Social och stilsäker tjugotalstrea som osar självförtroende.

Stäng fullskärmsläge

Social och stilsäker tjugotalstrea som osar självförtroende.

- Social planlösning - Spröjsade fönster - Djupa fönsternischer - Speglade dörrar - Generös takhöjd - 20-tal - Vackert golv - Ljusinsläpp från två väderstreck - Fantastisk innergård - Generösa ytor - Sovrum mot innergård - Välskött förening -

Välkommen till en välplanerad tjugotalstrea med social planlösning och generösa ytor. Lägenheten är genomgående vilket ger ett härligt ljusinsläpp från både innergården samt Torbjörn Klockares gata. Det moderna köket i samspel med den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör bostaden ultimat för härliga middagsbjudningar och sociala tillställningar. Den här trean präglas av sina vackra tidstypiska detaljer såsom spröjsade fönster, djupa fönsternischer, speglade dörrar samt en generös takhöjd.

Här bor du i en välskött förening med en härlig sammanhållning. Föreningen har en av innerstans bästa innegårdar där grannarna ofta möts för att grilla och umgås både med och utan barn. Föreningens ekonomi är god och det finns en beslutad plan för hur man successivt ska sänka avgiften mellan 2017-2020 för ett antal bostäder i föreningen där denna bostad är inkluderad. Kan det bli bättre?

Den här fina trean ligger dessutom på en attraktiv adress i lugna kvarter. Här finns gott om förskolor i närområdet och Karlbergsskolan ligger endast ett stenkast bort. I samma hus som bostaden ligger restaurang Marcos som fungerar som en samlingsplats för familjer i området där man möts för en after work eller "after förskola" och frukostfrallorna inhandlas runt hörnet på Haga bageri. Även Hemköp ligger nära. Många beskriver området som en egen oas för familjer i innerstan, väldigt lugnt och trygg men samtidigt närhet till allt du kan tänkas behöva!

Ansvarig mäklare

Björn Bring
Fastighetsmäklare/Kontorschef
070 780 99 80
bjorn@vasastansmaklarna.se

Planritning

Planritning

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 1 av 4. Hiss finns.
Adress: Vikingagatan 39
Lägenhetsnummer: 402//1002
Pris: 6 750 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 325 kr inkl värme, vatten och kabel-tv basutbud
Driftskostnad: 11657 kr/år
Andelstal: 1,04939%
Allmänt: Lägenheten är pantsatt. Bostadens månadsavgift planeras att minska successivt mellan år 2017-2020.

Interiör

Antal rum
3 rum + kök

Boarea
88 m², föreningens information

HALL
Välkomnande och väl tilltagen hall med plats för kontorsdel. Från hallen når du bostadens alla rum vilket ger en öppen och härlig känsla. Ek-golv, vita väggar och vitt tak.

KÖK
Bostadens kök är fantastiskt hemtrevligt och samtidigt väldigt stilrent. Här finns alla bekvämligheter som induktionshäll, diskmaskin, integrerad mikro samt ugn på en ergonomisk höjd. Skåpsluckorna är vita högblanka och bänkskivan är en granitskiva. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör lägenheten ultimat för härliga middagsbjudningar och sena kvällar med gott sällskap. Ek-golv, vita väggar och vitt tak.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är bostadens hjärta och här finns plats för både generös soffgrupp samt matbord för stora sällskap. Det här rummet har ett stort spröjsat fönster och djupa fönsternischer vilket ger ett fint ljusinsläpp. Ek-golv, vita väggar samt vitt tak.

SOVRUM 1
Master bedroom är fantastiskt generöst i sin storlek och här finns utmärkt förvaring i bland annat sin stora platsbyggda garderob med skjutdörrar. Sovrummet är beläget mot den lugna innergården. Plats för dubbelsäng. Ek-golv, djupblå väggar samt vitt tak.

SOVRUM 2
Det mindre sovrummet är även det rymligt och passar pefekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Även i detta rum finns det plats för dubbelsäng om man önskar nyttja det större sovrummet som barnrum stället. Här finns en platsbyggd klädkammare och det här sovrum vetter också mot den lugna innergården. Ek-golv, vita väggar samt vitt tak.

BADRUM
Mycket fräscht och välplanerat badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Här får du ett härligt badkar, handdukstork, golvvärme samt gott om förvaringsmöjligheter. Mörkt klinkers, vita kakelväggar och vitt tak med spotlights.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett rymligt källarförråd.

Dokument

Energideklaration Brf Kannan 13.pdf
Stadgar Brf Kannan 13.pdf
Årsredovisning Brf Kannan 13.pdf

Brf Kannan 13

Brf Kannan 13, org 769604-8748, förvärvade fastigheten Kannan 13 år 2004. Föreningen är äkta och äger marken. Byggnaden uppfördes 1924 och har adresser: Torbjörn Klockares gata 1-9, Vikingagatan 39-45, Norrbackagatan 70 och Tempeltrappan 2. I föreningen finns totalt 110 lägenheter med bostadsrätt och 10 lägenheter med hyresrätt samt 6 lokaler med hyresrätt. Verksamhet som bedrivs i lokalerna är förskola, restaurang och kontor. Föreningens hemsida: www.kannan13.se

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
1978: VA-stammar byttes på Torbjörn Klockares gata 7.
1987: VA-stammar byttes i övriga uppgångar. Nya elstigar.
2005: Trapphus
2006: Vindsvåningarna fick nya stammar och nya elstigar. Ventilation renoverad.
2008: Fönsterrenovering.
2009: UC utbytt.
2010: Tak omlagt.
2017: OVK

PARKERING/GARAGE
Föreningen har 14 garageplatser i ett garage med infart från Torbjörn Klockares gata. Samtliga är för tillfället uthyrda.

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner delat ägande med minsta ägarandel 10%.
Föreningen godkänner inte juridisk person.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugor, barnvagnsförråd, cykelrum, cykelställ på gården, grovsopsrum, innergård med utemöbler samt lekplats.
2017 renoverades innergården, då byggdes det en terrass där en mindre del är med tak och infravärme och den större del som är öppen. På den större delen finns det flera sektioner med bord och stolar, växt och bärodlingar, samt ett par grillplatser.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV: ComHem, basutbud ingår i avgiften (1:an, 2:an och 4:an).
ComHem erbjuder resp. bostadsrättshavare att teckna eget abonnemang TV/bredband/telefoni.
Alla lägenheter har Telia fiberanslutning för TV/bredband/telefoni för vilket resp. bostadsrättshavare tecknar eget abonnemang.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift 1 138 kr (2,5% av prisbasbeloppet) betalas av köparen.
Pantsättningsavgift 455 kr (1 % av prisbasbeloppet per pant) betalas av pantsättaren.

Omgivning


Välkommen till världens bästa stadsdel!

Visste du att Vasastan har sitt namn från Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset? Så är det faktiskt. Statyn gav namnet till Vasabron, som i sin tur gav namnet till Vasagatan, vilken leder in till och inspirerade namnet Vasastan som blev officiellt 1926. Innan stadsplanen togs fram 1880 låg här Rörstrands och Sabbatsbergs ägor samt Bergianska trädgården. Den första bebyggelsen skedde söder om Odengatan, tätt följt av den norra sidan. Därefter kom Birkastan, Röda Bergen, Rörstrand och Atlas. I stadsdelen finns fyra församlingar; Adolf Fredrik, S:t Johannes, S:t Matteus och Gustav Vasa.

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här.

Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.