Stäng fullskärmsläge

Familjeboende invid Odenplan i anrik byggnad

Nära Odenplan | Balkong | Stort badrum | Öppet kök | Ordentlig hiss

Välkommen till en fantastiskt fin fyra med högt läge, balkong och öppet kök. Badrummet är väl tilltaget i storlek och rymmer både bad, tvätt samt dusch. Lägenheten ligger i bästa läge invid Odenplan.

Entrén och hallen känns stor och luftig när du kliver in i bostaden. Här finns gott om förvaring; en platsbyggt hatthylla samt en ordentlig garderob med skjutdörrar med speglar. Den fina fiskbensparketten löper genom hallen bort till vardagsrummet och in i köket. Detta i kombinationen med de ljusa och välvårdade socklar och väggar gör att lägenheten får en härlig finish.

För den som söker ett boende för minnesvärda stunder med vänner och familj är detta det finaste boendet du kan tänka dig. Det rymliga köket är lättarbetat samt har en fin maskinpark. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör att det blir lätt att umgås med nära och kära. Varmluftsugnen och mickovågsugnen är i arbetshöjd.

Badrummet är ordentligt tilltaget i storlek och rymmer både en platsbyggd dusch, badkar samt tvättmaskin och torktumlare. Kommoden är extra bred och det finns gått om avhängningmöjligheter för handdukar.

Föreningen hyr i dagsläget ut ca 549 kvm lokalyta på första samt andra våningen i andra ingången i fastigheten. Denna yta kan i framtiden komma att upplåtas som bostadsrätter. Inga beslut är tagna.

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 3 av 4. Hiss finns.
Adress: Surbrunnsgatan 64, 3 tr, 11327 Stockholm
Avgift: 4 275 kr inkl. värme, VA. Oblig. tillägg för balkong 91 kr/mån.
Driftskostnad: 6200 kr/år

Interiör

Antal rum
4 rum + Kök

Boarea
93 m², föreningens information

HALL
Hall med Kolmårdsmarmor, fiskbensparkett och målade väggar. Integrerade spotlights. Hatthylla. Inbyggd garderob (175 cm) med spröjsat spegelglas. Inbyggd nisch/hylla.

BADRUM
Badrum med svart marmorliknande klinkergolv samt helkaklade väggar. Integrerade spotlights. Vägghängd WC med spolknapp. Integrerad vägghängd regndusch, handdusch samt duschblandare. Dubbel glasdörr till dusch. Infälld nisch i dusch. Badkar i vitt med integrerad vägghängd duschblandare. Handdukstork (el) ovan badkar. Nisch ovan badkar med integrerad spotlight samt infällda hyllor. Tvättmaskin/torktumlare (2018) samt förvaringsskåp ovan tvättmaskin. Kommod (100 cm) med integrerad vägghängd tvättställsblandare. Infälld spegel med badrumslampa. Handdukskrokar bredvid kommod. Infällda högtalare i tak. Vattenburen golvvärme.

PASSAGE
Passage med fiskbensparkett och målade väggar. 3 st garderober varav 1 städskåp.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med fiskbensparkett och målade väggar. Öppen planlösning mot matplats samt kök. Bokhylla. Plats för två sitt-/soffgrupper. Fönster mot gata. Takhöjd 3,0 meter.

KÖK
Kök och matplats med fiskbensparkett och målade väggar. Öppen planlösning mot vardagsrum. Bänkskiva med helgjuten diskho i rostfritt stål samt med hög list. Ovan diskho och bänkskivan finns ytterligare nisch för avställning. Stänkskydd i glas. Eluttag samt integrerade spotlights i baldakin. Gott om överskåp samt underskåp till förvaring. Diskmaskin. Varmluftsugn. Induktionshäll. Kyl/frys (70 cm). Matplats för 6-10 personer.

SOVRUM 1
Sovrum 1 med parkettgolv och målade väggar. Hylla till förvaring ovan säng. 2 st garderober (100 cm). Utgång med helglasad balkongdörr till balkong. Utsikt mot gård. Plats för 180-säng.

BALKONG
Balkong med trätrall och smidet räcke. Mått: 3,3 x 1,4 m.

SOVRUM 2
Sovrum 2 med parkettgolv och målade väggar. Loft ovan dörr för 90-säng. Nisch med skrivbord och hyllor. Ytterligare bokhyllor på motsatt vägg. Plats för soffa (208 cm). Fönster mot gård.

