Social tvåa med balkong mot gården

Stäng fullskärmsläge

Social tvåa med balkong mot gården

Välkommen till denna optimalt planerade tvåa med balkong mot gården. Här bor du på ett lugnt och högt läge med endast ett stenkast till Rörstrandsgatan med dess utbud av härliga restauranger och butiker. Insynen är nästintill obefintlig då du har grannhusen på en bra bits avstånd med djupa, lummiga innergårdar som utsikt.
Kök och vardagsrum ligger i öppen och social planlösning. Här kan du bjuda hem nära och kära på trevliga middagar eller mysiga filmkvällar då du får plats med både soffa och matbord. Lägenheten har genomgående snygga parkettgolv samt djupa fönsternischer.
Den inbjudande balkongen når du från sovrummet. Här kan du njuta av en god frukost i solen som stannar från morgon till eftermiddag.
Den perfekta lägenheten för det sociala paret som både gillar att gå ut och äta och att laga en god middag hemma med vänner och bekanta.

Ansvarig mäklare

Therese Nordenberg
Fastighetsmäklare
070 780 34 10
therese@stenstadenstockholm.se

Social planlösning

Sovrum med balkong mot gården

Generöst ljusinsläpp

Stilsäkert kök

Snygg bänkskiva

Plats för matbord

Badrum, förberett för tvättmaskin

Plats för skrivbord i hallen

Vackert fiskbensparkett

Fint trapphus

Drejargatan

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 3 av 5. Hiss finns.
Adress: Drejargatan 6, 3 tr, 113 42 Stockholm
Avgift: 2 433 kr inkl värme, vatten och balkongavgift
Driftskostnad: 6919 kr/år

Interiör

Antal rum
2 rum +

Boarea
44 m², föreningens information

ENTRÉ/HALL
Välkomnande och rymlig hall med plats för antingen skrivbord eller garderob. Vita väggar, vitt tak med takrosett samt golv i fiskbensparkett.

KÖK
Otroligt snyggt och välplanerat kök med skåpsluckor i rostfritt stål och bänkskiva i betong. Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet och rymmer ett matsalsbord och stolar för trivsamma middagar. Köket har vitvaror i form av spis med glashäll, kyl/frys, ugn samt diskmaskin. Ovan ugnen finns skafferi för extra förvaring. Vita väggar, vitt tak samt golv i fiskbensparkett.

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum med stora fönster mot gården som ger ett generöst ljusinsläpp. Här finns plats för stor soffa och soffbord. Vita väggar, vitt tak samt golv i fiskbensparkett.

SOVRUM
Rogivande sovrum med balkong mot föreningens lummiga gård. Här kan du under mysiga sovmorgnar vila ögonen på utsikten över himmeln. Längs ena väggen finns en garderob för klädförvaring. Vita väggar, vitt tak samt golv i fisbensparkett.

BALKONG
Balkongen nås från sovrummet och bjuder på sol från morgon till eftermiddag.

BADRUM
Rynligt badrum med wc, tvättställ, duschhörna samt handdukstork. Badrummet är förberett för tvättmaskin som kan placeras bredvid tvättstället. Vitkaklade väggar, vitt tak samt plastmatta.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett källarförråd.

Dokument

Energideklaration_95128.pdf
Stadgar .pdf
Årsredovisning 2015.pdf

Brf Terrakottan 7

Brf Terrakottan 7 är en äkta förening som är belägen på Drejargatan 6 i Birkastan. Föreningens hus byggdes 1929 och köptes av föreningen 1999. Fastigheten består av 28 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter med hyresrätt (dold tillgång). Föreningen äger marken.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
1992: Byte av samtliga V/A-stammar
1992: Elstambyte
2002: Målning av tak
2005: Fasadrenovering
2009: Torktumlare, torkskåp
2011: Stamspolning

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugan är placerad i källaren. Föreningen har även en lummig innergård.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv och bredband levereras av Com Hem.

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel är 10%.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften uppgår till 900 kr och betalas av köparen. Pantsättningsavgiften uppgår till 300 kr.

Omgivning


Välkommen till härliga Birkastan! Området avgränsas enligt en inventering av Stockholms Stadsmuseum 1974 av Rörstrandsgatan, Norra Stationsgatan, Karlbergsvägen och S:t Eriksgatan. Lejonparten av de hus vi ser i Birkastan idag uppfördes mellan 1902 och 1912. Innan dess har området givit rum åt en träskofabrik precis norr om nuvarande S:t Eriksplan och på höjden mot slutet av Tomtebogatan låg Radskogen som var en tallskog. I övrigt var det bostäder till arbetarna på Rörstrands porslinsfabrik som fanns här innan de "nya" husen byggdes vid förra sekelskiftet.

Det är inte utan anledning som området idag är ett av Sveriges mest attraktiva. Med en mångfald av vackra sekelskifteshus och mysiga innergårdar och närhet till både Hagaparken och Karlbergsparken är det bland de trevligaste kvarteren som innerstaden har att erbjuda. Till det kommer det fantastiska utbudet av högklassiga caféer och restauranger på och kring Rörstrandsgatan som går som ett stimmigt stråk förbi Filadelfiakyrkan, en väldigt aktiv kyrka där många konserter och evenemang hålls.

Har du slagit ner dina bopålar här kan du skatta dig lycklig och det är få områden i innerstaden som har så lokalpatriotiska invånare. I Birkastan är det verkligen lätt att trivas!

Kommunikation
Suveräna kommunikationer i området- från S:t Eriksplan går T-banans gröna linje, flertalet stadsbussar samt flygbussar och Karlbergs station ligger också i direkt närhet till bostaden


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.