Stäng fullskärmsläge

Föreningsrekord!

Välkommen till en superb minitvåa med balkong i soligt västläge mot djup innergård. Den här sociala tjugotalsbostaden är mycket välplanerad med gott om förvaring, ett stort kök och perfekt vardagsrum med middagsbord. Helkaklat, fräscht badrum och praktisk hall med avhängning. Bostaden ligger i en stor HSB-förening med mycket god ekonomi och låg belåning, som håller låga avgifter.

Balkong i väst mot djup innergård

Plats för matbord

Social planlösning

Vackert plankgolv

Vy mot sovrum

Matplats

Vy mot kök

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum

Kök med utgång till balkong

Balkong mot gården

Sovrum med inbyggd garderob

Bra ljusinsläpp

Fräscht badrum

Trevlig hall med hatthylla

Seavägen 99

Planritning

Planritning

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 2 av 5. Hiss finns.
Adress: Sveavägen 99, 2,5 tr, 113 50 Stockholm
Avgift: 1 765 kr inkl värme, vatten och kabel-tv basutbud
Driftskostnad: 4040 kr/år

Interiör

Antal rum
2 rum + kök

Boarea
38 m², föreningens information

ENTRÉ/HALL
Hall med säkerhetsdörr samt hatthylla. Vita väggar, vitt tak samt plankgolv.

KÖK
Kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Härifrån når du balkongen som ligger mot föreningens lugna gård. Det finns även plats för ett matbord vid fönsterna. Köket har gott om förvaring i skåp och har även ett skafferi där frysen också står. Vitvaror i form av kyl, frys, gasspis från Smeg, teppanyakihäll, ugn från Smeg, kolfilterfläkt samt diskmaskin. Mörk köksbänk med mörkt kakel ovan. Vita väggar, vitt tak samt plankgolv.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med plats för soffa och tv. Härligt ljusinsläpp från de stora fönstret som vetter mot gården. Ljusa väggar, vitt tak samt plankgolv.

SOVRUM
Sovrummet ligger intill vardagsrummet och har en praktisk garderobsvägg samt en inbyggd klädkammare. Väggen mot vardagsrummet har fönster upptill samt en öppning längre ner för att släppa in gott om ljus. Vita väggar, vitt tak samt plankgolv.

BADRUM
Fräscht badrum med regndusch bakom glasvägg. Handfat med kommod mellan wc och dusch. Vita kaklade väggar, grått klinkergolv samt vitt tam med spotlights.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Brf Nejlikan 31 & 33

HSB:s Bostadsrättsförening Nejlikan 31 & 33 i Stockholm är en äkta bostadsrättsförening som finns på adresserna Sveavägen 87-89, 93-99 och Frejgatan 51-53. Föreningens hus ritades av Sven Wallander och stod klart för inflyttning 1926. Föreningen består av 169 bostadsrätter och 3 lokaler med hyresrätt. Medlemskap i HSB Stockholm är frivilligt.
Föreningen äger marken.
Mer information om föreningen finns att se på föreningens hemsida: www.brfnejlikan3133.se

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
Slutet av 80-talet: Stambyte
1989-1991: Byggnation av vindslägenheter
1991: Renovering av tak, fasad, trapphus, tvättstugor, 3-fasel till alla lägenheter samt installation av hissar
2011: Renovering av tvättstugor (både ytskikt samt maskiner)
2011: Balkonger
2014: Installation av säkerhetsdörrar
2014: Trapphusrenovering
2014: Obligatorisk ventilationskontroll
2015-2016 Åtgärder för att förbättra ventilationen.
2016: Renovering av källardel, Frejgatan 51-53. Ytskikt samt byte av friliggande avloppsrör
2017: Obligatorisk ventilationskontroll
2018: Stamspolning i samtliga portar
2018: Bergvärme installerades.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Förningen har totalt 3 tvättstugor, varav två i trappuppgången till Frejgatan 53. Cykelparkering finns på föreningens trevliga gårdar som även har utemöbler. Det finns ett övernattningsrum i 87:an som kan hyras av medlemmar.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv levereras av Com Hem. Bredband levereras av Telenor, det finns även möjlighet att få bredband via Com Hem.

GARAGE
Föreningen har ett garage med 22 parkeringsplatser. Kostnaden för att hyra en plats är 1300 kr. För tillfället är det kö.

MEDLEMSKAP
Juridisk person godkänns ej som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift: 2,5% av prisbasbeloppet som betalas av köparen. Pantsättningsavgift: 1% av prisbasbeloppet som betalas av pantsättaren per pantsättning.

Omgivning


Vasastan har fått sitt namn från Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset. Statyn gav namnet till Vasabron, som i sin tur gav namnet till Vasagatan, vilken leder in till och inspirerade till namnet Vasastaden som blev officiellt 1926. Innan stadsplanen togs fram 1880 låg här Rörstrands och Sabbatsbergs ägor samt Bergianska trädgården. Den första bebyggelsen skedde söder om Odengatan, tätt följt av den norra sidan. Därefter kom Birkastan, Röda Bergen, Rörstrand och Atlas. I stadsdelen finns fyra församlingar; Adolf Fredrik, S:t Johannes, S:t Matteus och Gustav Vasa.

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här.

Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.