Stäng fullskärmsläge

Supersnygg funkistrea högt upp med balkong i västläge och perfekt planlösning

Högt läge | Balkong i soligt sydvästläge | Perfekt planlösning | Vacker originalparkett | Helkaklat badrum med golvvärme |

På tredje våningen möts du här av en fenomenal familjetrea med skön stil. Bostaden präglas av vacker parkett, stora fönster som ger härligt ljus, och en planlösning som är helt perfekt. Två väl avvägda sovrum och en stor klädkammare underlättar vardagen och ger ro. Ett väl utformat kök med golvvärme och ett stort vardagsrum som bjuder in till samkväm gör bilden perfekt. Hit bjuder man gärna in till lördagsmiddag eller njuter av fredagsmyset.
Lägg till det ett fräscht helkaklat badrum med golvvärme och som är förberett för tvättmaskin och det kan väl knappast bli bättre?
Jo just det! Du har en balkong i perfekt sydvästläge som låter dig njuta av dagens sista soltimmar i goda vänners lag eller med en god bok.

Bostadsrätten ligger i stora populära Brf Reservoaren, som har tre hyresrätter som dold tillgång och planer på att omvandla ytterligare lokal till bostad och sälja. Ekonomin är stabil och de stora renoveringarna är gjorda, stambyte gjordes så sent som 2015. Föreningen har även 140 parkeringsplatser.

Lägenheten ligger uppe på höjden ovanför Liljeholmstorget, med populära Pandaparken runt hörnet och badsjön Trekanten nära intill. Här kan man även snöra på sig skridskorna på vinterhalvåret om vädret är det rätta. Skola och förskola finns nära inpå och all tänkbar service ligger i gallerian vid torget. Du når enkelt stadens alla hörn via vägnät, tunnelbana eller tvärbana.

Välkommen!

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 3 av 4. Hiss finns.
Adress: Nybohovsgränd 26, 11763 Stockholm
Avgift: 3 504 kr avgiften inkluderar kabel-tv, värme och vatten. Bredband från Comhem tillkommer med 29 kr/ månad (100/10mbit)
Driftskostnad: 8733 kr/år

Interiör

Antal rum
3 rum + kök

Boarea
76 m², föreningens information

ENTRÈ
Väl tilltagen hall med avhängning samt inbyggd garderob. Klinkergolv och plats för hallmöbel.

BADRUM
Stort, helkaklat badrum med vitt kaklade väggar vitt tak samt grått klinkergolv med golvvärme. Badkar, handfat, badrumsskåp, wc och handdukstork. Förberett för installation av tvättmaskin.

VARDAGSRUM
Enormt rymligt vardagsrum med klassisk parkett i original. Två stora fönster ger härligt ljus. Här ryms med lätthet såväl middagsbord som soffgrupp.

SOVRUM 1
Rogivande sovrum med ljust trägolv och vita väggar. Här ryms såväl säng som skrivbord om man vill. Utgång till balkongen.

BALKONG
Inglasad balkong i bästa sydvästläge.

KLÄDKAMMARE
Rymlig och praktiskt inredd klädkammare som rymmer allt man inte vill ha framme.

SOVRUM 2
Stort sovrum intill köket med ljust trägolv och ljusblå väggar. Plats för både säng, garderob och skrivbord om man så vill.

KÖK
Ljust och fint kök med snyggt marmoleumgolv i rutmönster med golvvärme. Ljusa luckor och vitt kakel. Elspis, kyl och frys. Plats för frukostbord med fyra stolar vid det stora fönstret.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett förråd på vinden om ca 6 kvm.

Brf Reservoaren Nybohov

Brf Reservoaren är en trevlig och stabil förening med god ekonomi. Av föreningens 150 st lägenheter upplåtes 3st med hyresrätt vilket kan ses som en dold tillgång vid en framtida upplåtelse. Nu planerar föreningen dessutom att ombilda en festlokal till en lägenhet vilket kommer gynna föreningens ekonomi.

För de boende finns ett flertal gemensamma utrymmen såsom en övernattningslägenhet och bastu/relax som kan nyttjas av alla medlemmar. Föreningen erbjuder även förråd, tre tvättstugor samt 140 st parkeringsplatser (350-450 kr/mån) och 2 st besöksplatser.

