Stäng fullskärmsläge

Ståtlig sekelskiftesdröm med fantastiskt ljusinsläpp

Accepterat pris | Sekelskiftesdröm | Möjlig 3 RoK | Hög takhöjd | Stora ytor | Vackra fönsterpartier | Eftertraktat läge

Välkommen till en mycket fin sekelskiftesdröm med högt i tak och stora fönsterpartier som låter lägenheten bada i dagsljus. Stora och luftiga rum med ovanligt hög takhöjd. För den som vill finns det fina möjligheter att på sikt disponera om lägenheten till ett familjeboende.

Vardagsrummet har en fantastisk ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier i flera väderstreck. Rummet rymmer med lätthet en väl tilltagen soffgrupp samt en matgrupp för 4-8 personer. Köket är stort och smart utformat. Det renoverades 2014 och är i ett mycket fint skick. Då installerades granitskiva, tidsenlig armatur och kakelsättning samt smarta detaljer som tvättmaskin samt ugn i arbetshöjd.

Denna del av Vasastan tillhör de absolut mest eftertraktade stråken och den har blivit än mer populärt under de senaste åren. På denna sida Odengatan hittar du Balzac, Svartengrens, Sirap, Meno Male och Mahalo. 7-11 och Ica ligger även det i närheten. Det är även nära till Vanadislunden och Hagaparken. På andra sidan Odengatan hittar du restauranger som M.O.A.S, Las Brasas, Café Nero, Bucco Nero, Babette och Kale & Crave.

Välkommen hem!

Länk: Surbrunnsgatan 31A, 2 tr, Bopriskoll

Ansvarig mäklare

Niklas Wendell
Fastighetsmäklare/Delägare
0730-55 60 11
niklas@vasastansmaklarna.se

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 2 av 5. Hiss finns.
Adress: Surbrunnsgatan 31A, 11348 Stockholm
Avgift: 1 872 kr inkl. V/A. Oblig. 1.364 kr/mån tillkommer för värme samt el.
Driftskostnad: 900 kr/år

Interiör

Antal rum
2,5 rum + Kök

Boarea
68 m², faktisk uppmätn norm SS 021053

HALL
Hall med parkettgolv och målade väggar. Höga socklar. Hatthylla.

ARBETSRUM/BIBLIOTEK
Arbetsrum/bibliotek med fiskbensparkett och målade väggar. Platsbyggd bokhylla. Höga socklar. Plats för ett stort skrivbord med stol.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med fiskbensparkett och målade väggar. Mot gatan tre vackra fönster med djupa och speglade fönsternischer. Höga socklar och stuckatur. Plats för stor soffgrupp och samt matgrupp för 4-8 personer.

KÖK
Kök med laminatgolv och målade väggar. Vackert grönt kakel ovan bänkskiva, induktionshäll och vid diskho. Tvättmaskin. Bänkskiva i granit. Ugn samt micro i arbetshöjd. Kolfilterfläkt ovan induktionshäll. Diskmaskin. Stort fönster mot gata.

SOVRUM
Sovrum med fiskbensparkett och målade väggar. Mot gatan ett fönster med djup och speglad fönsternisch Höga socklar och stuckatur. Tre stora garderober samt en klädkammare.

DUSCH/WC
Dusch/wc med klinkergolv och kaklade väggar. Två badrumsskåp. Tvättställ, wc samt duscharmatur.

ÖVRIGT
Ett förråd tillhör lägenheten.

Brf Surbrunn 8

Brf Surbrunn 8 består av 45 lägenheter (varav 1 hyresrätt och 44 bostadsrätter) samt 6 butikslokaler. Lägenhetsytan uppgår till 3 474 kvm och lokalytan uppgår till 382 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 1971.

EKONOMI
Belåningsgrad 2 717 kr/kvm. Likvida medel ca 1 000 000 kr. Intäkter från uthyrda lokaler uppgår till ca 800 000 kr/år.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig 2015-2030.