SOVRUM 3
Sovrum 3 med parkettgolv och målade väggar. Nisch med skrivbord och hyllor. Plats för 120-säng. Tapetserad fondvägg. Fönster mot gård.

ÖVRIGT
Ett stort förråd tillhör lägenheten. Ca 8 kvm.

Brf Surbrunnsgatan 62-64

Brf Surbrunnsgatan 62-64 består av 14 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler (549 kvm) med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2009. Fastigheten bebyggdes 1890 och tillbyggnad skedde 1920 och består av 1 flerbostadshus i 4 våningar. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Föreningen klassas skattemässigt som en oäkta bostadsrättsförening och beskattas därför som en näringsfastighet och affärsdrivande företag.

EKONOMI
Kassa ca 2 000 000 kr. Föreningens långfristiga skulder: 10,7 mkr.

S.K. DOLDA TILLGÅNGAR
Ja. Det finns ca 549 kvm lokalyta med potential att omvandlas till bostäder och upplåtas med bostadsrätt. Ev. upplåtelse av ytan kan ske i oktober 2022. I och med en sådan upplåtelse kommer föreningen i framtiden att klassas som en äkta bostadsrättsförening. (Beslut ej fattat.)

UTFÖRDA RENOVERINGAR
OVK utförs löpande enl. myndighetskrav. Samtliga godkända.
2016 Fibernät
2016 Trapphusrenovering
2014 Nya balkonger byggdes och befintliga ersattes med nya.
2014 Ny undercentral
2010 Dräneringsarbeten på gården. Grundmuren grävdes fram, fuktisolerades och nya dräneringsrör.
2010 Nybyggd tvättstuga.
2010 Ny uteplats, rabatt och gräsmatta.
1980 Stambyte badrum samt kök.
1980 Fasad
1980 Yttertak

KOMMANDE RENOVERINGAR
Tak kommer att målas om enligt underhållsplan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningens medlemmar har tillgång till en härlig innergård med vackra planteringar och utemöbler. Tvättstugan finns i källaren och har två maskiner, en torktumlare och torkskåp samt mangel. Tvättstugan byggdes 2010. Föreningen har hobbyrum. Ett mycket bra barnvagnsrum med ingång direkt från gården utan trappor. Cykelparkering under tak finns på innergården.

INTERNET (frivilligt)
Leverantör: Ownit
Typ av uppkoppling: Fiber
Hastighet: 1 GB/s
Månadskostnad: 150 kr. Betalas på samma faktura som månadsavgiften till föreningen.

TV
Leverantör: ComHem, markbundna kanaler ingår i månadsavgiften.
Analog/Digital: Digitalt
Större utbud av kanaler kan beställas via Ownit till en kostnad av 189-379 kr/mån.

PARKERING
I området gäller boendeparkering och det finns ett antal större parkeringsgarage nära fastigheten.

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person.

PANTSÄTTNINGS AVGIFT/ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Föreningen tar ut pantsättning- och överlåtelseavgift. Pantsättningsavgiften 450 kr och överlåtelseavgiften är ca 1500 kr. Överlåtelseavgift betalas av säljaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Omgivning


Centralt nära Odenplan med stort utbud av restauranger, butiker och all typ av närservice. Innerstadsbussar, stombusslinjer, tunnelbanans Gröna linje utgår runt hörnet vilket gör kollektivtrafiken enkel och lättillgänglig. Flertalet skolor och dagis ligger alla på gångavstånd. Hagaparkens grönområden nås inom 10 minuter för härliga promenader och löprundor.


Övrigt

Nedan vill vi informera och förbereda dig på hur en försäljning går till, vad man kan förvänta sig, vad som kan vara bra att tänka på samt lite om fastighetsmäklarens roll. Ju mer du vet, desto trevligare blir hela processen.

Viktigaste rådet tar vi först: Känner du dig osäker eller undrar någonting? Fråga din fastighetsmäklare, så får han eller hon chansen att hjälpa dig till en positiv och rolig affär.

Hur försäljningen går till
Här redogör vi för hur säljaren avser att genomföra försäljningen. Din fastighetsmäklare är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

Intresserad av denna bostad?
Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att gå miste om bostaden vid ett snabbt avslut. Försök att vara startklar med lånelöfte och be oss gärna om en kostnadsfri värdering av ditt nuvarande boende.

Budgivning
Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från det i annonsen angivna priset. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det ska vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Men säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Berätta gärna innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad, etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Även om du har det högsta budet så kan säljaren välja någon annan att avsluta affären med.

