Stäng fullskärmsläge

Föreningsrekord!

Bostaden såldes till ett pris som var rekord i bostadsrättsföreningen vid tiden för försäljningen, enligt underlag från Valueguard.

Välkommen till en underbar och stilsäker tvåa med balkong. Här möts du av påtaglig sekelskiftescharm med generös takhöjd, djupa speglade fönsternischer, genomgående vackra trägolv samt två ståtliga kakelugnar. Du bor här på ett lugnt och ostört läge med en lummig gård som närmsta granne.

Lägenheten är smakfullt renoverad med påkostade materialval. Köket har en vacker bänk i carraramarmor och all utrustning du kan tänkas behöva. Duschen har marmorgolv samt en regndusch bakom glasväggar. Sovrummet är väl tilltaget och rymmer både en stor säng och sängbord. Här finns en av kakelugnarna samt en praktisk inbyggd klädkammare. Vardagsrummet har en snygg platsbyggd bokhylla med plats för tv samt den andra kakelugnen som inbjuder till underbara myskvällar i vinterkylan.

Här bor du på perfekt, lugnt läge i Vasastan med närhet till Odenplan samt den kommande pendeltågsuppgången vid Matteus kyrka. Missa inte att fira med en middag på Lilla Ego ett kvarter bort (en av Stockholms bästa restauranger) när du flyttat in.

Brf Sleipner 6 sköter om sitt hus väl och är nästintill obelånad samt har ca 2 000 000 kr i kassan vid senaste årsbokslutet.

Bättre än såhär blir det knappt, välkommen på visning!

Fungerande kakelugn

Balkong mot gården

Ljust vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vackra golv

Djupa fönsternischer

Utgång till balkong

Plats för utemöbler

Balkong

Utsikt från balkong

Sovrum

Kakelugn i sovrum (fungerar ej)

Härifrån nås klädkammare och badrum

Regndusch och marmorgolv med golvvärme

Dusch

Plats för matbord

Härligt ljusinsläpp

Bänkskiva i marmor

Gott om förvaring

Bröstpanel

Toalett

Hall med hatthylla

Trapphus

Västmannagatan

Planritning

Planritning

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 2 av 5. Hiss finns.
Adress: Västmannagatan 80, 2 tr, 113 26 Stockholm
Avgift: 2 201 kr inkl värme och vatten
Driftskostnad: 5856 kr/år

Interiör

Antal rum
2 rum + kök

Boarea
60 m², föreningens information

ENTRÉ/HALL
Trevlig entré med hatthylla samt säkerhetsdörr. Vitt tak med spotlights, vita väggar samt ljust plankgolv.

KÖK
Rymligt kök med plats för matbord för fyra personer. Här finns vitvaror i form av spis med induktionshäll, ugn i arbetshöjd, diskmaskin, kyl/frys samt kolfilterfläkt. Den snygga bänkskivan i carraramarmor ger bra arbetsytor som lyses upp av spotlights. Vitt tak, vita väggar med bröstpanel samt ljust plankgolv.

VARDAGSRUM
Härligt vardagsrum med kakelugn. Här finns en fin platsbyggd bokhylla med plats för tv. Vitt tak med takrosett samt stuckaturer, vita väggar samt ljust plankgolv.

SOVRUM
Sovrummet är generöst till storleken och rymmer en stor säng. Det ligger i lugnt läge mod den grönskande innergården. Här finns en praktisk klädkammare och du når även både balkongen och badrummet härifrån. Bredvid sängen finns ytterligare en kakelugn (fungerar ej). Vitt tak med takrosett och stuckaturer, vita väggar samt ljust plankgolv.

TOALETT
Toaletten nås från hallen och har wc med en hylla ovan samt ett handfat. Vitt tak med spotlights, vita väggar samt klinkergolv.

BADRUM
Väldigt fräscht badrum med regndusch bakom vikdörrar i glas. Här finns även ett handfat med spegelskåp ovan. Intill handfatet finns hyllor på väggen för extra förvaring. Vitt tak med spotlights, vita kaklade väggar samt golv i carraramarmor med golvvärme. Badrummet är förberett för tvättmaskin.

BALKONG
Från sovrummet nås balkongen som vetter mot föreningens lummiga innergård.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett källarförråd.

Brf Sleipner 6

Brf Sleipner 6 är en äkta förening som registrerades 1981 och köpte huset samma år. Fastigheten byggdes 1904 och består av 26 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen äger marken.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
1974: Installation av fjärrvärme
1975/1976: Rörstambyte
1987/1988: Omputsning av fasad
1987/1988: Renovering av trapphusen
2004: Stammarna spolades
2007/2008: Nya balkonger
2010: Fönsterrenoveringar (våning 2-5)
2011: Ny fjärrvärmeanläggning och tryckstegringspump
2011: Fönsterrenovering bottenvåning och plan 1
2012: Säkerhetsdörrar (26 st)
2012: Ny tvättmaskin och torkskåp
2013: Balkongbesiktning
2013: Ny torktumlare
2015: Sotning fungerande eldstäder samt rengöring ventilation
2015: Totalrenovering tvättstuga
2015: Spaltventiler installerades i samtliga kök
2015: Rengöring och ommålning av yttertak

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns på markplan.

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen har bredbandsuppkoppling via Com Hem.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen och uppgår till högst 2,5% av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgiften betalas av köparen och uppgår till högst 1% av gällande prisbasbelopp.

Omgivning


Vasastan har fått sitt namn från Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset. Statyn gav namnet till Vasabron, som i sin tur gav namnet till Vasagatan, vilken leder in till och inspirerade till namnet Vasastaden som blev officiellt 1926. Innan stadsplanen togs fram 1880 låg här Rörstrands och Sabbatsbergs ägor samt Bergianska trädgården. Den första bebyggelsen skedde söder om Odengatan, tätt följt av den norra sidan. Därefter kom Birkastan, Röda Bergen, Rörstrand och Atlas. I stadsdelen finns fyra församlingar; Adolf Fredrik, S:t Johannes, S:t Matteus och Gustav Vasa.

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här.

Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.