1972: En omfattande renovering av huset gjordes inför bildandet av föreningen 1972, då genomfördes omputtsning av fasad, omläggning av tak, nytt gårdsbjälklag, rörstambyte, elstambyte samt nyinstallation av hiss.
1999: Värmeanläggning
2001: Bredbandsinstallation
2005: Målning av allmänna utrymmen
2006: Bättringsmålning fönster gata
2007: Hissrenovering
2009: Installation av takfläkt, Sirap
2010: Ventilation restauranger
2011: Råttsäkring källare
2011-2012: Omläggning av tak, nya stuprör med värmekablar
2013: Ventiler värmesystem
2013: Tillbyggnad av balkonger mot innergård
2014: Renovering av caféet
2014: Gårdsrenovering
2015: Byte av enstaka skadade avloppsrör
2016: Installation av termostater på radiatorer
2017: Råttsäkring i källare.

KOMMANDE UNDERHÅLL 2019
Renovering av fasad mot gård.
Byte av fönster från 70-talet.
Renovering av övriga fönster.
Renovering av två takterrasser.
Jobbet påbörjas i januari o avslutas i juni.

KABEL-TV/BREDBAND
ComHem kabel-TV (basutbud) ingår. I huset finns uttag för ComHem bredband via TV-uttaget (tre hål i väggen) samt Telia bredband stadsnät (LAN-nätverk).

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källaren på Surbrunnsgatan 31B, med ingång från gården, och har 4 tvättmaskiner, 4 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel.
Hobbyrum finns på Tulegatan 37, med ingång från gården. Här finns arbetsbänk, verktyg, stegar m.m.
Barnvagnsutrymme samt soprum finns på gården.
Möteslokal finns i Surbrunnsgatan 31C. Lokalen används huvudsakligen av styrelsen, men kan lånas vid behov. Ett litet "styrelsekontor" finns också här med kopiator, telefon etc.
Gården är sommartid utrustad med bord och bänkar samt ett trädgårdsland, till allmän disposition. Cykelställ finns på gården men det finns även cykelkällare på Surbrunnsgatan 31A.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT/PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften ligger på 1 112,50 kr och betalas av köparen
Pantsättningsavgiften ligger på 445 kr och betalas av låntagaren.

För mer information om föreningen hänvisas till föreningens utmärkta hemsida www.surbrunn8.se

Omgivning


Vasastan har fått sitt namn från Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset. Statyn gav namnet till Vasabron, som i sin tur gav namnet till Vasagatan, vilken leder in till och inspirerade till namnet Vasastaden som blev officiellt 1926. Innan stadsplanen togs fram 1880 låg här Rörstrands och Sabbatsbergs ägor samt Bergianska trädgården. Den första bebyggelsen skedde söder om Odengatan, tätt följt av den norra sidan. Därefter kom Birkastan, Röda Bergen, Rörstrand och Atlas. I stadsdelen finns fyra församlingar; Adolf Fredrik, S:t Johannes, S:t Matteus och Gustav Vasa.

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här.

Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.


Övrigt

Tack för att du visar intresse för den här bostaden! Att sälja och hitta ny bostad kan vara en rolig och inspirerande process, men det kan även väcka en hel del känslor.

Här vill vi informera och förbereda dig på hur en försäljning går till, vad man kan förvänta sig, vad som kan vara bra att tänka på och lite om fastighetsmäklarens roll. Ju mer du vet, desto trevligare blir processen tror vi.

Viktigaste rådet tar vi först:
Känner du dig osäker eller undrar någonting? Fråga din fastighetsmäklare, så får han eller hon chansen att hjälpa dig till en positiv och rolig affär!

Hur försäljningen går till
Här redogör vi för hur säljaren avser att genomföra försäljningen. Din fastighetsmäklare är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

Intresserad av denna bostad?
Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att gå miste om bostaden vid ett snabbt avslut. Försök att vara startklar med lånelöfte och be oss gärna om en kostnadsfri värdering av ditt nuvarande boende.

Budgivning
Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från det i annonsen angivna priset. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det ska vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Men säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Berätta gärna innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad, etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Även om du har det högsta budet så kan säljaren välja någon annan att avsluta affären med.

Mäklaren kan inte ge några löften till någon om att få köpa utan ska göra klart för spekulanterna att det är säljaren som bestämmer. Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet mellan olika spekulanter. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljaren och köparen måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren, även om buden inte lämnas på det sätt som bestämts. Det är bara säljaren som kan besluta om ett bud av någon anledning ska väljas bort; det kan inte mäklaren göra. Eftersom det är säljaren som helt bestämmer över budgivningen har en spekulant ingen ovillkorlig rätt att få bjuda över ett lämnat bud. Men oftast ligger det i säljarens intresse att mäklaren låter spekulanterna höja sina bud.

