Såld via Preview

Stäng fullskärmsläge

Såld via Preview

Preview - Renoveringsmöjlighet, sekelskifte på toppläge
Säljarna önskar tillträde om 1-4 månader.

Via Vasastansmäklarna Preview har du chansen att väcka ägarens intresse med ett indikationsbud och på så sätt bli inbjuden till en privat visning före alla andra.

Vänligen maila ansvarig mäklare på bjorn@vasastansmaklarna.se så lovar vi att höra av oss så fort som möjligt.

PREVIEWBUD
Är du intresserad av att köpa den här bostaden? Då kan du lägga ett icke bindande indikationsbud. Budet visar vad du skulle vara villig att betala om hemmet motsvarar dina förväntningar. Ägaren meddelas om ditt bud och kan välja att bjuda in dig till visning eller avvisa ditt bud. Blir ditt bud avvisat kan du alltid lägga ett nytt högre bud.

VISNING
Om ägaren tycker att ditt indikationsbud är intressant sätter vi upp en visning för dig. Inför visningen ger mäklaren dig en sammanställning av all viktig information om hem och förening, precis som ett vanligt prospekt.

AFFÄR
Kommer du och ägaren överens sätter vi sedan ihop alla viktiga dokument, avtal och sköter alla transaktioner - som vid en vanlig bostadsförsäljning.

BOSTADEN
Sekelskifteslägenhet, med stora vackra rum, på toppenläge. Lägenheten är i behov av upprustning och kan möjligtvis byggas om till en riktigt bra trea. Lägenheten har ett badrum samt gästtoalett och gott om förvaringsmöjligheter. Missa inte chansen att ska den perfekta familjelägenheten!

Ansvarig mäklare

Björn Bring
Fastighetsmäklare/Delägare
070 780 99 80
bjorn@vasastansmaklarna.se

Vy från sovrum

Stort vardagsrum

Bra ljusinsläpp

Vardagsrum

Kök med plats för matbord

Rum i fil

Kök

Vy mot sovrum

Kök

Vackra dörrar

Döbelnsgatan 18

Fastigheten

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 2 av 5. Hiss finns.
Adress: Döbelnsgatan 18, 113 58 Stockholm
Avgift: 5 099 kr inkl värme och vatten
Driftskostnad: 3963 kr/år

Interiör

Antal rum
2,5 rum + kök

Boarea
79,5 m², föreningens information

ENTRÉ/HALL
Entré i form av en liten hall med hatthylla och garderob. Ljusa väggar, vitt tak samt plastmatta på golvet.

KÖK
Stort kök med plats för matbord. Vitvaror i form av kyl/frys, spis, ugn samt kolfilterfläkt. bänk i rostfritt stål med vit kakel ovan. Ljus mönstrad tapet på vägarna, vitt tak samt plastmatta på golvet.

VARDAGSRUM
Väldigt stort vardagsrum med två stora fönster. Vackra dubbeldörrar mot både köket och sovrummet. Ljusa väggar, vitt tak samt trägolv.

SOVRUM
Även sovrummet är generöst till storleken och nås genom dubbeldörrar. Ljus tapet på väggarna, vitt tak samt plastmatta på golvet.

BADRUM
Stort badrum med badkar, wc, handfat med spegelskåp ovan samt handdukstork. Vita kaklade väggar, vitt tak samt plastmatta på golvet.

GÄST-WC
Toalett som nås från hallen som har wc samt handfat med spegelskåp ovan. Ljusgröna väggar, vitt tak samt grön plastmatta på golvet.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett förråd.

Dokument

Energideklaration_15287.pdf
Stadgar.pdf
ÅR15.pdf

Hsb:s Brf Gnistan nr. 236

HSB Brf Gnistan 236 är en äkta förening som registrerades 1982 och har adresser Tulegatan 5 A-B, Döbelnsgatan 18 och Rådmansgatan 31-33. Fastigheten byggdes 1891 och 1994-95 byggdes den om till bostäder. Föreningen består av 68 bostadsrättslägenheter samt en lokal med hyresrätt.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
1994: Stambyte
1994: Fönster
1994: Trapphus
2013: Ventilation, rengöring av frånluftskanaler
2013: Stuprör, byte och installation av värmekabel
2013: Fjärrvärmecentral, byte av reglersystem
2015: Ventilation, rengöring av fläktar och utsug

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.
Medlemskap i HSB Stockholm krävs.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugan ligger på bottenplan på Tulegatan 5A och har två separata bokningsbara delar. Det finns en föreningslokal på vinden på Tulegatan som går att hyra. Cyklar kan ställas både på gården samt i källaren. Barnvagnsrum finns vid utgång mot gården från Döbelnsgatan.

PARKERING
Föreningen har 7 parkeringsplatser. Det kostar 2500kr/mån att hyra en plats och för tillfället är det kö.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Det finns möjlighet att använda både Bredbandsbolaget och Com Hem.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften uppgår för närvarande till 1107.50 kr och betalas av säljaren. Pantsättningsavgiften uppgår för närvarande till 443 kr.

Omgivning


Vasastan har fått sitt namn från Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset. Statyn gav namnet till Vasabron, som i sin tur gav namnet till Vasagatan, vilken leder in till och inspirerade till namnet Vasastaden som blev officiellt 1926. Innan stadsplanen togs fram 1880 låg här Rörstrands och Sabbatsbergs ägor samt Bergianska trädgården. Den första bebyggelsen skedde söder om Odengatan, tätt följt av den norra sidan. Därefter kom Birkastan, Röda Bergen, Rörstrand och Atlas. I stadsdelen finns fyra församlingar; Adolf Fredrik, S:t Johannes, S:t Matteus och Gustav Vasa.

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här.

Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.