Smart planlösning samt egen uteplats och balkong

Stäng fullskärmsläge

Smart planlösning samt egen uteplats och balkong

Egen uteplats / Smart planlösning / Kök från 2014 / Balkong / Stort badrum

Välkommen till en riktig pärla med en riktigt smart planlösning och stor uteplats mot innergården som påminner om ett atrium. Lägenheten har ävenen balkong mot Medborgarplatsen med liv och rörelse. Känslan i lägenheten för tankarna till ett hotell och känslan av ett spännande men avskilt cityläge. Planlösningen gör att lägenheten känns mycket större än de faktiska kvadratmetrarna. Det kan även bero på att dagsljuset kommer från två håll vilket förstärker känslan av rymd. Lägenheten har en smart planlösning och ett toppmodernt kök från 2014.

Läget innebär samma bostadsrättsförening som Söder Torn eller "Haglunds Pinne" som det kallas i folkmun. Här finns möjlighet att bo i hjärtat av Södermalm i ett modernt boende med riktigt fin standard.

Kommunikationerna är utmärkta med Stockholm södra station ca 400 meter bort samt Medborgarplatsens tunnelbana tvärs över torget.

Ansvarig mäklare

Therese Nordenberg
Fastighetsmäklare
070 780 34 10
therese@stenstadenstockholm.se

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 1 av 4. Hiss finns.
Adress: Medborgarplatsen 11, 1 tr, 118 26 Stockholm
Avgift: 5 722 kr inkl värme, VA, bredband och tv
Driftskostnad: 5220 kr/år

Interiör

Antal rum
3 rum + Kök

Boarea
70 m², föreningens information

HALL
Hall med parkettgolv och målade väggar. Plats för garderober.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med parkettgolv och målade väggar. Balkongdörr mot balkong i östligt läge. Balkongdörr mot uteplats i västligt läge.

KÖK
Kök med klinkergolv och målade väggar. Fönster mot gård. Kyl/frys från Bosch. Induktionshäll från Siemens. Varmluftsugn från Siemens. Inbyggd micro. Kök helrenoverat 2014.

UTEPLATS
Uteplats i västligt läge.

WC/DUSCH/TVÄTT
Wc/dusch/tvätt med klinkergolv och kaklade väggar. Duschvägg från 2014. Tvättmaskin (2013) och torktumlare (2015).

BALKONG
Balkong i östligt läge.

SOVRUM 1
Sovrum med parkettgolv och målade väggar. Fönster mot gågata.

SOVRUM 2
Sovrum med parkettgolv och målade väggar. Fönster mot innergård.

ÖVRIGT
Poolavgift 720 kr/år.

Dokument

Brf Söder Torn Stadgar.pdf
Brf Söder Torn ÅR 2014.pdf
Brf Söder Torn ÅR 2015.pdf
Energideklaration_69445.pdf

Brf Söder Torn

Brf Söder Torn. Föreningens ekonomiska plan registrerades 1996 och fastigheten förvärvades samma år. Föreningen upplåter 172 lägenheter med bostadsrätt samt 5 lokaler och 69 garageplatser (varav 4 för MC) med hyresrätt. Föreningen består av 4 flerbostadshus. Tornet har 25 våningar, Bågen har 6 våningar och Kuberna (2 hus) har 4 våningar. Byggnadernas totalyta är 17 096 kvm varav 12 897 kvm utgör lägenhetsyta och 4 199 kvm utgör lokalyta.

Föreningens hemsida

Verksamhet i lokalerna: Restaurang (2 st), butik (2 st) samt gym.

I föreningen finns även gemensamhetsanläggningar i form av inomhuspool och relaxavdelning och bastu, gästlägenheter och gemensam festlokal.

Föreningen har bredbandsuppkoppling via Stockholms Stadsnät. Uppkoppling med en hastighet av 100 Mb/s ingår i årsavgiften. Det finns möjlighet för respektive medlem att öka till 1000 Mb/s mot en liten extra avgift.

Överlåtelseavgiften är ca 1 100 kr och betalas av köparen. Pantsättningsavgiften är ca 445 kr.
Avgift för andrahandsuthyrning tas ut med 10 % av gällande prisbasbelopp och år.
Juridisk person godtas inte som medlem.
Föreningen är ett privatbostadsföretag = "äkta förening".
Det är tillåtet med delat ägande. Minsta delägarandel är 10 % och minst en av delägarna ska bo i föreningen.

Föreningen har för medlemmarnas behov:
- Tvättstugor (fyra vanliga och en grovtvätt)
- Innergårdar (två)
- Cykelrum och cykelgarage
- Grovsoprum med återvinningssortering av förpackningar och matavfall
- Sopnedkast för hushållssopor på bottenvåningarna i anslutning till Tornet
- Postboxar på entréplan i varje hus
- Takterasser (två)
- Topplokal med avgift
- Pool och bastu med avgift
- Gästlägenheter med avgift

Utsikt från Topplokalen


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.