Området är mycket populärt tack vare närheten till naturen med bad och promenadstråk, gallerian och kommunikationerna. Runt husknuten ligger den omtyckta Pandaparken för lek och bus och nära den finns även både förskola och grundskola. Ett stenkast bort ligger sjön Trekanten med mysiga promenadstråk, badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Nere på Liljeholmstorget ligger gallerian med 90 butiker, mataffärer och en mängd övrig service. Här finns även flertalet skolor & förskolor, röda linjens t-bana som tar dig till bl.a. city, Universitetet och Tekniska högskolan, Tvärbanan samt en mängd kompletterande bussar.

Byggnad
Byggår: 1962
Hiss: Ja
Föreningsnamn
Brf Reservoaren Nybohov

Föreningsform
Bostadsrättsförening

Beskattas som
Privatbostadsföretag (äkta)

Äger föreningen marken
Nej

Föreningens ekonomi
I dagsläget har det inte beslutats om någon avgiftsförändring. I avgiften ingår värme, vatten samt TV, bredband och telefoni.

Kommande/Gjorda renoveringar
Planerade renoveringar: Måla källargångar och trapphus. (Pågår)

Genomförda renoveringar:
2015: Renovering av stammar.
2015: Badrumsrenovering av ca 90 stycken lägenheter.
2015: OVK.
2008-2009: Putsning av fasaden.
2008: Fönstermålning, nya balkongfronter samt nya entrépartier.
2007-2008: Målning av trapphus och källargångar samt byte av armaturer.
2007: Byte av frånluftsfläkt.
2005-2007: Hissrenovering.
2005: Renovering av tvättstuga.
2004: Stamspolning.

Bredband
TV, bredband och telefoni är anslutet till kabelnät. Leverantör ComHem, där det finns gruppavtal. Ingår i månadsavgiften. Det finns möjlighet att välja andra alternativ, dock är avgiften för gruppavtalet till ComHem fortfarande obligatorisk då de bakas in i avgiften.

Parkering
140 parkeringsplatser, varav 40 st av dem har uttag för motorvärmare. De går att hyra utan eller med el för 350 kr/mån alternativt 400 kr/mån.
Till parkeringsplatserna är det separat kö. Vill ni ställa er i kö kontaktar ni föreningens förvaltare Carin Forslund AB.

Det finns även 2 st parkeringsplatser för gäster, som bokas via info@forslundab.se.

Gemensamma utrymmen
Det finns tvättstuga, bastu, cykelförråd, festlokal, samlingslokal, miljöstuga och övernattningslägenhet.

Överlåtelseavgift
1 163 kr betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
465 kr

Antal lägenheter i förening
150

Antal hyresrätter i förening
3

Antal lokaler i förening
3

Ägande i föreningen
Juridisk person accepteras ej.

Övrigt
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Frånluft
Fönster: 3-glas
Hiss: Nej
Trappstädning: Utförs av firma.

Föreningen tillämpar nyckelkvittering, vilket innebär att parterna kommer till den ekonomiska förvaltaren för den saken.

Radonmätning har gjorts och det var normala värden.

Information om föreningen kommer från föreningens lägenhetsregister, hemsida, årsredovisningar och av föreningen ifylld frågelista. Vi rekommenderar dig att ta kontakt med föreningens styrelse för att säkerställa all information samt höra sig för ytterligare och mer detaljerat om föreningen och/eller lägenheten.

Allmänt om föreningen
Föreningen är en äkta förening som förvärvade fastigheten år 2004. Marken upplåts med tomträtt. (Avtalet gäller till 2020-12-31)

För mer information se föreningens hemsida http://www.reservoaren.se

Ekonomisk förvaltare är Carin Forslund AB.


Övrigt

Tack för att du visar intresse för den här bostaden! Att sälja och hitta ny bostad kan vara en rolig och inspirerande process, men det kan även väcka en hel del känslor.

Här vill vi informera och förbereda dig på hur en försäljning går till, vad man kan förvänta sig, vad som kan vara bra att tänka på och lite om fastighetsmäklarens roll. Ju mer du vet, desto trevligare blir processen tror vi.

Viktigaste rådet tar vi först:
Känner du dig osäker eller undrar någonting? Fråga din fastighetsmäklare, så får han eller hon chansen att hjälpa dig till en positiv och rolig affär!

Hur försäljningen går till
Här redogör vi för hur säljaren avser att genomföra försäljningen. Din fastighetsmäklare är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

Intresserad av denna bostad?
Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att gå miste om bostaden vid ett snabbt avslut. Försök att vara startklar med lånelöfte och be oss gärna om en kostnadsfri värdering av ditt nuvarande boende.

