Stäng fullskärmsläge

Preview - Varsamt och stilrent renoverad med fina materialval

Smart planlösning | Stilren | Låg avgift | Låg belåning | Föreningen äger marken

Välkommen till Atlas finaste trerummare där varje centimeter är utnyttjad. Här har allt byggts med en tanke. En stor walk in closet, ett vackert kök med öppen planlösning samt varsamt bevarade detaljer från byggnadsåret.

Du kliver in i en lagom stor och välkomnande hall med gott om förvaringsmöjligheter. Takhöjden är hög och ljusinsläppet i lägenheten märks redan i hallen. Vardagsrummet och köket ligger i en öppen planlösning med soffgrupp, matplats och en fransk balkong. Den fina fiskbensparketten tillsammans med de höga socklarna i sätter en fin karaktär.

Det stora sovrummet är målat i en sober grå ton och det är tillräckligt stort för en ordentlig dubbelsäng. Här finns även en välplanerad samt välbyggd walk in closet med gott om förvaring för dina kläder.

Läget innebär närhet till förskola, skola samt givetvis Vasaparken som ligger runt hörnet. Några caféer i närheten som är värda att nämna är Kaffeverket och Mellqvist. Portal och Cajsa Warg Vasastan ligger över torget och med en rask promenad över Sankt Eriksbron så når du Västermalmsgallerian, Grandpa samt SATS/Friskis. Tunnelbana, Buss 3 och 4 samt Flygbussen är bara ett par minuters promenad bort.

Välkommen hem!

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 1 av 5. Hiss finns.
Adress: Lokstallsgatan 6, 11321 Stockholm
Avgift: 2 054 kr inkl. värme/VA samt balkongavgift
Driftskostnad: 5200 kr/år

Interiör

Antal rum
3 rum + kök

Boarea
62 m², föreningens information

HALL
Hall med parkettgolv, målade väggar och hög sockel. Platsbyggd hatthylla. Platsbyggd garderob.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med parkettgolv, målade väggar och hög sockel. Fönster mot gata. Fransk balkong mot gata. Vardagsrum i öppen planlösning med kök.

KÖK
Kök med parkettgolv, målade väggar och hög sockel. Köksbänkskiva i marmor. Stänkskydd i marmor. Gasspis samt varmluftsugn från Bertazzoni. Diskmaskin. Vägghängd köksblandare från Tapwell. Diskho. Väggmonterad belysning. Kolfilterfläkt. Kyl/frys från Smeg. Kök renoverat 2016.

SOVRUM 1
Sovrum med parkettgolv, målade väggar och hög sockel. Fönster mot gata. Speglade skjutdörrar. Anslutning till walk in closet.

WALK IN CLOSET
Walk in closet med parkettgolv och målade väggar. Gott om utrymme för kläder i två våningar men även en platsbyggd bokhylla.

SOVRUM 2
Sovrum med trägolv, höga socklar och målade väggar. Fönster mot gata.

PASSAGE / TVÄTT
Passage med trägolv, höga socklar och målade väggar. Platsbyggda linneskåp. Den gamla serveringsgången är bevarad men har fräschats upp och målats in en sober grå ton. Våtrumsanpassad tvättstuga med kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

BADRUM
Badrum med marmorklinkergolv och helkaklade väggar. Vägghängd wc, handfat samt badkar från Duravit. Vägghängda blandare ovan handfat samt duschblandare. Golvvärme. Badrum renoverat 2016

ÖVRIGT
Hela lägenheten totalrenoverades 2016. Nyinstallerad el sedan 2016. Samtliga strömbrytare med dimmer. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Brf Atlasmuren

Brf Atlasmuren är en mycket välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som bildades redan 1952 och består utav 26 lägenheter och 1 lokal. Föreningen köpte fastigheten 1953. Föreningen äger marken. De stora renoveringarna är redan genomförda och belåningsgraden är mycket låg (ca 1 355 kr/kvm). Föreningen har två entréer: Lokstallsgatan 6 samt Atlasmuren 2 (lokal).

EKONOMI
Föreningen har en mycket välordnad ekonomi. Det är en trygg förening att bo i. Det finns inga planerade avgiftsändringar. Belåningsgraden är mycket låg; ca 1 355 kr/kvm.

