Stäng fullskärmsläge

Genomgående etta med balkong mot gården, möjlig tvåa

Välkommen och låt dig hänföras av denna underbara sekelskiftesetta med balkong mot gården. Här bor du på lugna Norrbackagatan med nära till Rörstrandsgatan med dess generösa restaurangutbud, Karlbergs slott och Hagaparken för trevliga promenader samt Mariannes fisk som du har i huset.

Lägenheten är genomgående vilket ger ett underbart ljusinsläpp från de stora fönsterna i två väderstreck. Utsikten från vardagsrummet ger en härlig vy längs med Karlbergsvägen som fullkomligt blomstrar på sommaren.
Från köket når du balkongen, som vetter mot föreningens lugna gård, där du kan njuta av en kopp kaffe i solen.

Sekelskiftescharmen gör sig väl påmind med lägenhetens välbevarade detaljer. Här finns stora fönster med djupa fönsternischer, vackra plankgolv, generös takhöjd samt stuckaturer.

Lägenheten är lika perfekt lämpad för ett par som för en person då den har gott om förvaringsutrymmen och utan problem rymmer en dubbelsäng.

Möjlig tvåa!

Vy från hall

Platsbyggt kök

Balkong mot gården

Plats för soffa och stor säng

Fina stuckaturer

Härlig vy mot vardagsrummet

Balkong

Snygga detaljer i köket

Matbord får plats i köket

Badrum

Fina speglade dörrar

Generöst ljusinsläpp

Karlbergsvägen 67 och Norrbackagatan 46

Vackert hörnhus

Karlbergsvägen, från korsningen med Norrbackagatan

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Lägenhet

Upplåtelseform: Andel i bostadsförening
Våning: Våningsplan 1 1/2. Hiss finns.
Adress: Norrbackagatan 46, 1 1/2 tr, 113 41 Stockholm
Avgift: 2 153 kr inkl värme och vatten
Driftskostnad: 4976 kr/år

Interiör

Antal rum
1 rum + kök

Boarea
39 m², faktisk uppmätn norm SS 21054:

HALL
Välkomnande hall med vy mot både kök och vardagsrum. Här finns en inbyggd garderob för ytterkläder samt ett praktiskt förvaringsutrymme under taket. Vita väggar, vitt tak samt ljust plankgolv.

KÖK
Välplanerat platsbyggt kök med gott om förvaring i köksskåpen som går hela vägen upp till taket. Här finns vitvaror i form av spis med induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt, kyl samt frys. Den vita köksbänken, med vit kakel ovan, har gott om arbetsytor för trevlig matlagning. Köket har även plats för ett frukostbord. Härifrån når du den mysiga balkongen som vetter mot föreningens innergård. Närmst balkongen finns det även ett välbevarat skafferi som även det har gott om förvaring. Ljusgrå väggar, vitt tak samt ljust plankgolv.

VARDAGSRUM
Stort och ljust vardagsrum med två stora fönster mot lugna Norrbackagatan. Rummet är väl tilltaget och erbjuder gott om möbleringsmöjligheter. Här finns en stor garderob för klädförvaring. Ljusa väggar, vitt tak med stuckaturer och takrosett samt vackert fiskbensparkett.

BADRUM
Badrummet nås från hallen och har en duschhörna, handfat samt wc. Ovan wc finns ett vägghängt skåp som rymmer dina badrumsattiraljer. Vita väggar, vitt tak samt ljus plastmatta.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett källarförråd.

Bf Smältan 1 upa

Bf Smältan 1 upa är en äkta förening som bildades 1920 och består av ett hörnhus beläget på Karlbergsvägen 67 och Norrbackagatan 46.
Föreningen innehar 29 lägenheter samt en lokal som hyrs ut till delikatessbutiken Mariannes fisk. Föreningen äger marken.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2016: Ny sopstation med sopkärl infört, kompletterat med matavfallshantering
2015: Fönsterrenovering, komplett med fönster och -karmar
2015: Fibernät installerat via Ownit
2015: Dränering innergård
2014: Installation av nya hissar i båda fastigheterna
2014: Omläggning av yttertak (delar)
2014: Stambyte i, och renovering av hyreslokalen/fiskeaffären
2013: Dränering yttergård
2013: Renovering av källaren, ommålning, nya källarförråd
2012: Försäljning av råvind
2011: Taket ommålat
2010: OVK
2007: Tvättstugan uppfräschad
2006: Trapphusrenovering
2005: Nya elstammar i hela fastigheten
2002: Ny fasadputs mot gården
2001: Ny fjärrvärmeväxlare
2000+2003: balkonger mot gården
1998: Stammar i källare byttes.
1990: Kabel-TV (Comhem)
1987: Vindslägenheter

Stammar byts ut när varje lägenhet renoveras. Föreningen står för kostnaden för stambytet.

GEMENSMMA UTRYMMEN
Barnvagnsrum och cykelrum finns i källaren på Norrbackagatan. Föreningen har en vacker förgård på Karlbergsvägen samt en trevlig innergård med utemöbler och grill. Cykelställ finns på både förgården samt innergården. Tvättstuga finns i källaren.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv levereras av Com Hem och bredband levereras av Ownit (fiber)

MEDLEMSKAP
Juridisk person godkänns ej som medlem

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgiften uppgår till 1100 kr och betalas av säljaren.

Omgivning


Välkommen till härliga Birkastan! Området avgränsas enligt en inventering av Stockholms Stadsmuseum 1974 av Rörstrandsgatan, Norra Stationsgatan, Karlbergsvägen och S:t Eriksgatan. Lejonparten av de hus vi ser i Birkastan idag uppfördes mellan 1902 och 1912. Innan dess har området givit rum åt en träskofabrik precis norr om nuvarande S:t Eriksplan och på höjden mot slutet av Tomtebogatan låg Radskogen som var en tallskog. I övrigt var det bostäder till arbetarna på Rörstrands porslinsfabrik som fanns här innan de "nya" husen byggdes vid förra sekelskiftet.

Det är inte utan anledning som området idag är ett av Sveriges mest attraktiva. Med en mångfald av vackra sekelskifteshus och mysiga innergårdar och närhet till både Hagaparken och Karlbergsparken är det bland de trevligaste kvarteren som innerstaden har att erbjuda. Till det kommer det fantastiska utbudet av högklassiga caféer och restauranger på och kring Rörstrandsgatan som går som ett stimmigt stråk förbi Filadelfiakyrkan, en väldigt aktiv kyrka där många konserter och evenemang hålls.

Har du slagit ner dina bopålar här kan du skatta dig lycklig och det är få områden i innerstaden som har så lokalpatriotiska invånare. I Birkastan är det verkligen lätt att trivas!

Kommunikation
Suveräna kommunikationer i området- från S:t Eriksplan går T-banans gröna linje, flertalet stadsbussar samt flygbussar och Karlbergs station ligger också i direkt närhet till bostaden


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.