fantastiska vindsetage med terrass och utsikt över Birkastans och Stockholms takåsar. Lägenheten är unik i sitt slag och har en rymd som slår det mesta. Detta är ett boende för dig som söker något speciellt här i Vasastan och Birkastan.

Föreningen är mycket välskött vilket bl a syns i den låga avgiften. Värt att nämna är även att tillgängligheten till lägenheten från gatan är fenomenal. Du kan enkelt rulla in t ex en barnvagn och hissen tar dig ända upp till samma våningsplan som lägenheten ligger på. Det finns en trevlig och fin innergård och i källaren finns en fräsch tvättstuga. Men eftersom du har tvättpelare i lägenheten så behöver du den inte särskilt ofta.

Lägenheten har en halvöppen planlösning med kök, matplats och vardagsrum på entréplanet. På samma plan ligger även ett av sovrummen samt det stora badrummet. På det övre etaget finner du det andra av två sovrum samt ett arbetsrum och passage ut till den mycket charmiga terrassen. Väl ute på terrassen är du högt över takåsarna. Här finns en platsbyggd soffgrupp och utrymme för en ordentlig grill. Ett ord. Wow.

Birkastan är ett väldigt populärt område i Vasastan och det är den påtagliga känslan av att det är en stad i staden som är förklaringen. Här finns ett mycket rikt utbud av caféer, restauranger och småbutiker. Vasaparken ligger tvärs över S:t Eriksgatan och Karlbergskanalen med sina härliga grönområden och promenadstråk ligger söder om Birkastan. Kommunikationsmöjligheterna är även de förstklassiga med S:t Eriksplans tunnelbana och bussförbindelser, hållplats för flygbussar runt knuten och Karlbergs pendeltågsstation på kort promenadavstånd. I närområdet finns ett gediget utbud av delikatessbutiker, kaféer och restauranger, som t ex välbesökta Mellqvist och Non Solo.

Boarea: 87 kvm (Boarea entréplan 62,4 kvm. Boarea övre plan 24,9 kvm.)
Biarea: 10 kvm
Golvarea: 97 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 5 av 5. Hiss finns.
Adress: Tomtebogatan 9, 5 tr, 11339 Stockholm
Avgift: 2 225 kr inkl värme, vatten och kabel-tv basutbud
Driftskostnad: 2800 kr/år

Interiör

Antal rum
3,5 rum + kök

Boarea
87 m², faktisk uppmätn norm SS 021053

Biarea
10 m²

HALL
Hall med parkettgolv och målade väggar. Garderob samt utrymme för tvättmaskin och torktumlare. Snedtak och exponerad takstol.

KÖK
Kök med parkettgolv och målade väggar. Kakel ovan bänkskiva. Bänkskiva i marmor. Infälld induktionshäll, ugn, diskmaskin. Innertak med integrerade spotlights. Kyl och frys är inrymd under trapp. Vinhylla sam hyllor till förvaring under trapp. Plats för matbord för 6-12 personer. Takkupor med fönster mot gata. Snedtak och exponerad takstol.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med parkettgolv och målade väggar. Platsbyggd bokhylla samt förvaringsskåp. Innertak med integrerade spotlights. Takkupor med fönster mot gata. Snedtak och exponerad takstol.

SOVRUM 1
Sovrum med parkettgolv och målade väggar. Takkupa med fönster mot gata. Snedtak och exponerad takstol.

BADRUM
Badrum med klinkergolv och helkaklade väggar. Badkar samt separat dusch, wc, kommod. Integrerade spotlights. Takfönster. Exponerad takstol.

TRAPPA
Snickrad och målad trappa från vardagsrum upp till sovrum 2 samt arbetsrum/passage till terrass.

ARBETSRUM/PASSAGE
Arbetsrum/passage med parkettgolv och målade väggar. Platsbyggd bokhylla. Snickrad trappa och takdörr till terrass. Snickrat räcke mot vardagsrum. Anslutning till klädkammare samt en stor garderob. Snedtak. Målad murstock.

TERRASS
Terrass i söderläge med trägolv och platsbyggd soffa i trä. Smidet räcke.

SOVRUM 2
Sovrum med parkettgolv och målade väggar. Takfönster. Platsbyggd garderob samt platsbyggda lådor. Litet fönster med patina mot kök och matplats.

ÖVRIGT
Boarea entréplan 62,4 kvm. Boarea övre plan 24,9 kvm. Biarea 10 kvm.

Brf Eldaren 5

Brf Eldaren 5. Föreningen består av 35 bostadsrätter och 4 lokaler. Föreningens adresser är Birkagatan 27 samt Tomtebogatan 9 och 9 A.