Budgivning
Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från det i annonsen angivna priset. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det ska vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Men säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Berätta gärna innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad, etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Även om du har det högsta budet så kan säljaren välja någon annan att avsluta affären med.

Mäklaren kan inte ge några löften till någon om att få köpa utan ska göra klart för spekulanterna att det är säljaren som bestämmer. Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet mellan olika spekulanter. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljaren och köparen måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren, även om buden inte lämnas på det sätt som bestämts. Det är bara säljaren som kan besluta om ett bud av någon anledning ska väljas bort; det kan inte mäklaren göra. Eftersom det är säljaren som helt bestämmer över budgivningen har en spekulant ingen ovillkorlig rätt att få bjuda över ett lämnat bud. Men oftast ligger det i säljarens intresse att mäklaren låter spekulanterna höja sina bud.

En spekulant har inte rätt att få annan information än att han eller hon inte fått köpa. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budlistan lämnas till säljaren och slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut).

Kontraktsskrivning
Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Vi träffas på mäklarkontoret. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

Handpenning
Handpenning om 10% av köpeskillingen hålls av mäklaren på ett särskilt klientmedelskonto skiljt från mäklarens övriga tillgångar, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen).

Tillträde
Vid tillträdet träffas parterna hos mäklaren, där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar mm. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen.

Objektsbeskrivning
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Boendekostnadskalkyl
Fastighetsmäklaren erbjuder spekulanter och köpare en skriftlig beräkning av boende kostnaderna, en så kallad boendekostnadskalkyl. Om du vill att mäklaren gör en boendekostnadskalkyl till dig så skall du meddela fastighetsmäklaren detta innan köpeavtal skrivs under.

Tilläggstjänster
Som vår kund erbjuds du skräddarsydda lösningar med produkter och tjänster av våra samarbetspartners. Vid förmedling av nedanstående tilläggstjänster kan mäklaren erhålla en förmedlingsprovision av våra samarbetspartners. Nedan redovisas denna förmedlingsprovision innan avdrag för skatt och sociala avgifter.

- Hemnet Service AB. 300-800 kr beroende på objektets utgångspris.

Hantering av personuppgifter
Vasastansmäklarna/Stenstaden behandlar lämnade personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen. Personuppgifterna kan komma att behandlas av Vasastansmäklarna/Stenstaden och samarbetspartners för att exempelvis tillhandahålla tjänster, administrera kundengagemang och för marknadsföringsåtgärder såsom e-post.

Medgivande reklam
Säljare och köpare till i överlåtelseavtal och objektsbeskrivning angiven bostadsrätt/andelsrätt har inget emot att handläggande fastighetsmäklare med firma - Vasastansmäklarna/Stenstaden använder bilder och övrigt informationsmaterial om lägenheten i sin marknadsföring som s.k. referensobjekt.

Undersökningsplikt och felansvar
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären.

Köparens undersökningsplikt
Utgångsläget är att du köper bostadsrätten "i befintligt skick" med den inredning och det slitage som finns. Det innebär att du efter köpet inte kan klaga på att en dörr är trasig eller att en äldre spisfläkt inte fungerar. Detta om inte säljaren har lämnat en särskild utfästelse - att han garanterar till exempel att spis med ugn fungerar perfekt - även på tillträdesdagen.

Uppmaning att undersöka
Du uppmanas av säljaren att noggrant undersöka bostaden. Du får som köpare inte åberopa fel som du antas ha känt till vid köpet eller vad som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning. Detta även om någon undersökning inte genomförts.

Det är inte bara själva lägenheten som din undersökningsplikt omfattar. Läs föreningens senaste årsredovisning, som din mäklare lämnar. Där får du en bra redovisning av föreningens ekonomi. Det brukar finnas med en övergripande information om föreningens planerade reparations- och ombyggnadsåtgärder. Kontrollera även direkt med föreningen om eventuella kommande större reparationer, omläggning av lån etc. som väsentligt kan påverka bostadens framtida årsavgift.

Säljarens felansvar och "upplysningsplikt"
Säljaren ansvarar inte för fel och brister som du borde ha upptäckt eller misstänkt vid en noggrann undersökning. Säljarens ansvar ska gälla "dolda fel" som fanns vid köptillfället men som upptäcktes efter köpet.

