Stäng fullskärmsläge

Föreningsrekord!

Bostaden såldes till ett pris som var rekord i bostadsrättsföreningen vid tiden för försäljningen, enligt underlag från Valueguard.

Välkommen till en härlig och social familjelägenhet på härliga Roslagsgatan. Här bor du högt upp i huset med en stor balkong i sydvästläge som erbjuder en härlig plats för avkoppling. Du kan vila ögonen på utsikten över taken och när kylan intar staden finns här infravärmare som förlänger balkongsäsongen.

I föreningen finns det ett varmgarage och det är för närvarande ingen kö! En plats kostar endast 1300 kr.

Vardagsrum, kök och matplats finner du i öppen planlösning som ger lägenheten en rymlig och social känsla. Här kan du bjuda in till många trevliga sittningar med nära och kära.
Förvaring kommer inte vara ett problem då du hittar garderober i båda sovrummen, hallen samt köket. Det finns även ett källarförråd för ytterligare förvaring.

Badrummet är väldigt fräscht och har både badkar och tvättmaskin, ett måste för småbarnsfamiljen!

Föreningen har mycket god ekonomi med lån på 3,6 mkr och 2,1 mkr i kassan på senaste årsredovisningen. Man har även en barnvänlig grönskande innergård med både lekplats och sittgrupper. Kan det bli bättre än såhär?

Vardagsrum

Mysig balkong

Underbart ljus

Härlig utsikt från balkongen

Utsikt

Vardagsum med utgång till balkong

Öppen planlösning

Kök

Matplats intill köket

Kök med gott om förvaring

Sovrum

Garderob

Sovrum, perfekt som barnrum

Sovrum intill matplatsen

Badrum med badkar

Stort handfat

Helkaklat

Gård med lekplats

Roslagsgatan

Planritning

Planritning

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 7 av 8. Hiss finns.
Adress: Roslagsgatan 24, 7 tr, 113 55 Stockholm
Avgift: 3 051 kr inkl värme, vatten och kabel-tv basutbud
Driftskostnad: 8760 kr/år

Interiör

Antal rum
3 rum + kök

Boarea
82,7 m², föreningens information

ENTRÉ/HALL
Välkomnande hall med vy mot köket. Här finns en hatthylla samt en garderob för förvaring av ytterkläder. Vita väggar, vitt tak samt golv i marmor.

KÖK
Stort och välplanerat kök med en lång köksö. Här finns ypperliga förvaringsmöjligheter och arbetsytor för trevlig matlagning och bakning. Vitvaror i form av spis med induktionshäll, ugn, diskmaskin, vinkyl, kyl och frys samt kolfilterfläkt. Intill köket, mot gården, finns en matplats som rymmer ett stort matbord. Svart köksbänk med glas ovan. Vita väggar, vitt tak samt marmorgolv.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum i öppen planlösning mot köket. Härifrån når du den härliga balkongen. Vita väggar, vitt tak samt ekgolv.

BADRUM
Mycket fräscht badrum med badkar och regndusch. Här finns ett stort handfat med två kranar samt lådor under. Bredvid den vägghängda wc-stolen finns en tvättmaskin och handdukstork finns vid badkaret. Vita kaklade vägar, vitt tak med spotlights samt brunt klinkergolv med golvvärme.

SOVRUM 1
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns en garderob för klädförvaring. Vita väggar, vitt tak samt ekgolv.

SOVRUM 2
Mindre sovrum, även detta med garderob. Perfekt som barnrum eller gästrum. Vita väggar, vitt tak samt ekgolv.

BALKONG
Från vardagsrummet nås den stora balkongen som ligger i sydvästläge.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Brf Väduren nr 15

Brf Väduren Nr 15 är en äkta förening som bildades 1971. De innehar 69 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler varav 2 är bostadsrätter. Föreningen äger marken.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2014: Byte av fönster med karmar. Högtrycksspolning med blästring av avloppssystemet.
2011: Byte av golv i garaget
2011: Tvättstuga
2011: Hiss och trapphus
2011-2012: Relining av stammar
2010: Byggnation av sex taklägenheter.

MELDEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren finns både tvättstuga och cykelrum.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Com Hem är leverantör av kabel-tv.

GARAGE
Det finns ett garage i föreningen som har 44 garageplatser som hyrs ut till medlemma. En plats kostar 1300 att hyra. För tillfället är det ingen kö.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften uppgår till 2 000 kr. Pantsättningsavgiften uppgår till 700 kr.
ut till medlemmar. En plats kostar 1300 att hyra. För tillfället är det ingen kö.

Omgivning


I Vasastans nordöstra hörn ligger gemytliga Sibirien, med härliga Vanadislunden som hjärta och Roslagsgatan som pulsåder.

Området började bebyggas under 1800-talets sista årtionden efter stadsplanen 1879 och var länge särpräglade arbetarkvarter. Den enda kvarlevan från tiden dessförinnan är Browallshofs Malmgård, som de flesta nog känner som Claes på Hörnet, invid Monica Zetterlunds park i hörnet mellan Birger Jarlsgatan och Surbrunnsgatan.

Idag är Sibirien en av de mest attraktiva delarna av Vasastan. Bland sina invånare räknar området politiker, tv-kändisar och kulturpersonligheter. Kvarteren kombinerar vackra sekelskiftesbyggnader, coola funkis- och senfunkishus, samt en stor klassisk HSB-förening byggd på slutet av 20-talet. I de här kvarteren hittar man några av Vasastans mest intressanta småbutiker, antikvitetsaffärer, krogar och caféer. Och om du inte visste det så har ju faktiskt Vanadisbadet än en gång fyllt sina bassänger och bjuder in till sommarnöje för hela familjen.
Här bor man med ett uppskattat läge invid Vanadislunden, nära Hagaparken och på promenadavstånd från Odenplan, Stureplan och City. Det är inte alla som tänker på att man här också kommer till Lill-Jans-skogens härliga löparspår på några minuter.

Allt sammantaget så kombinerar Sibirien alla de egenskaper som ett populärt innerstadsområde av högsta rang skall ha, samtidigt som det är avslappnat och gemytligt här. Välkommen!

Kommunikation
Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar samt tunnelbanans gröna linje vid Odenplan/Rådmansgatan eller röda linjen och Roslagsbanan vid Tekniska Högskolan. Promenadavstånd till Stureplan, Odenplan, KTH, Handels och Stockholms Universitet.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.