MEDLEMSKAP
Delat ägande godkänns. Juridisk person godkänns ej som köpare. Överlåtelseavgift 2,5 % av prisbasbeloppet (1138 kronor). Pantsättningsavgift debiteras med 1 % av prisbasbeloppet (455 kronor) vid varje pantsättning.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2017 Byte av radiatorventiler
2017 Målningsarbeten
2017 Byte av dörrar källare
2016 Ny fjärrvärmecentral
2014 Målning takkupor sydsida och takfotsrännor
2014 Nya maskiner till tvättstugan
2013 hissmaskin utbytt
2012 OVK utförd
2009 Ommålning av fönster (mot gata)
2007 Ommålning av fönster (mot gård)
2007 Renovering av tvättstuga
2001 Fasadrenovering (gatufasad)
1997 Omläggning av tak
1994 Ommålning av trapphus
1990 Stambyte
1989 Fasadrenovering (gårdsfasad)

PLANERADE ÅTGÄRDER
Föreningen har diskuterat att dra in fiber.

TV / INTERNET
Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften. Bredband. leverantör ComHem.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Vindsförråd. I föreningen finns även vädringsbalkonger, tvättstuga med nya maskiner, barnvagn-/cykelrum, soprum och en trivsam innergård.

PARKERING
Boendeparkering tillämpas i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Tillståndet är f.n. gratis. Tillkommer en periodbetalning om 1100kr för 30 dagar alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.

Omgivning


Idylliska Atlas. Området har fått sitt namn av AB Atlas fabriker som låg här fram till 1927 och tillverkade kompressorer, järnvägsvagnar och faktiskt även S:t Eriksbron och Vasabron. Området som avgränsas av S:t Eriksgatan, S:t Eriksplan, Torsgatan och Atlasmuren och präglas av 20-tals klassicism. Det enda huset som rivits i området är Atlashallen som rymde en tennishall. Det revs tyvärr på 70-talet och gjorde plats för det låga kontorshuset mot tågspåren där säkerhetspolisen tills nyligen hade sina lokaler.

Atlas ligger skyddat av de höga byggnaderna mot norra och västra sidorna av området och är väldigt lugnt och gemytligt. De vackra husen är påkostade med fiskbensparkett, öppna spisar, toaletter och duschrum, då de planlades och byggdes huvudsakligen under 20-talets ekonomiska välståndsår. Områdets för- och innergårdar blommar upp på sommaren och det skapar en avslappnad och ljuvlig känsla i området. Till kuriosan hör att Astrid Lindgren med familj bodde här under trettiotalet och att det bland annat var här Karlsson på taket puttrade runt över taken.

Allt det här, sammantaget med att man har så nära till service, parker och restaurangliv gör området mycket populärt bland de som bor här. Har du inte varit här någon gång så vill vi tipsa dig om att bara promenera igenom Atlas någon gång och då finns risken att du hamnar här, när du sedan flyttar nästa gång.


Övrigt

Tack för att du visar intresse för den här bostaden! Att sälja och hitta ny bostad kan vara en rolig och inspirerande process, men det kan även väcka en hel del känslor.

Här vill vi informera och förbereda dig på hur en försäljning går till, vad man kan förvänta sig, vad som kan vara bra att tänka på och lite om fastighetsmäklarens roll. Ju mer du vet, desto trevligare blir processen tror vi.

Viktigaste rådet tar vi först:
Känner du dig osäker eller undrar någonting? Fråga din fastighetsmäklare, så får han eller hon chansen att hjälpa dig till en positiv och rolig affär!

Hur försäljningen går till
Här redogör vi för hur säljaren avser att genomföra försäljningen. Din fastighetsmäklare är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

Intresserad av denna bostad?
Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att gå miste om bostaden vid ett snabbt avslut. Försök att vara startklar med lånelöfte och be oss gärna om en kostnadsfri värdering av ditt nuvarande boende.

Budgivning
Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från det i annonsen angivna priset. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det ska vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Men säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Berätta gärna innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad, etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Även om du har det högsta budet så kan säljaren välja någon annan att avsluta affären med.

