Föreningsrekord - såld via Preview!

Stäng fullskärmsläge

Föreningsrekord - såld via Preview!

Bostaden såldes till ett pris som var rekord i bostadsrättsföreningen vid tiden för försäljningen, enligt underlag från Valueguard.

Via Vasastansmäklarna Preview har du chansen att väcka ägarens intresse med ett indikationsbud och på så sätt bli inbjuden till en privat visning före alla andra.

Vänligen maila ansvarig mäklare på bjorn@vasastansmaklarna.se så lovar vi att höra av oss så fort som möjligt.

PREVIEWBUD
Är du intresserad av att köpa den här bostaden? Då kan du lägga ett icke bindande indikationsbud. Budet visar vad du skulle vara villig att betala om hemmet motsvarar dina förväntningar. Ägaren meddelas om ditt bud och kan välja att bjuda in dig till visning eller avvisa ditt bud. Blir ditt bud avvisat kan du alltid lägga ett nytt högre bud.

VISNING
Om ägaren tycker att ditt indikationsbud är intressant sätter vi upp en visning för dig. Inför visningen ger mäklaren dig en sammanställning av all viktig information om hem och förening, precis som ett vanligt prospekt.

AFFÄR
Kommer du och ägaren överens sätter vi sedan ihop alla viktiga dokument, avtal och sköter alla transaktioner - som vid en vanlig bostadsförsäljning.

BOSTADEN
Otroligt välplanerad och genomgående vindstvåa från 2014, högst upp i gårdshuset. Lägenheten är väldigt ljus då vardagsrummet har stora fönsterpartier mot den stora terrassen. Stilfullt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet som rymmer både soffa och matbord. Stort badrum med elburen golvvärme duschhörna och tvättmaskin. I resten av bostaden är det vattenburen golvvärme.

Ansvarig mäklare

Björn Bring
Fastighetsmäklare/Delägare
070 780 99 80
bjorn@vasastansmaklarna.se

Fönsterpartier mot terrassen

Öppen planlösning

Matplats

Härlig terrass

Plats för bord och stolar

Stilsäkert kök med gott om förvaring

Kök

Förvaring bakom tv

Vy mot sovrum

Vardagsrum

Sovrum

Härligt ljusinsläpp

Fräscht badrum

Kombinerad tvättmaskin/torktumlare

Badrum

Hälsingegatan 18

Hälsingegatan

Planritning

Planritning

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 5 av 5. Hiss finns.
Adress: Hälsingegatan 18 A, 5 tr ö.g, 113 23 Stockholm
Avgift: 943 kr inkl värme och vatten
Driftskostnad: 5611 kr/år

Interiör

Antal rum
2 rum + kök

Boarea
22 m², föreningens information

ENTRÉ/HALL
Välkomnande entré med vy över vardagsrum, altan och kök. Säkerhetsdörr med avhängning för ytterkläder innanför. Vita väggar, vitt tak samt grått klinkergolv.

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum, i öppen planlösning mot köket, med fönsterpartier mot terrassen. Här finns plats för soffa och litet matbord. Extra förvaringsutrymme finns bakom tv:n. Vita väggar, vitt tak med spotlights innanför terrassen samt ekgolv.

TERRASS
Stor terrass som vetter mot föreningens innergård. Här finns en markis som styrs med kontroll samt infravärmare.

KÖK
Snyggt kök med gott om förvaring i köksskåpen. Här finns kyl med frysfack, spis med induktionshäll samt kombinerad ugn och mikrovågsugn. Bänken är svart med glas ovan. Vita väggar, vitt tak samt grått klinkergolv.

SOVRUM
Sovrum med plats för säng samt en garderob för klädförvaring. Vita väggar, vitt tak samt ekgolv.

BADRUM
Rymligt badrum med duschhörna, wc, kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt handfat med kommod. Här finns även ett utrymme för förvaring. Vita kaklade väggar, vitt tak med spotlights samt grått klinkergolv med golvvärme.

Dokument

Energideklaration_53051.pdf
Stadgar .pdf
Årsredovisning 2015.pdf

Brf Valkyrian 11

Brf Valkyrian 11 är en äkta förening som består av två flerbostadshus med totalt 25 lägenheter varav en upplåts med hyresrätt samt en lokal med hyresrätt. Fastigheten är byggd 1915 och köptes av föreningen 2001.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2016: Trapphusrenovering och installation av säkerhetsdörrar
2013-2015: Vind, tak och källare
2014-2015: Trapphus
2014: Fönsterrenovering
2014: Installering av säkerhetsdörrar
2014: Renovering av gårdshushissen
2014: Förbättrad dränering kring gårdshuset
2014: Nyplantering av växter på innergården
2003/2005/2012: Stambyte
1977: Elstigar

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv och bredband levereras av Com Hem.

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugan är belägen på nedre botten i gathuset. Det finns även cykelrum, barnvagnsrum och miljörum i gathuset.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften uppgår till 2,5% av basbeloppet och betalas av köparen. Pantsättningsavgiften uppgår till 1% av basbeloppet.

Omgivning


Vasastan har fått sitt namn från Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset. Statyn gav namnet till Vasabron, som i sin tur gav namnet till Vasagatan, vilken leder in till och inspirerade till namnet Vasastaden som blev officiellt 1926. Innan stadsplanen togs fram 1880 låg här Rörstrands och Sabbatsbergs ägor samt Bergianska trädgården. Den första bebyggelsen skedde söder om Odengatan, tätt följt av den norra sidan. Därefter kom Birkastan, Röda Bergen, Rörstrand och Atlas. I stadsdelen finns fyra församlingar; Adolf Fredrik, S:t Johannes, S:t Matteus och Gustav Vasa.

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här.

Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.