En spekulant har inte rätt att få annan information än att han eller hon inte fått köpa. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budlistan lämnas till säljaren och slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut).

Kontraktsskrivning
Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Vi träffas på mäklarkontoret. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

Handpenning
Handpenning om 10% av köpeskillingen hålls av mäklaren på ett särskilt klientmedelskonto skiljt från mäklarens övriga tillgångar, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen).

Tillträde
Vid tillträdet träffas parterna hos mäklaren, där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar mm. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen.

Objektsbeskrivning
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Boendekostnadskalkyl
Fastighetsmäklaren erbjuder spekulanter och köpare en skriftlig beräkning av boende kostnaderna, en så kallad boendekostnadskalkyl. Om du vill att mäklaren gör en boendekostnadskalkyl till dig så skall du meddela fastighetsmäklaren detta innan köpeavtal skrivs under.

Tilläggstjänster
Som vår kund erbjuds du skräddarsydda lösningar med produkter och tjänster av våra samarbetspartners. Vid förmedling av nedanstående tilläggstjänster kan mäklaren erhålla en förmedlingsprovision av våra samarbetspartners. Nedan redovisas denna förmedlingsprovision innan avdrag för skatt och sociala avgifter.

- Hemnet Service AB. 300-800 kr beroende på objektets utgångspris.

Hantering av personuppgifter
Vasastansmäklarna/Stenstaden behandlar lämnade personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen. Personuppgifterna kan komma att behandlas av Vasastansmäklarna/Stenstaden och samarbetspartners för att exempelvis tillhandahålla tjänster, administrera kundengagemang och för marknadsföringsåtgärder såsom e-post.

Medgivande reklam
Säljare och köpare till i överlåtelseavtal och objektsbeskrivning angiven bostadsrätt/andelsrätt har inget emot att handläggande fastighetsmäklare med firma - Vasastansmäklarna/Stenstaden använder bilder och övrigt informationsmaterial om lägenheten i sin marknadsföring som s.k. referensobjekt.

Undersökningsplikt och felansvar
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären.

Köparens undersökningsplikt
Utgångsläget är att du köper bostadsrätten "i befintligt skick" med den inredning och det slitage som finns. Det innebär att du efter köpet inte kan klaga på att en dörr är trasig eller att en äldre spisfläkt inte fungerar. Detta om inte säljaren har lämnat en särskild utfästelse - att han garanterar till exempel att spis med ugn fungerar perfekt - även på tillträdesdagen.

Uppmaning att undersöka
Du uppmanas av säljaren att noggrant undersöka bostaden. Du får som köpare inte åberopa fel som du antas ha känt till vid köpet eller vad som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning. Detta även om någon undersökning inte genomförts.

Det är inte bara själva lägenheten som din undersökningsplikt omfattar. Läs föreningens senaste årsredovisning, som din mäklare lämnar. Där får du en bra redovisning av föreningens ekonomi. Det brukar finnas med en övergripande information om föreningens planerade reparations- och ombyggnadsåtgärder. Kontrollera även direkt med föreningen om eventuella kommande större reparationer, omläggning av lån etc. som väsentligt kan påverka bostadens framtida årsavgift.

Säljarens felansvar och "upplysningsplikt"
Säljaren ansvarar inte för fel och brister som du borde ha upptäckt eller misstänkt vid en noggrann undersökning. Säljarens ansvar ska gälla "dolda fel" som fanns vid köptillfället men som upptäcktes efter köpet.

En svår definition beroende av om säljaren haft faktisk kännedom om felet eller om säljaren förstod eller borde ha förstått att köparen inte känt till omständigheten, samt om säljaren borde ha förstått att denna uppgift var viktig för köparens beslut att köpa bostaden. Om felet varit dolt vid köpet och inte är att förvänta med hänsyn till ålder, pris och skick, svarar säljaren för konsekvenserna. Om felet varit upptäckbart får köparen stå för det själv. Säljarens vetskap har i princip ingen självständig betydelse för felansvaret. Även om säljaren inte måste tala om vad han vet om bostaden är mäklaren skyldig att verka för att säljaren lämnar väsentliga upplysningar, som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivs in i objektbeskrivningen.