Mäklaren kan inte ge några löften till någon om att få köpa utan ska göra klart för spekulanterna att det är säljaren som bestämmer. Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet mellan olika spekulanter. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljaren och köparen måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren, även om buden inte lämnas på det sätt som bestämts. Det är bara säljaren som kan besluta om ett bud av någon anledning ska väljas bort; det kan inte mäklaren göra. Eftersom det är säljaren som helt bestämmer över budgivningen har en spekulant ingen ovillkorlig rätt att få bjuda över ett lämnat bud. Men oftast ligger det i säljarens intresse att mäklaren låter spekulanterna höja sina bud.

En spekulant har inte rätt att få annan information än att han eller hon inte fått köpa. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budlistan lämnas till säljaren och slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut).

Kontraktsskrivning
Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Vi träffas på mäklarkontoret. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

Handpenning
Handpenning om 10% av köpeskillingen hålls av mäklaren på ett särskilt klientmedelskonto skiljt från mäklarens övriga tillgångar, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen).

Tillträde
Vid tillträdet träffas parterna hos mäklaren, där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar mm. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen.

Objektsbeskrivning
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Boendekostnadskalkyl
Fastighetsmäklaren erbjuder spekulanter och köpare en skriftlig beräkning av boende kostnaderna, en så kallad boendekostnadskalkyl. Om du vill att mäklaren gör en boendekostnadskalkyl till dig så skall du meddela fastighetsmäklaren detta innan köpeavtal skrivs under.

Tilläggstjänster
Som vår kund erbjuds du skräddarsydda lösningar med produkter och tjänster av våra samarbetspartners. Vid förmedling av nedanstående tilläggstjänster kan mäklaren erhålla en förmedlingsprovision av våra samarbetspartners. Nedan redovisas denna förmedlingsprovision innan avdrag för skatt och sociala avgifter.

- Hemnet Service AB. 300-800 kr beroende på objektets utgångspris.

Hantering av personuppgifter
Vasastansmäklarna/Stenstaden behandlar lämnade personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen. Personuppgifterna kan komma att behandlas av Vasastansmäklarna/Stenstaden och samarbetspartners för att exempelvis tillhandahålla tjänster, administrera kundengagemang och för marknadsföringsåtgärder såsom e-post.

Medgivande reklam
Säljare och köpare till i överlåtelseavtal och objektsbeskrivning angiven bostadsrätt/andelsrätt har inget emot att handläggande fastighetsmäklare med firma - Vasastansmäklarna/Stenstaden använder bilder och övrigt informationsmaterial om lägenheten i sin marknadsföring som s.k. referensobjekt.

Undersökningsplikt och felansvar
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären.

Köparens undersökningsplikt
Utgångsläget är att du köper bostadsrätten "i befintligt skick" med den inredning och det slitage som finns. Det innebär att du efter köpet inte kan klaga på att en dörr är trasig eller att en äldre spisfläkt inte fungerar. Detta om inte säljaren har lämnat en särskild utfästelse - att han garanterar till exempel att spis med ugn fungerar perfekt - även på tillträdesdagen.

Uppmaning att undersöka
Du uppmanas av säljaren att noggrant undersöka bostaden. Du får som köpare inte åberopa fel som du antas ha känt till vid köpet eller vad som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning. Detta även om någon undersökning inte genomförts.

Det är inte bara själva lägenheten som din undersökningsplikt omfattar. Läs föreningens senaste årsredovisning, som din mäklare lämnar. Där får du en bra redovisning av föreningens ekonomi. Det brukar finnas med en övergripande information om föreningens planerade reparations- och ombyggnadsåtgärder. Kontrollera även direkt med föreningen om eventuella kommande större reparationer, omläggning av lån etc. som väsentligt kan påverka bostadens framtida årsavgift.

Säljarens felansvar och "upplysningsplikt"
Säljaren ansvarar inte för fel och brister som du borde ha upptäckt eller misstänkt vid en noggrann undersökning. Säljarens ansvar ska gälla "dolda fel" som fanns vid köptillfället men som upptäcktes efter köpet.

En svår definition beroende av om säljaren haft faktisk kännedom om felet eller om säljaren förstod eller borde ha förstått att köparen inte känt till omständigheten, samt om säljaren borde ha förstått att denna uppgift var viktig för köparens beslut att köpa bostaden. Om felet varit dolt vid köpet och inte är att förvänta med hänsyn till ålder, pris och skick, svarar säljaren för konsekvenserna. Om felet varit upptäckbart får köparen stå för det själv. Säljarens vetskap har i princip ingen självständig betydelse för felansvaret. Även om säljaren inte måste tala om vad han vet om bostaden är mäklaren skyldig att verka för att säljaren lämnar väsentliga upplysningar, som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivs in i objektbeskrivningen.

