Stäng fullskärmsläge

Föreningsrekord!

Bostaden såldes till ett pris som var rekord i bostadsrättsföreningen vid tiden för försäljningen, enligt underlag från Valueguard.

Välkommen till en rymlig sekelskiftestrea med allt du kan tänkas behöva. Här bor du på lugnt och trevligt läge i direkt närhet till den nya tunnelbane- och pendeltågsuppgången och inom promenadavstånd från lummiga Hagaparken. Lägenheten präglas av härlig sekelskiftescharm i form av generös takhöjd, djupa speglade fönsternischer, stuckaturer, takrosetter och vackra plankgolv. I vardagsrummet finns i stället för plankgolv ett otroligt fint fiskbensparkettgolv, det bästa av båda världar.

Lägenhetens rum är alla generösa till storleken vilket innebär att möbleringen blir både flexibel samt ett rent nöje. Sovrummet som vetter mot gården har en balkong som bjuder på härliga soltimmar över lunch och tidig eftermiddag. Vardagsrummet rymmer både soffa samt ett stort matbord för trevliga bjudningar och köket har tvättpelare samt plats för ett mindre matbord.

Denna lägenhet måste upplevas i verkligheten!

Sovrum med utgång till balkong

Vardagsrum med vackert parkettgolv

Matplats

Plats för stort matbord

Djupa fönsternischer

Speglade pardörrar

Vardagsrum

Balkong mot gården

Ljust kök

Skafferi i hörnet

Kök med tvättpelare bakom gardin

Plats för matbord

Gasspis

Badrum med regndusch

Sovrum med plats för skrivbord

Arbetsplats

Vy mot hallen

Välkomnande hall

Vy mot ytterdörr

Hall

Västmannagatan

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Lägenhet

Upplåtelseform: Andel i bostadsförening
Våning: Våningsplan 1 av 5. Ingen hiss.
Adress: Västmannagatan 89, 1 tr, 11326 Stockholm
Avgift: 3 536 kr inkl värme, vatten och kabel-tv basutbud
Driftskostnad: 10820 kr/år

Interiör

Antal rum
3 rum + kök

Boarea
95 m², faktisk uppmätn norm SS 21054:

ENTRÉ/HALL
Rymlig och välkomnande hall med en liten klädkammare för avhängning. Utanför det stora sovrummet finns det också en stor klädkammare med plats för gott om hyllor och hängen. Ljusgrå väggar, vitt tak med takrosett samt plankgolv.

KÖK
Välplanerat kök med plats för matbord. Köksinredningen är placerad längs rummets ena långsida vilket skapar förutom gott om förvaring även otroligt bra arbetsytor på bänkskivan i trä, som lyses upp av spotlights. Här finns vitvaror i form av kyl/frys, gasspis, elugn, kolfilterfläkt samt diskmaskin. Du når badrummet från köket, och utanför badrummet finns en tvättpelare bakom en gardin. Ljusa väggar, vitt tak med spotlights samt plankgolv.

VARDAGSRUM
Stort och härligt vardagsrum med plats för båda soffa och stort matbord. Här finns två stora fönster, med djupa speglade nischer, som ger ett härligt ljusinsläpp.

SOVRUM 1
Stort sovrum med balkong mot gården. Här ryms en stor säng och sängbord. Ljusa väggar, vitt tak samt plankgolv,

SOVRUM 2
Det andra sovrummet är även det generöst till storleken. Här får du plats med både säng och arbetsplats. Vardagsrummet når du härifrån genom vackra, speglade pardörrar. Ljusgrå väggar, vitt tak med stuckaturer och takrosett samt plankgolv.

BADRUM
Fräscht badrum som nås från köket. Här finns regndusch, wc samt handfat. Bredvid handfatet finns även ett vägghängt spegelskåp för förvaring av badrumsattiraljer. Vita kaklade väggar, vitt tak med spotlights samt grått klinkergolv med golvvärme.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör både ett vindsförråd och ett källarförråd.

Bf Midgård 26 upa

Bf Midgård 26 upa är en äkta bostadsförening som bildades 1917. Huset byggdes 1906 och köptes av föreningen 1917. Föreningen, som äger marken, består av 29 lägenheter, varav alla är andelsrätter. Föreningen tillämpar hembud i två veckor.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
1995: Tvättstuga
1998: Trapphus
2005: Tak
2013: Fönster
Stammar: Badrum ca 5 år sedan, kök ca 10 år sedan. Stammarna filmades under 2015, inga större anmärkningar noterades.
2016: Elstigar

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Dessa utrymmen ligger i källaren i gathuset. Sedan finns det ett hobbyrum i gårdshusets källare.

KABEL-TV/BREDBAND
Com Hem är leverantör av kabel-tv och bredband.

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT/PANTSÄTTNINGSAVGIFT
En överlåtelseavgift på 1200 kr debiteras säljaren. En pantsättningsavgift tas ut på 500 kr/lån.

Omgivning


Vasastan har fått sitt namn från Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset. Statyn gav namnet till Vasabron, som i sin tur gav namnet till Vasagatan, vilken leder in till och inspirerade till namnet Vasastaden som blev officiellt 1926. Innan stadsplanen togs fram 1880 låg här Rörstrands och Sabbatsbergs ägor samt Bergianska trädgården. Den första bebyggelsen skedde söder om Odengatan, tätt följt av den norra sidan. Därefter kom Birkastan, Röda Bergen, Rörstrand och Atlas. I stadsdelen finns fyra församlingar; Adolf Fredrik, S:t Johannes, S:t Matteus och Gustav Vasa.

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här.

Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.