En svår definition beroende av om säljaren haft faktisk kännedom om felet eller om säljaren förstod eller borde ha förstått att köparen inte känt till omständigheten, samt om säljaren borde ha förstått att denna uppgift var viktig för köparens beslut att köpa bostaden. Om felet varit dolt vid köpet och inte är att förvänta med hänsyn till ålder, pris och skick, svarar säljaren för konsekvenserna. Om felet varit upptäckbart får köparen stå för det själv. Säljarens vetskap har i princip ingen självständig betydelse för felansvaret. Även om säljaren inte måste tala om vad han vet om bostaden är mäklaren skyldig att verka för att säljaren lämnar väsentliga upplysningar, som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivs in i objektbeskrivningen.

Mäklarens ansvar
Mäklaren har inget ansvar för lägenhetens skick. Mäklarens roll är att förmedla säljarens och föreningens information och ska enligt lag verka som opartisk mellanman, ge parterna råd och upplysningar, verka för att säljaren lämnar köparen uppgifter av betydelse samt verka för att köparen före köpet undersöker bostaden. Mäklaren ska kontrollera vem som har rätt att förfoga över bostadsrätten, eventuell pantsättning och andra rättigheter som kan belasta den och ge köparen, utöver erbjudande om skriftlig boendekostnadskalkyl, en objektbeskrivning med nämnda uppgifter inklusive lägenhetsbeteckning, andelstal och boarea. Mäklaren lämnar även köparen föreningens senaste årsredovisning och stadgar. Har inget annat avtalats, ska fastighetsmäklaren hjälpa till med att upprätta köpehandlingar.

Påföljder
Är bostadsrätten/andelsrätten felaktig och felet inte beror på köparen, får du kräva avhjälpande, vilket innebär att säljaren ska erbjudas möjlighet att själv eller genom hantverkare åtgärd felet med rimligt åldersavdrag, eller så har du som köpare rätt till prisavdrag, skadestånd eller till och med häva köpet om bostadsrätten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig.

Reklamation/Preskription
Det är viktigt att du som köpare reklamerar inom skälig tid från det att du upptäckt eller förväntas ha märkt av felet. Absolut senast inom två år räknat från tillträdesdagen.

Boarea
Särskilt i äldre byggnader kan den angivna arean avvika, på grund av gamla mätnormer i förhållande till dagens norm. Om du som köpare känner dig osäker på uppgiften om boarean eller om denna uppgift är av stor vikt för dig bör du anlita en fackman för uppmätning av boarean.

Ombyggnad av bostaden
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

Flytt och flyttstädning
När den första formella delen med köpekontrakt etc. är klar - återstår dock en hel del jobb. Din mäklare tar hand om pappersarbetet - så att du kan ägna dig åt packning, flytt och inte minst flyttstädning, som tyvärr kan bli föremål för tvister och ovänskap mellan säljare och köpare. Med god planering och denna information undviker du konflikter och hinner dessutom göra en bra städning. Visst känns det mycket bättre att lämna över nyckeln när man vet att lägenheten är riktigt ren och fräsch.

Normalt avtalas i köpekontraktet att säljaren ansvarar för flyttstädningen. För en normalbostad tar en riktig flyttstädning flera dagar och skall vara genomförd dagen före tillträdesdagen.

Med flyttstädning menas att bostadens alla ytor skall vara rengjorda och fria från fläckar och smuts annat än det som beror på ålder och slitage. Anpassa rengöringsmedel och städteknik efter material så att du inte repar eller skadar ytor och inredning. Kom ihåg att en flyttstädning är något helt annat än en vanlig veckostädning! Det skall vara så rent att om köparen tillkallar städfirma skall denna konstatera att ingen mer städning behövs.

Vi rekommenderar säljaren att anlita en städfirma istället för att själv städa och att skriva ett avtal med villkor att betalning sker då din besiktningsman, i detta fall köparen, godkänt städningen.

Skulle köparen vara missnöjd med städningen finns olika utvägar. Lämpligt är att köparen genast reklamerar bristerna till säljaren så att denna kan åtgärda dessa, antingen på egen hand eller med hjälp av städfirma. Vägrar säljaren får köparen själv ta kontakt med en städfirma och ge dem uppdraget att utföra en flyttstädning. Köparen kan sedan kräva säljaren på ersättning motsvarande städfirmans kostnad.

Mindre lämpligt är att köparen städar återstoden på egen hand. Dels för att det är svårt att beräkna ersättning för eget städarbete, dels för att det i efterhand ofta är omöjligt att bedöma om städningen faktisk var otillräcklig. I och med sin egen städning har köparen undanröjt alla bevis! Bäst för köparen är i detta fall att få någon opartisk att granska städningen och skriva ett enkelt protokoll över de brister som finns.

(c) Vasastansmäklarna

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.