Föreningsrekord!

Stäng fullskärmsläge

Föreningsrekord!

Bostaden såldes till ett pris som var rekord i bostadsrättsföreningen vid tiden för försäljningen, enligt underlag från Valueguard.

Välkommen till denna ultimat planerade minitvåa på exceptionellt läge i underbara Birkastan. Här möts underbar sekelskiftescharm, såsom djupa fönsternischer, generös takhöjd och vackra originalgolv, med stilsäker design. Lägenheten har varsamt renoverats med påkostade materialval och varenda kvadratmeter har utnyttjats på bästa sätt.
Det snygga köket, som har bänkskiva i carraramarmor och induktionsspis från Bertazzoni, ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet som rymmer både soffa och matbord. Sovrummet rymmer en dubbelsäng och har en inbyggd garderob för smart klädförvaring.
Lågt belånad förening med lummig innergård.

Missa inte denna pärla!

Ansvarig mäklare

Therese Nordenberg
Fastighetsmäklare
070 780 34 10
therese@stenstadenstockholm.se

Öppen och social planlösning

Stilsäkert kök

Matplats vid fönstret

Bänk i carraramarmor

Vackra plankgolv

Vardagsrum

Kök

Inbyggd garderob

Sovrum

Fräscht, helkaklat badrum

Badrum

Vy från hall

Hall

Smart förvaring i hallen

Föreningens underbart lummiga gård

Kalrbergsvägen 71 B

Karlbergsvägen

Planritning

Planritning

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 2. Hiss finns.
Adress: Karlbergsvägen 71 B, 113 35 Stockholm
Avgift: 1 737 kr inkl värme och vatten
Driftskostnad: 5586 kr/år

Interiör

Antal rum
2 rum + kök

Boarea
36 m², faktisk uppmätn norm SS 21054:

ENTRÉ/HALL
Välkomnande hall med vy mot vardagsrummet. Här finns två smarta inbyggda förvaringsutrymmen samt en sittyta. Vita väggar, vitt tak samt mörkgrått klinkergolv med golvvärme.

VARDAGSRUM
Det ljusa och trevliga vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket. De sociala ytorna ger plats för både soffa, tv och matbord. Ljusa väggar, vitt tak samt plankgolv.

KÖK
Stilsäkert och måttanpassat kök från Bomankök som har integrerad kyl/frys, diskmaskin samt kolfilterfläkt. Induktionsspisen är från Italienska Bertazzoni, diskhon från Franke och blandare från Nivito. Bänken består av en vacker skiva i carraramarmor som lyses upp av infräst dimbar ledbelysning. Ljusa väggar, vitt tak samt plankgolv.

SOVRUM
Det tidigare köket har gjorts om till ett rogivande sovrum med en inbyggd garderob. Vita väggar, vitt tak med dimbara spotlights samt mörkgrå heltäckningsmatta.

BADRUM
Mycket fräscht badrum som längst in har en regndusch bakom glasvägg. Handfat med kommod för bra förvaring av badrumsattiraljer. Vita kaklade väggar, vitt tak med spotlights samt grått klinkergolv.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Dokument

Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2014
Årsredovisning 2015

Brf Karlbergsvägen 71

Brf Karlbergsvägen 71 är en äkta förening som bildades 1985. Föreningen består av 27 bostadsrättslägenheter och 2 lokaler med hyresrätt (extraförråd till föreningens medlemmar). Föreningen äger marken.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
1981: Stambyte
1981: Byte av elstigar
1981: Trapphus
2004: Renovering av ventilation
2010: Ommålning av fönster, utvändigt
2012: Målning av yttertak
2013: OVK
2016: Fasadrenovering

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Barnvagnsrum, snickeriutrymme och tvättstuga finns i markplan på innergården. Cykelförråd finns i anslutning till innergården och cykelställ finns även på husets framsida. Det finns även en bastu i källaren.

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Det finns Com Hem i huset och även fiber med gruppanslutning till Bredbandsbolaget. Utöver månadsavgiften betalas en obligatorisk avgift på 165 kr/mån för bredband.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften uppgår till 2,5 % av gällande prisbasbelopp och betalas av säljaren. Pantsättningsavgiften uppgår till 1% av gällande prisbasbelopp.

Omgivning


Välkommen till härliga Birkastan! Området avgränsas enligt en inventering av Stockholms Stadsmuseum 1974 av Rörstrandsgatan, Norra Stationsgatan, Karlbergsvägen och S:t Eriksgatan. Lejonparten av de hus vi ser i Birkastan idag uppfördes mellan 1902 och 1912. Innan dess har området givit rum åt en träskofabrik precis norr om nuvarande S:t Eriksplan och på höjden mot slutet av Tomtebogatan låg Radskogen som var en tallskog. I övrigt var det bostäder till arbetarna på Rörstrands porslinsfabrik som fanns här innan de "nya" husen byggdes vid förra sekelskiftet.

Det är inte utan anledning som området idag är ett av Sveriges mest attraktiva. Med en mångfald av vackra sekelskifteshus och mysiga innergårdar och närhet till både Hagaparken och Karlbergsparken är det bland de trevligaste kvarteren som innerstaden har att erbjuda. Till det kommer det fantastiska utbudet av högklassiga caféer och restauranger på och kring Rörstrandsgatan som går som ett stimmigt stråk förbi Filadelfiakyrkan, en väldigt aktiv kyrka där många konserter och evenemang hålls.

Har du slagit ner dina bopålar här kan du skatta dig lycklig och det är få områden i innerstaden som har så lokalpatriotiska invånare. I Birkastan är det verkligen lätt att trivas!

Parkering
Boendeparkering gäller i området. Läs mer på hemsida www.stockholm.se/tk

Kommunikation
Suveräna kommunikationer i området- från S:t Eriksplan går T-banans gröna linje, flertalet stadsbussar samt flygbussar och Karlbergs station ligger också i direkt närhet till bostaden


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.