Stäng fullskärmsläge

Sensationellt fin sekelskiftestvåa med massiva trägolv, högt i tak och kakelugn

Sekelskifte | Kakelugn | Härliga massiva trägolv | Nyrenoverat badrum | Stambytt 2017 | Stora fönster i sydväst | Lugnt läge | Bra förening

På andra våningen i ett välskött sekelskifteshus möts du här av en social och gladlynt sekelskiftestvåa som kombinerar generösa sociala ytor med hög takhöjd, massiva trägolv och ett rymligt sovrum med kakelugn. Med sina stora fönster i sydväst blir det ett härligt ljus i hela lägenheten. Du bor med nyrenoverat badrum och ett funktionellt kök som du kan forma efter eget tycke och smak utan att skämmas.

Läget på en lugn del av Tomtebogatan i superheta Birkastan är som en dröm med närhet till Karlbergsparken, mataffärer och restauranger i högsta klass.

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 2 av 5. Hiss finns.
Adress: Tomtebogatan 40, 2 tr, 11338 Stockholm
Avgift: 2 588 kr inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud) och bredband
Driftskostnad: 0 kr/år

Interiör

Antal rum
2 rum + kök

Boarea
56 m², föreningens information

Sovrum
Rymligt sovrum med plankgolv, ljusa väggar och vitt tak. Stort fönster och kakelugn samt tre garderober.

Vardagsrum
Generöst vardagsrum med plankgolv, grå väggar samt vitt tak. Stort fönster.

Kök
Bra kök med matplats för 4-8 personer. Köket har rostfri diskbänk, vita luckor, elspis samt kylskåp.

Entré
Välkomnande entré med gott om utrymme för avhängning, ett städskåp samt inbyggd garderob. Plankgolv, vita väggar samt vitt tak.

Badrum
Badrummet har vita kaklade väggar, grått klinkergolv med golvvärme samt vitt tak med spotlights. Wc, handfat, badrumsskåp och dusch. Renoverat 2017 i samband med stambytet.

Brf Kadetten 20-21

Brf Kadetten 20 & 21 är en äkta förening som bildades 1981 och upplåter 39 lägenheter med bostadsrätt och ett garage som hyrs ut till en extern hyresgäst. Bostadsrättsföreningen har en föreningslokal samt en passagegång som är ett servitut. Föreningen har också nyligen sålt en av lokalerna och avser att konvertera ytterligare två lokaler till lägenheter under hösten. Intäkterna från försäljningen av dessa lägenheter ska bekosta föreningens avslutade stambyte. Detta beräknas vara klart 2019.

Genomförda renoveringar
2017-2018: Stambyte.
2013-2014: Fönsterrenovering.
2012-2013: Takrenovering.
2013: Tryckspolning av stammar.
2010: Renovering av hissar.
2010: Målning av trapphus.
2008: Balkonger byggdes.
2007: Ommålning av tak.
2005: Gårdsrenovering.
2002: Fasadrenovering.
2002: Stammarna tryckspolades.
1999: Fönster målades om.
1975: Byte av elstigar.

Kommande renoveringar och avgiftsändringar:
Inga nya renoveringar är planerade. Först 2019 kommer styrelsen ta ställning till behov av ev. avgiftshöjning då de kan summera utfallet av stambytet. Styrelseordförande bedömer att avgiften kan komma att förändras max 10 % men det fastställs som tidigast till våren 2019.

TV-och bredband
Fastigheten är ansluten till ComHem. Kabel-TV grundutbud & bredband 50 MB ingår i avgiften.

Gemensamhetsutrymmen:
Innergård med trädgårdsmöbler.
Tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och en mangel.
Föreningslokal som kan nyttjas av medlemmarna utan kostnad.
Cykelplats finns i källaren.
Kvittens av källarnyckel: - Nyckel till källare kvitteras ut av föreningen via Lennart Rudholm och erhålls inte av förre ägaren. Föreningen har nyligen bytt nyckelsystem för detta och vill ha ett fungerande register.

Medlemskap
Juridisk person godkänns inte som medlem.
Delat ägande godkänns.

Övrigt
Överlåtelseavgift om 1138 kr betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 455 kr betalas av pantsättaren. Styrelsen måste tillfrågas all renovering som inte omfattar ytrenovering. Flytt av väggar, omdragning av VVS samt annan omfattande förändring av lägenheten måste godkännas skriftligen av styrelsen. Uthyrning i andra hand måste godkännas av styrelsen. Avgift tas ut vid andrahandsuthyrning.

Omgivning


Välkommen till härliga Birkastan! Området avgränsas enligt en inventering av Stockholms Stadsmuseum 1974 av Rörstrandsgatan, Norra Stationsgatan, Karlbergsvägen och S:t Eriksgatan. Lejonparten av de hus vi ser i Birkastan idag uppfördes mellan 1902 och 1912. Innan dess har området givit rum åt en träskofabrik precis norr om nuvarande S:t Eriksplan och på höjden mot slutet av Tomtebogatan låg Radskogen som var en tallskog. I övrigt var det bostäder till arbetarna på Rörstrands porslinsfabrik som fanns här innan de "nya" husen byggdes vid förra sekelskiftet.

Det är inte utan anledning som området idag är ett av Sveriges mest attraktiva. Med en mångfald av vackra sekelskifteshus och mysiga innergårdar och närhet till både Hagaparken och Karlbergsparken är det bland de trevligaste kvarteren som innerstaden har att erbjuda. Till det kommer det fantastiska utbudet av högklassiga caféer och restauranger på och kring Rörstrandsgatan som går som ett stimmigt stråk förbi Filadelfiakyrkan, en väldigt aktiv kyrka där många konserter och evenemang hålls.

Har du slagit ner dina bopålar här kan du skatta dig lycklig och det är få områden i innerstaden som har så lokalpatriotiska invånare. I Birkastan är det verkligen lätt att trivas!

Kommunikation
Suveräna kommunikationer i området- från S:t Eriksplan går T-banans gröna linje, flertalet stadsbussar samt flygbussar och Karlbergs station ligger också i direkt närhet till bostaden

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.