Stilfullt boende i välskött förening

Stäng fullskärmsläge

Stilfullt boende i välskött förening

Acceptpris: 3 200 000 kr.

Välkommen till ett mycket bekvämt och trevligt familjeboende med balkong mot föreningens gröna innergård. Den semiöppna planlösningen gör lägenheten ljus, luftig och lätt att umgås i.

Föreningen är mycket välskött, med låg avgift. Lummig innergård med grillplats, utemöbler och en liten bollplan. Det är en kort och trevlig resa att åka ut med Saltsjöbanan och möta grönska med fina omgivningar, vatten, skärgårdskänsla, promenadvägar, mysiga fik, hamnområde och naturreservat. En oas bara 30 minuter utanför city.

I närheten av lägenheten finner ni Sushibaren, samt Bistro Solsidan och den lilla grillen bredvid. I Neglinge finns Kringelgården, ett jättefint bageri och Handelshusets fik. Båda är väl värda en utflykt.

Promenera gärna efter vattnet bort till Grand Hotell och upplev de fina omgivningarna. Fika eller luncha på Stationshuset med ekologiskt och hembakt utbud. Möjlighet att ge sig ut och röra sig i skogen, med miltals gång- och löpstigar. Erstaviksbadet ligger inte långt ifrån lägenheten och det är en populär strand att besöka under sommaren. Närhet till Saltsjöbaden Centrum där de flesta vardagsbehoven täcks, som mataffärer, fik, lunchställen, apotek, gym, vårdcentral och BVC, systembolag, järnaffär, blomaffär, bensinmack mm. Det tar 10-15 min med bil till Nacka Forum där även ICA Maxi finns. Inte långt därifrån finns också Nyckelvikens naturreservat och Herrgård med trädgårdar och naturområden. I området finns flertalet förskolor, varav två i samma kvarter där ett ligger rakt över vägen.

Ansvarig mäklare

Therese Nordenberg
Fastighetsmäklare
070 780 34 10
therese@stenstadenstockholm.se

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 1 av 3. Ingen hiss.
Adress: Skyttevägen 18 D, 133 36 Saltsjöbaden
Lägenhetsnummer: 420
Pris: 3 200 000 kr acceptpris
Avgift: 3 414 kr inkl värme, VA, bredband och tv
Driftskostnad: 4260 kr/år
Andelstal: 2,61619%

Interiör

Antal rum
3 rum + Kök

Boarea
76 m², föreningens information

HALL
Hall med ljusa trägolv och målade väggar. Två garderober. Klädhängare ingår ej i köpet.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med hårdvaxoljad årstaparkett och målade väggar. Fönsterparti och balkongdörr i SSV mot innergård.

BALKONG
Balkong mot innergård. Väderstreck: SSV.

KÖK
Kök med ljust trägolv och målade väggar. Kök handsnickrat delvis i original från byggåret. Fönster mot gågata. Ugn, micro, keramikhäll, fläkt (kolfilter), diskmaskin. Diskbänk med blandare. Stänkskydd i puts (ytbehandlat med matt klarlack) ovan diskbänk, spis och avställningsytor.

MATPLATS
Matplats med ljust trägolv och målade väggar. Avgränsning mot hall med halvglasad vägg.

SOVRUM 1
Sovrum med ljust trägolv och målade väggar. Fönster mot föreningens innergård. Garderob.

SOVRUM 2
Sovrum med ljus trägolv och målade väggar. Tapetserad fondvägg. Fönster mot gågata. Tre garderober.

WC/DUSCH
Wc/dusch med klinkergolv och helkaklade väggar. Wc, kommod, badrumsskåp, duschhörna, duschblandare, handdukstork (eldriven). Renoveringsår 2008 i samband med stambyte.

ÖVRIGT
Källarförråd.

Dokument

Brf Vaxskivlingen 2 Energidekl.pdf
Brf Vaxskivlingen 2 Stadgar.pdf
Brf Vaxskivlingen 2 ÅR 2015.pdf

Brf Vaxskivlingen 2

Brf Vaxskivlingen 2. Föreningen består av 38 lägenheter och 4 lokaler. Föreningen hyr även ut förråd, garage och p-platser.

