Stäng fullskärmsläge

Föreningsrekord!

Varmt välkommen till en väl disponerad och snygg bostad i lugnt läge med utgång till innergården och utevistelse.
Här påminns du om husets sekelskiftesarv med vackra stuckaturer och valv i kombination med höga fönster som ger ett härligt ljus till lägenheten. Kök och badrum är i mycket gott skick och ytskikten är fräscha.

Planlösningen ger ett trevligt och socialt flöde till bostaden och tillsammans med öppenheten mot den intima gården så blir den perfekt för trevliga samkväm med goda vänner.

Du bor bekvämt med gott om förvaring och närhet till allt du kan önska i några av Vasastans absolut mest eftertraktade kvarter. Föreningen är stabil med god ekonomi.

Sovrum med utgång till gården

Utgång från sovrummet

Myshörna utanför sovrummet

Stort vardagsrum

Plats för matbord

Vardagsrum

Vardagsrum, vy mot hall

Takrosett

Stuckaturer

Kök med plats för matbord

Kök

Snyggt badrum

Hall

Markvardsgatan

Planritning

Planritning

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan Nb av 4. Hiss finns.
Adress: Markvardsgatan 3, 113 53 Stockholm
Avgift: 2 891 kr inkl värme, vatten och kabel-tv basutbud
Driftskostnad: 4800 kr/år

Interiör

Antal rum
2 rum + kök

Boarea
58 m², föreningens information

ENTRÉ/HALL
Trevlig hall varifrån du når lägenhetens alla rum. Här finns avhängning för ytterkläder innanför dörren. Vita väggar, vitt tak samt klinkergolv.

KÖK
Mysigt kök med plats för ett litet matbord. Här finns vitvaror i form av spis med glashäll, kolfilterfläkt, ugn, diskmaskin samt kyl/frys. Bänkskiva i trä med ljust kakel ovan. Bredvid det stora fönstret finns ett fint litet fönster som ger extra ljus åt arbetsytorna. Vita väggar, vitt tak samt klinkergolv.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med plats för både matbord och soffa. Här finns ett skåp för extra förvaring i ena hörnet av rummet. Vita väggar, vitt tak med vacker stuckatur och takrosett samt mörknyanserat trägolv.

SOVRUM
Rogivande sovrum med vy samt utgång mot den lugna gården. Här finns plats för både stor säng och sängbord. Här finns två garderober för ypperlig klädförvaring. Vita väggar, vitt tak samt plankgolv.

BADRUM
Mycket fräscht badrum med dusch bakom glasvägg. Handfat med kommod samt vägghängt skåp på motstående vägg. Handdukstork finns bredvid duschen. Vita kaklade väggar, vitt tak med spotlights samt mörkt klinkergolv med golvvärme.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

BRF GRUNDLÄGGAREN 4

BRF Grundläggaren 4 bildades 1981 och köpte huset samma år. Fastigheten byggdes 1890, arkitekt var C Kleitz. Det är en äkta förening som har en bostadsyta på 1 003 kvadratmeter fördelat på 12 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen äger marken.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
1981-1982: Brf Grundläggaren bildas och en total upprustning av fastigheten genomförs, inklusive byte av stammar för VA och el, fasad- och takrenovering samt anslutning till fjärrvärmesystem
1989: Vinden i gathuset inreddes till två etagelägenheter med åtföljande takrenovering
1992: Ommålning av samtliga fönsterbågar och karmar
2001: Ommålning trapphus
2003/2004: Ommålning och justering av lägenheternas ytterdörrar
2009: Ommålning av taken, fönsterbågar samt delar av gatufasad
2010: Total upprustning av innergården. Fem balkonger samt två uteplatser installerades
2012: Ommålning av trapphustaket i gårdshuset. Nya entrémattor
2013: Ommålning av tvättstugan samt inköp av tvättmaskin. Byte av fjärrvärmecentral. Renovering av gårdsmurarna. Marmorering av trapphuset på entréplanen
2015: Totalrenovering av hissen i gatuhuset

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelrum, tvättstuga samt barnvagnsrum finns på entréplan. Fin gemensam innergård.

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv och bredband levereras av Com Hem.

Omgivning


Vasastan har fått sitt namn från Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset. Statyn gav namnet till Vasabron, som i sin tur gav namnet till Vasagatan, vilken leder in till och inspirerade till namnet Vasastaden som blev officiellt 1926. Innan stadsplanen togs fram 1880 låg här Rörstrands och Sabbatsbergs ägor samt Bergianska trädgården. Den första bebyggelsen skedde söder om Odengatan, tätt följt av den norra sidan. Därefter kom Birkastan, Röda Bergen, Rörstrand och Atlas. I stadsdelen finns fyra församlingar; Adolf Fredrik, S:t Johannes, S:t Matteus och Gustav Vasa.

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här.

Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.