Mäklaren kan inte ge några löften till någon om att få köpa utan ska göra klart för spekulanterna att det är säljaren som bestämmer. Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet mellan olika spekulanter. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljaren och köparen måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren, även om buden inte lämnas på det sätt som bestämts. Det är bara säljaren som kan besluta om ett bud av någon anledning ska väljas bort; det kan inte mäklaren göra. Eftersom det är säljaren som helt bestämmer över budgivningen har en spekulant ingen ovillkorlig rätt att få bjuda över ett lämnat bud. Men oftast ligger det i säljarens intresse att mäklaren låter spekulanterna höja sina bud.

En spekulant har inte rätt att få annan information än att han eller hon inte fått köpa. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budlistan lämnas till säljaren och slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut).

Kontraktsskrivning
Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Vi träffas på mäklarkontoret. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

Handpenning
Handpenning om 10 % av köpeskillingen hålls av mäklaren på ett särskilt klientmedelskonto skiljt från mäklarens övriga tillgångar, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen).

Tillträde
Vid tillträdet träffas parterna hos mäklaren, där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar mm. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen.

Objektsbeskrivning
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Boendekostnadskalkyl
Fastighetsmäklaren erbjuder spekulanter och köpare en skriftlig beräkning av boende kostnaderna, en så kallad boendekostnadskalkyl. Om du vill att mäklaren gör en boendekostnadskalkyl till dig så skall du meddela fastighetsmäklaren detta innan köpeavtal skrivs under.

Tilläggstjänster
Som vår kund erbjuds du skräddarsydda lösningar med produkter och tjänster av våra samarbetspartners. Vid förmedling av nedanstående tilläggstjänster kan mäklaren erhålla en förmedlingsprovision av våra samarbetspartners. Nedan redovisas denna förmedlingsprovision innan avdrag för skatt och sociala avgifter.

- Hemnet Service AB. 300-800 kr beroende på objektets utgångspris.

Hantering av personuppgifter
Vasastansmäklarna/Stenstaden behandlar lämnade personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen. Personuppgifterna kan komma att behandlas av Vasastansmäklarna/Stenstaden och samarbetspartners för att exempelvis tillhandahålla tjänster, administrera kundengagemang och för marknadsföringsåtgärder såsom e-post.

Medgivande reklam
Säljare och köpare till i överlåtelseavtal och objektsbeskrivning angiven bostadsrätt/andelsrätt har inget emot att handläggande fastighetsmäklare med firma - Vasastansmäklarna/Stenstaden använder bilder och övrigt informationsmaterial om lägenheten i sin marknadsföring som s.k. referensobjekt.

Undersökningsplikt och felansvar
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären.

Köparens undersökningsplikt
Utgångsläget är att du köper bostadsrätten "i befintligt skick" med den inredning och det slitage som finns. Det innebär att du efter köpet inte kan klaga på att en dörr är trasig eller att en äldre spisfläkt inte fungerar. Detta om inte säljaren har lämnat en särskild utfästelse - att han garanterar till exempel att spis med ugn fungerar perfekt - även på tillträdesdagen.

Uppmaning att undersöka
Du uppmanas av säljaren att noggrant undersöka bostaden. Du får som köpare inte åberopa fel som du antas ha känt till vid köpet eller vad som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning. Detta även om någon undersökning inte genomförts.

Det är inte bara själva lägenheten som din undersökningsplikt omfattar. Läs föreningens senaste årsredovisning, som din mäklare lämnar. Där får du en bra redovisning av föreningens ekonomi. Det brukar finnas med en övergripande information om föreningens planerade reparations- och ombyggnadsåtgärder. Kontrollera även direkt med föreningen om eventuella kommande större reparationer, omläggning av lån etc. som väsentligt kan påverka bostadens framtida årsavgift.

Säljarens felansvar och "upplysningsplikt"
Säljaren ansvarar inte för fel och brister som du borde ha upptäckt eller misstänkt vid en noggrann undersökning. Säljarens ansvar ska gälla "dolda fel" som fanns vid köptillfället men som upptäcktes efter köpet.

En svår definition beroende av om säljaren haft faktisk kännedom om felet eller om säljaren förstod eller borde ha förstått att köparen inte känt till omständigheten, samt om säljaren borde ha förstått att denna uppgift var viktig för köparens beslut att köpa bostaden. Om felet varit dolt vid köpet och inte är att förvänta med hänsyn till ålder, pris och skick, svarar säljaren för konsekvenserna. Om felet varit upptäckbart får köparen stå för det själv. Säljarens vetskap har i princip ingen självständig betydelse för felansvaret. Även om säljaren inte måste tala om vad han vet om bostaden är mäklaren skyldig att verka för att säljaren lämnar väsentliga upplysningar, som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivs in i objektbeskrivningen.

