Högt upp med balkong, utsikt och låg avgift

Stäng fullskärmsläge

Högt upp med balkong, utsikt och låg avgift

Välkommen till denna exceptionellt välplanerade och snygga tvåa i ett högt och fritt läge med balkong mot Barnhusgatan. Hela lägenheten har en skyhög standard med badrum i marmor och en helt nylagd fiskbensparkett. Föreningen är mycket stark vilket märks på den låga månadsavgiften.

Denna del av Drottninggatan är en pulserande men ändå gemytlig del på gränsen av Vasastan och Norrmalm. I området finns mysiga restauranger som t ex Rolfs Kök, Grill (Melker Andersson) och Supper. I närheten finner du även landmärken som t ex Centralbadet och Adolf Fredriks Kyrka.

Kommunikationerna är utmärkta. Det tar ca 10 minuter att promenera till Centralstationen där du enkelt tar dig vidare till exempelvis Arlanda. Närmsta tunnelbanestation är Hötorget som ligger längs den gröna linjen.

Ansvarig mäklare

Niklas Wendell
Fastighetsmäklare/Delägare
0730-55 60 11
niklas@vasastansmaklarna.se

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 4 av 6. Hiss finns.
Adress: Drottninggatan 90 B, 111 36 Stockholm
Avgift: 440 kr inkl värme, vatten och kabel-tv basutbud
Driftskostnad: 2800 kr/år

Interiör

Antal rum
2 rum + kök

Boarea
41 m², föreningens information

HALL
Hall med parkett- och marmorgolv (polerad carraramarmor) och målade väggar.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med fiskbensparkett och målade väggar. Stort fönsterparti mot gata och balkong.

KÖK
Kök med fiskbensparkett och målade väggar. Bänkskiva i carraramarmor. Vita kökssnickerier från Kvik. Ugn, induktionshäll, kolfilterfläkt och diskmaskin.

BALKONG
Balkong med trätrall och räcke i stål. Läge: västsydväst.

SOVRUM
Sovrum med parkettgolv och målade väggar. Fönster mot gata.

WC/DUSCH
Wc/dusch med marmorgolv och marmorkakel. Kommod. Spegel med integrerad belysning. Wc. Duschhörna med glasvägg. Golvvärme.

ÖVRIGT
Källarförråd.

Dokument

Brf Islandet Adolf Ekonomisk plan.pdf
Brf Islandet Adolf Energideklaration
Brf Islandet Adolf Stadgar
Brf Islandet Adolf Stadgar.pdf
Brf Islandet Adolf ÅR 2015.pdf
Brf Islandet Adolf ÅR 2016

Brf Islandet Adolf

Brf Islandet Adolf köpte fastigheten 2003. Föreningen består av 57 lägenheter, varav 1st hyresrätt och även 12st lokaler. Det finns även 16 garageplatser. Föreningen har stora intäkter från lokaler och garage (ca 6,8 Mkr/år) och kan därför hålla avgifterna mycket låga. Föreningen äger marken.

Föreningen klassas som s.k. oäkta bostadsrättsförening då intäkterna till stor del kommer från kommersiell verksamhet. Föreningen har tre adresser; Drottninggatan 90 A, Drottninggatan 90 B och Adolf Fredriks kyrkogata 15. Föreningen har inget krav på att man skriver sig på lägenhetens adress, dock kan vissa försäkringsbolag kräva att så sker för att hemförsäkringen skall gälla.

FASTIGHETEN:
2016: Garagets golv och ytskikt renoverades.
2016: Fasadpartierna på den stora gemensamma terrassen renoverades.
2015-2016: Renovering av de gemensamma terrassernas stål- och glaspartier inklusive räcken.
2015: Undercentralen renoverades.
2014-2016: Renovering av förrådsutrymmena och källargångarna
2014: Renovering av de Q-märkta trapphusen och entréerna färdigställdes
2008: Ett modernt styrsystem för ventilation och värme installerades.
2008: Lägenheternas ventilationskanaler och skorstenar tätades.
2007: Värmeledningar i källaren byttes och termostatventiler installerades i hela huset.
2005-2006: Byte av elstigar och elstammar
1980-1990: Stambyte

PLANERAT UNDERHÅLL:
2017/18 - planeras en Obligatorisk ventilationskontroll, OVK.
2018 - Planeras lägenheternas terrass- och balkongräcken att åtgärdas.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Övernattningsrum – Rum med dubbelsäng, TV, vattenkokare och kylskåp. Boende i fastigheten har möjlighet att boka övernattningsrummet för gäster. (Bokas för 300 kr/natt)

Takterrass - Stor härlig takterrass med härlig vy över Stockholm och med solstolar, sittgrupper, grillar, parasoller och dusch. Här högt ovan takåsarna finns en skyddande oas med grönskande rabatter. Här kan du verkligen njuta!

Tvättstuga - Det finns två tvättstugor av mycket hög standard, en bokningsbar och en drop-in. Tvättstugorna har vardera två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

Övrigt – cykelrum, grovsoprum samt gemensam innergård med gräsytor, trädgårdsmöbler och en damm med en porlande fontän.

LÄGENHETSFÖRRÅD:
Källarförråd.

KABEL-TV/BREDBAND:
ComHem levererar kabel-tv och erbjuder även bredband och telefoni. Avtal tecknas individuellt med lägenhetsinnehavaren. Varje lägenhet har fiberanslutning via OwnIT. Avtal tecknas individuellt med lägenhetsinnehavaren.

GARAGE/PARKERING:
Det finns ett helt nyrenoverat garage i fastigheten. Garageplats tecknas separat och kostar för närvarande 3 750 kr per månad inkl moms. I övrigt gäller boendeparkering som ansöks hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00

Omgivning


Här bor du nära alla mysiga restauranger och det stora utbudet av shopping i city med Hötorget alldeles i närheten. Härligt att strosa Drottninggatan ända ner till Gamla stan. Varför inte passa på att njuta av spabehandlingar på anrika Centralbadet, eller gå på någon av de många träningsanläggningarna som finns i området. Suveräna kommunikationer då det endast tar 10 min att gå Upplandsgatan/Vasagatan ner till T-Centralen med dess utbud av tunnelbana, tåg, bussar och flygbussar. Även nära till Odenplan med dess kommunikationer och shopping. Dessutom nära till Vasastans vackra parker Observatorielunden, Vasaparken, Tegnérlunden och ljuvliga oasen Hagaparken invid böljande Brunnsviken.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.