Planderade reparationer och underhåll under 2016 (saxat från ÅR 2015)
- Renovering av entrédörr vid ingång B27.
- Installation av dörrautomatik i portarna i Tomtebogatan 9 A.
- Målning av fönster på gatusidan.
- Byggnation av nödutgång från allmänna källaren.

Genomförda renoveringar
Renovering av portdörr i entréer T9 och T9 A. 2015
Nytt expansionskärl installerat. 2015
Fönsterrenovering påbörjat på våning 5. 2015
Ramp byggd från innergård till trapphuset i T9:an. 2015
Byte av takfläkt (ventiler soprum, bastu, tvättstuga samt barnvagnsrum). 2015
Stamspolning 2011
Fjärrvärmeanläggning 2010
Invändig hissrenovering 2007
Trapphusrenovering 2006
Fasadrenovering Gård/Gata 2005
Takrenovering 2002
Stambyte kök/badrum 1981-1982
El-stigareledning 1981-1982
Fjärrvärme 1981-1982
Hissinstallation 1981-1982

Gemensamma utrymmen i föreningen är: Tvättstuga i källaren, festlokal, bastu, innergård med grill och möbler.

Överlåtelseavgift: ca 1110 kr. Pantsättningsavgift: ca 445 kr. Juridisk person accepteras ej.

Omgivning


Välkommen till härliga Birkastan! Området avgränsas enligt en inventering av Stockholms Stadsmuseum 1974 av Rörstrandsgatan, Norra Stationsgatan, Karlbergsvägen och S:t Eriksgatan. Lejonparten av de hus vi ser i Birkastan idag uppfördes mellan 1902 och 1912. Innan dess har området givit rum åt en träskofabrik precis norr om nuvarande S:t Eriksplan och på höjden mot slutet av Tomtebogatan låg Radskogen som var en tallskog. I övrigt var det bostäder till arbetarna på Rörstrands porslinsfabrik som fanns här innan de "nya" husen byggdes vid förra sekelskiftet.

Det är inte utan anledning som området idag är ett av Sveriges mest attraktiva. Med en mångfald av vackra sekelskifteshus och mysiga innergårdar och närhet till både Hagaparken och Karlbergsparken är det bland de trevligaste kvarteren som innerstaden har att erbjuda. Till det kommer det fantastiska utbudet av högklassiga caféer och restauranger på och kring Rörstrandsgatan som går som ett stimmigt stråk förbi Filadelfiakyrkan, en väldigt aktiv kyrka där många konserter och evenemang hålls.

Har du slagit ner dina bopålar här kan du skatta dig lycklig och det är få områden i innerstaden som har så lokalpatriotiska invånare. I Birkastan är det verkligen lätt att trivas!

Kommunikation
Suveräna kommunikationer i området- från S:t Eriksplan går T-banans gröna linje, flertalet stadsbussar samt flygbussar och Karlbergs station ligger också i direkt närhet till bostaden


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare för en personlig boendekostnadskalkyl.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Det kan inte garanteras att uppgiften stämmer med dagens mätmetod. Om boarean är av stor vikt för köparen uppmanas köparen att kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i köparens undersökningsplikt.

Budgivning: Vasastansmäklarna och Stenstaden Fastighetsförmedling tillämpar öppen budgivning. Budgivningen redovisas på www.vasastansmaklarna.se samt www.stenstadenstockholm.se. Den som deltar i budgivningen accepterar att namn, telefonnummer och information om de bud som läggs avseende bostaden lämnas till köparen. Pris är den prisnivå budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än priset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill anta budet eller ej. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal skrivna.

Kontrakt: Alla som väljer att sälja via Vasastansmäklarna och Stenstaden Fastighetsförmedling har fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Bostadsaffären är klar när skriftliga kontrakt är signerade av både köpare och säljare.

Renoveringar: Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Redovisning av tilläggstjänster: Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren redovisa eventuella ersättningar som tillfaller mäklaren vid försäljning av tilläggstjänster. Nedan finns de tilläggstjänster som vi för närvarande marknadsför. Ersättningarna utgår till Vasastansmäklarna och Stenstaden Fastighetsförmedling, och inte till den enskilda fastighetsmäklaren. Ersättningarna är inkl. moms:
Hemnet:
Utgångspris - Ersättning
1-500 000 kr: 300 kr
500 001-1 000 000 kr: 400 kr
1 000 001-2 000 000 kr: 500 kr
2 000 001-5 000 000 kr: 600 kr
5 000 001-9 000 000 kr: 700 kr
9 000 0001 kr <: 800 kr
Objekt som saknar pris: 800 kr

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.