Mäklarens ansvar
Mäklaren har inget ansvar för lägenhetens skick. Mäklarens roll är att förmedla säljarens och föreningens information och ska enligt lag verka som opartisk mellanman, ge parterna råd och upplysningar, verka för att säljaren lämnar köparen uppgifter av betydelse samt verka för att köparen före köpet undersöker bostaden. Mäklaren ska kontrollera vem som har rätt att förfoga över bostadsrätten, eventuell pantsättning och andra rättigheter som kan belasta den och ge köparen, utöver erbjudande om skriftlig boendekostnadskalkyl, en objektbeskrivning med nämnda uppgifter inklusive lägenhetsbeteckning, andelstal och boarea. Mäklaren lämnar även köparen föreningens senaste årsredovisning och stadgar. Har inget annat avtalats, ska fastighetsmäklaren hjälpa till med att upprätta köpehandlingar.

Påföljder
Är bostadsrätten/andelsrätten felaktig och felet inte beror på köparen, får du kräva avhjälpande, vilket innebär att säljaren ska erbjudas möjlighet att själv eller genom hantverkare åtgärd felet med rimligt åldersavdrag, eller så har du som köpare rätt till prisavdrag, skadestånd eller till och med häva köpet om bostadsrätten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig.

Reklamation/Preskription
Det är viktigt att du som köpare reklamerar inom skälig tid från det att du upptäckt eller förväntas ha märkt av felet. Absolut senast inom två år räknat från tillträdesdagen.

Boarea
Särskilt i äldre byggnader kan den angivna arean avvika, på grund av gamla mätnormer i förhållande till dagens norm. Om du som köpare känner dig osäker på uppgiften om boarean eller om denna uppgift är av stor vikt för dig bör du anlita en fackman för uppmätning av boarean.

Ombyggnad av bostaden
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

Flytt och flyttstädning
När den första formella delen med köpekontrakt etc. är klar - återstår dock en hel del jobb. Din mäklare tar hand om pappersarbetet - så att du kan ägna dig åt packning, flytt och inte minst flyttstädning, som tyvärr kan bli föremål för tvister och ovänskap mellan säljare och köpare. Med god planering och denna information undviker du konflikter och hinner dessutom göra en bra städning. Visst känns det mycket bättre att lämna över nyckeln när man vet att lägenheten är riktigt ren och fräsch.

Normalt avtalas i köpekontraktet att säljaren ansvarar för flyttstädningen. För en normalbostad tar en riktig flyttstädning flera dagar och skall vara genomförd dagen före tillträdesdagen.

Med flyttstädning menas att bostadens alla ytor skall vara rengjorda och fria från fläckar och smuts annat än det som beror på ålder och slitage. Anpassa rengöringsmedel och städteknik efter material så att du inte repar eller skadar ytor och inredning. Kom ihåg att en flyttstädning är något helt annat än en vanlig veckostädning! Det skall vara så rent att om köparen tillkallar städfirma skall denna konstatera att ingen mer städning behövs.

Vi rekommenderar säljaren att anlita en städfirma istället för att själv städa och att skriva ett avtal med villkor att betalning sker då din besiktningsman, i detta fall köparen, godkänt städningen.

Skulle köparen vara missnöjd med städningen finns olika utvägar. Lämpligt är att köparen genast reklamerar bristerna till säljaren så att denna kan åtgärda dessa, antingen på egen hand eller med hjälp av städfirma. Vägrar säljaren får köparen själv ta kontakt med en städfirma och ge dem uppdraget att utföra en flyttstädning. Köparen kan sedan kräva säljaren på ersättning motsvarande städfirmans kostnad.

Mindre lämpligt är att köparen städar återstoden på egen hand. Dels för att det är svårt att beräkna ersättning för eget städarbete, dels för att det i efterhand ofta är omöjligt att bedöma om städningen faktisk var otillräcklig. I och med sin egen städning har köparen undanröjt alla bevis! Bäst för köparen är i detta fall att få någon opartisk att granska städningen och skriva ett enkelt protokoll över de brister som finns.

(c) Vasastansmäklarna / Stenstaden 2019

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.