Mäklarens ansvar
Mäklaren har inget ansvar för lägenhetens skick. Mäklarens roll är att förmedla säljarens och föreningens information och ska enligt lag verka som opartisk mellanman, ge parterna råd och upplysningar, verka för att säljaren lämnar köparen uppgifter av betydelse samt verka för att köparen före köpet undersöker bostaden. Mäklaren ska kontrollera vem som har rätt att förfoga över bostadsrätten, eventuell pantsättning och andra rättigheter som kan belasta den och ge köparen, utöver erbjudande om skriftlig boendekostnadskalkyl, en objektbeskrivning med nämnda uppgifter inklusive lägenhetsbeteckning, andelstal och boarea. Mäklaren lämnar även köparen föreningens senaste årsredovisning och stadgar. Har inget annat avtalats, ska fastighetsmäklaren hjälpa till med att upprätta köpehandlingar.

Påföljder
Är bostadsrätten/andelsrätten felaktig och felet inte beror på köparen, får du kräva avhjälpande, vilket innebär att säljaren ska erbjudas möjlighet att själv eller genom hantverkare åtgärd felet med rimligt åldersavdrag, eller så har du som köpare rätt till prisavdrag, skadestånd eller till och med häva köpet om bostadsrätten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig.

Reklamation/Preskription
Det är viktigt att du som köpare reklamerar inom skälig tid från det att du upptäckt eller förväntas ha märkt av felet. Absolut senast inom två år räknat från tillträdesdagen.

Boarea
Särskilt i äldre byggnader kan den angivna arean avvika, på grund av gamla mätnormer i förhållande till dagens norm. Om du som köpare känner dig osäker på uppgiften om boarean eller om denna uppgift är av stor vikt för dig bör du anlita en fackman för uppmätning av boarean.

Ombyggnad av bostaden
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

Flytt och flyttstädning
När den första formella delen med köpekontrakt etc. är klar - återstår dock en hel del jobb. Din mäklare tar hand om pappersarbetet - så att du kan ägna dig åt packning, flytt och inte minst flyttstädning, som tyvärr kan bli föremål för tvister och ovänskap mellan säljare och köpare. Med god planering och denna information undviker du konflikter och hinner dessutom göra en bra städning. Visst känns det mycket bättre att lämna över nyckeln när man vet att lägenheten är riktigt ren och fräsch.

Normalt avtalas i köpekontraktet att säljaren ansvarar för flyttstädningen. För en normalbostad tar en riktig flyttstädning flera dagar och skall vara genomförd dagen före tillträdesdagen.

Med flyttstädning menas att bostadens alla ytor skall vara rengjorda och fria från fläckar och smuts annat än det som beror på ålder och slitage. Anpassa rengöringsmedel och städteknik efter material så att du inte repar eller skadar ytor och inredning. Kom ihåg att en flyttstädning är något helt annat än en vanlig veckostädning! Det skall vara så rent att om köparen tillkallar städfirma skall denna konstatera att ingen mer städning behövs.

Vi rekommenderar säljaren att anlita en städfirma istället för att själv städa och att skriva ett avtal med villkor att betalning sker då din besiktningsman, i detta fall köparen, godkänt städningen.

Skulle köparen vara missnöjd med städningen finns olika utvägar. Lämpligt är att köparen genast reklamerar bristerna till säljaren så att denna kan åtgärda dessa, antingen på egen hand eller med hjälp av städfirma. Vägrar säljaren får köparen själv ta kontakt med en städfirma och ge dem uppdraget att utföra en flyttstädning. Köparen kan sedan kräva säljaren på ersättning motsvarande städfirmans kostnad.

Mindre lämpligt är att köparen städar återstoden på egen hand. Dels för att det är svårt att beräkna ersättning för eget städarbete, dels för att det i efterhand ofta är omöjligt att bedöma om städningen faktisk var otillräcklig. I och med sin egen städning har köparen undanröjt alla bevis! Bäst för köparen är i detta fall att få någon opartisk att granska städningen och skriva ett enkelt protokoll över de brister som finns.

(c) Vasastansmäklarna / Stenstaden 2019

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.