Mäklarens ansvar
Mäklaren har inget ansvar för lägenhetens skick. Mäklarens roll är att förmedla säljarens och föreningens information och ska enligt lag verka som opartisk mellanman, ge parterna råd och upplysningar, verka för att säljaren lämnar köparen uppgifter av betydelse samt verka för att köparen före köpet undersöker bostaden. Mäklaren ska kontrollera vem som har rätt att förfoga över bostadsrätten, eventuell pantsättning och andra rättigheter som kan belasta den och ge köparen, utöver erbjudande om skriftlig boendekostnadskalkyl, en objektbeskrivning med nämnda uppgifter inklusive lägenhetsbeteckning, andelstal och boarea. Mäklaren lämnar även köparen föreningens senaste årsredovisning och stadgar. Har inget annat avtalats, ska fastighetsmäklaren hjälpa till med att upprätta köpehandlingar.

Påföljder
Är bostadsrätten/andelsrätten felaktig och felet inte beror på köparen, får du kräva avhjälpande, vilket innebär att säljaren ska erbjudas möjlighet att själv eller genom hantverkare åtgärd felet med rimligt åldersavdrag, eller så har du som köpare rätt till prisavdrag, skadestånd eller till och med häva köpet om bostadsrätten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig.

Reklamation/Preskription
Det är viktigt att du som köpare reklamerar inom skälig tid från det att du upptäckt eller förväntas ha märkt av felet. Absolut senast inom två år räknat från tillträdesdagen.

Boarea
Särskilt i äldre byggnader kan den angivna arean avvika, på grund av gamla mätnormer i förhållande till dagens norm. Om du som köpare känner dig osäker på uppgiften om boarean eller om denna uppgift är av stor vikt för dig bör du anlita en fackman för uppmätning av boarean.

Ombyggnad av bostaden
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

Flytt och flyttstädning
När den första formella delen med köpekontrakt etc. är klar - återstår dock en hel del jobb. Din mäklare tar hand om pappersarbetet - så att du kan ägna dig åt packning, flytt och inte minst flyttstädning, som tyvärr kan bli föremål för tvister och ovänskap mellan säljare och köpare. Med god planering och denna information undviker du konflikter och hinner dessutom göra en bra städning. Visst känns det mycket bättre att lämna över nyckeln när man vet att lägenheten är riktigt ren och fräsch.

Normalt avtalas i köpekontraktet att säljaren ansvarar för flyttstädningen. För en normalbostad tar en riktig flyttstädning flera dagar och skall vara genomförd dagen före tillträdesdagen.

Med flyttstädning menas att bostadens alla ytor skall vara rengjorda och fria från fläckar och smuts annat än det som beror på ålder och slitage. Anpassa rengöringsmedel och städteknik efter material så att du inte repar eller skadar ytor och inredning. Kom ihåg att en flyttstädning är något helt annat än en vanlig veckostädning! Det skall vara så rent att om köparen tillkallar städfirma skall denna konstatera att ingen mer städning behövs.

Vi rekommenderar säljaren att anlita en städfirma istället för att själv städa och att skriva ett avtal med villkor att betalning sker då din besiktningsman, i detta fall köparen, godkänt städningen.

Skulle köparen vara missnöjd med städningen finns olika utvägar. Lämpligt är att köparen genast reklamerar bristerna till säljaren så att denna kan åtgärda dessa, antingen på egen hand eller med hjälp av städfirma. Vägrar säljaren får köparen själv ta kontakt med en städfirma och ge dem uppdraget att utföra en flyttstädning. Köparen kan sedan kräva säljaren på ersättning motsvarande städfirmans kostnad.

Mindre lämpligt är att köparen städar återstoden på egen hand. Dels för att det är svårt att beräkna ersättning för eget städarbete, dels för att det i efterhand ofta är omöjligt att bedöma om städningen faktisk var otillräcklig. I och med sin egen städning har köparen undanröjt alla bevis! Bäst för köparen är i detta fall att få någon opartisk att granska städningen och skriva ett enkelt protokoll över de brister som finns.

(c) Vasastansmäklarna / Stenstaden 2019

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.