Stäng fullskärmsläge

Föreningsrekord!

I högt, fritt läge med utsikt mot takåsar ligger den här sociala tjugotalsdrömmen och väntar på dig. Med fönster i tre väderstreck, öppna ytor och härlig balkong i sydväst så fullkomligt badas bostaden i sol från morgon till kväll. Planlösningen är flexibel och gör det möjligt att skapa ett till sovrum vid behov. Bostaden präglas av sina vackra gedigna trägolv och sina stora spröjsade fönster. Kort sammanfattat så blir det inte bättre i Vasastan.

Läget är perfekt i lummiga Atlas, med centrum en kort promenad nerför Torsgatan, Vasaparken precis intill och Birkastan med strålande restaurangutbud. Vill man röra på sig så ligger Karlbergsparken rakt bort via Atlasmuren på några minuters avstånd. Blir det du som flyttar in här så kan du verkligen skatta dig lycklig!

Matsal med utgång till balkong

Balkong i söderläge

Plats för stort matsalsbord

Vy mot sovrum

Stort sovrum

Vy från sovrum

Öppet mellan kök och matsal

Snyggt kök

Badrum med toppmatad tvättmaskin

Hall

Atlasgatan

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 3 av 5. Hiss finns.
Adress: Atlasgatan 3, 3 tr, 11320 Stockholm
Avgift: 2 925 kr inkl värme, vatten, balkongavgift och kabel-tv basutbud
Driftskostnad: 6000 kr/år

Interiör

Antal rum
2,5 rum + kök

Boarea
63 m², föreningens information

Rumsbeskrivning
Bostaden är helt nymålad under 2017.

ENTRÉ/HALL
Välkomnande entré med vy mot vardagsrummet. Här finns en hatthylla samt en liten garderob för avhängning. Ljusgrå väggar, vitt tak samt parkettgolv.

KÖK
Stort och ljust kök i direkt anslutning till matsalen. Köket är väldigt välplanerat och har därmed gott om både förvaring och arbetsytor. Här finns vitvaror i form av gasspis, elugn, kyl/frys, diskmaskin samt fläkt. Mörk bänkskiva med vit kakel ovan. Vita väggar, vitt tak samt ljust plankgolv.

MATSAL
Även matsalen är väl tilltagen och rymmer enkelt ett stort matsalsbord för trevliga bjudningar. Härifrån når du även lägenhetens balkong i sydvästläge. Här finns också en liten garderob. Vita väggar, vitt tak samt ljust plankgolv.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet ligger i lägenhetens mitt med direkt anslutning till både matsal och sovrum. Här får du plats med soffa och tv. Ljusgrå väggar, vitt tak samt fiskbensparkett.

SOVRUM
Rogivande sovrum med plats för både säng, sängbord och garderober. Här finns redan en inbyggd garderob för klädförvaring. Ljusgrå väggar, vitt tak med takrosett samt fiskbensparkett.

BADRUM
Fräscht badrum med toppmatad tvättmaskin. Här finns dusch med glasdörrar, handfat med spegelskåp ovan, wc med väggskåp ovan samt handdukstork. Vitt tak med spotlights, vita kaklade väggar samt mörkt klinkergolv med golvvärme.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Brf Pistongen 4

Brf Pistongen 4 är en äkta förening som består av 22 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt en lokal upplåten med hyresrätt. Föreningen bildades 1992 köpte fastigheten samma år, de äger marken.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
1992 byttes vatten- och avloppstammar i kök och badrum även byte av elstigare.
1993 fönsterrenovering, byte till 3-glasfönster.
2003 renoverades tvättstugan.
2005 renoverades innergården med plattsättning. Nya planteringar gjordes samt utemöbler och grill köptes in.
2007 renoverades takfallet åt gården (halva taket).
2008 balkonger byggdes.
2009 spolades avloppsstammarna. Trapphuset och hissen målades samt entréporten byttes.
2012 byttes elstigare (3-fas) och fibernätverk installerades.
2014 godkänd OVK.
2015 byttes torktumlare.
2016 Renoverades lägenheternas och lokalens fönster (målningsarbete). Ny undercentral till fjärrvärmen installerade samt målningsarbete på plåtarbeten vid takfot/takskägg utfördes.

MEDLEMSKAP
Juridisk person godkänns ej som medlem. Delat ägande godkänns.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en innergård med utemöbler. Tvättstuga och cykelförråd finns i källaren och barnvagnsförråd i eget skjul på gatan.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv levereras av Com Hem och bredband av Ownit.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften uppgår till 2,5% av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgiften uppgår till 1 % av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen.

Omgivning


Området har fått sitt namn av AB Atlas fabriker som låg här fram till 1927 och tillverkade kompressorer, järnvägsvagnar och även Sankt Eriksbron och Vasabron. Området präglas av 1920-tals klassicism. Det enda huset som rivits i området är Atlashallen som rymde en tennishall. Det revs tyvärr på sjuttotalet och gjorde plats för det låga kontorshuset mot tågspåren.

Atlas ligger skyddat av de höga byggnaderna mot norra och västra sidorna av området och är väldigt lugnt och gemytligt. De vackra husen är påkostade med fiskbensparkett, öppna spisar, toaletter och duschrum, då de planlades och byggdes huvudsakligen under 20-talets ekonomiska välståndsår. Områdets för- och innergårdar blommar upp på sommaren och det skapar en avslappnad och ljuvlig känsla i området. Astrid Lindgren med familj bodde här under trettiotalet. Allt det här, sammantaget med att man har så nära till service, parker och restaurangliv gör området mycket populärt bland de som bor här.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.