Föreningen är välskött och har god ekonomi. Styrelsen har nyligen satt som mål att bli "Saltsjöbadens Bästa Bostadsrättsförening". Bl. a. har det senaste verksamhetsåret bestått i att granska och förhandla om samtliga av föreningens avtal. Vidare har styrelsen lagt om föreningens lån. Detta ledde till att föreningen kunde sänka avgiften med 13,5 % år 2016 samt 4 % under 2015. Fler sänkningar under 2017 är att vänta.

Styrelsen arbetar efter devisen "ökade hyresintäkter från lokaler skall leda till motsvarande sänkning av medlemmarnas avgift. En intäkt från en upplåtelse skall användas till att amortera på föreningens lån."

Styrelsen har fått i uppdrag av stämman att se över möjligheten att bygga om några av föreningens mindre lokaler till bostäder. Bygglovsansökan är inlämnad för tre av dessa lokaler, varav två är godkända och redan är under ombyggnad till bostad.

Utfört underhåll
2016 Omläggning av asfalterade ytor kring A-huset
2015 Installation av Telia höghastighetsfiber (ingår i avgiften).
2015 Slipning och lackning entréportar, fönster mot Skyttev
2014 Målning av gröna fönster och balkongdörrar in mot trädgården
2013 Ommålning av plåttak på A-huset
2012-2013 Besiktning och reparation av balkonger
2011 Renovering av fasad mot järnvägen
2009 Renovering av fönster och ytterdörrar till lokalerna i A-huset
2008-2009 Stambyte
2007-2008 Installation bergvärme
2005-2006 Omläggning av tak

Planerat underhåll
2017 Ommålning av den röda fasaden på F-husets baksida
2018 Stambyte spillvattenleding F-huset.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga, cykelförråd, däckförråd och bastu.

Gemensamma åtaganden
Trappstädning, snöskottning och trädgårdsskötsel sköts av föreningens medlemmar.

Parkering
P-plats (kö) 190 kr/mån
Garageplats (kö) 450 kr/mån

Överlåtelseavgift: 1 100 kr betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift: 445 kr betalas av pantsättaren.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga, cykelförråd, däckförråd, styrelserum och bastu.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare för en personlig boendekostnadskalkyl.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Det kan inte garanteras att uppgiften stämmer med dagens mätmetod. Om boarean är av stor vikt för köparen uppmanas köparen att kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i köparens undersökningsplikt.

Budgivning: Vasastansmäklarna och Stenstaden Fastighetsförmedling tillämpar öppen budgivning. Budgivningen redovisas på www.vasastansmaklarna.se samt www.stenstadenstockholm.se. Den som deltar i budgivningen accepterar att namn, telefonnummer och information om de bud som läggs avseende bostaden lämnas till köparen. Pris är den prisnivå budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än priset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill anta budet eller ej. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal skrivna.

Kontrakt: Alla som väljer att sälja via Vasastansmäklarna och Stenstaden Fastighetsförmedling har fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Bostadsaffären är klar när skriftliga kontrakt är signerade av både köpare och säljare.

Renoveringar: Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Redovisning av tilläggstjänster: Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren redovisa eventuella ersättningar som tillfaller mäklaren vid försäljning av tilläggstjänster. Nedan finns de tilläggstjänster som vi för närvarande marknadsför. Ersättningarna utgår till Vasastansmäklarna och Stenstaden Fastighetsförmedling, och inte till den enskilda fastighetsmäklaren. Ersättningarna är inkl. moms:

Hemnet:
Utgångspris - Ersättning
1-500 000 kr: 300 kr
500 001-1 000 000 kr: 400 kr
1 000 001-2 000 000 kr: 500 kr
2 000 001-5 000 000 kr: 600 kr
5 000 001-9 000 000 kr: 700 kr
9 000 0001 kr <: 800 kr
Objekt som saknar pris: 800 kr

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.