Sekelskifteslägenhet med låg avgift i skuldfri förening

Stäng fullskärmsläge

Sekelskifteslägenhet med låg avgift i skuldfri förening

Välkommen till en mycket smart planerad sekelskifteslägenhet belägen på en av Vasastans bästa adresser. Föreningen är skuldfri. Därav den mycket låga månadsavgiften.

Lägenheten ligger högt över Rehnsgatan. Dagsljuset flödar obehindrat in och lägenheten är mycket ljus. Den smarta planlösningen gör att vardagsrummet och köket känns välkomnande och inte för privat. Loftet rymmer idag en säng som är 160 cm bred. Under trappen som leder upp till loftet finns det gott om förvaring. Badrummet är fräscht och något större än genomsnittet.

Underbara Rehnsgatan har ett fantastiskt läge mitt i Vasastan. Här bor man mitt i "smeten" med närhet till precis allt. Närområdet bjuder på ett sagolikt utbud av restauranger, butiker, barer, dagligvaruhandel och allservice. Området har blommat upp med flertalet spännande nyetableringar såsom Babette, Brasserie Balzac, M.O.A.S samt sedan tidigare restaurang Tradition, Farang, Le Nom och Café Facile. Närhet till park och grönska då främst till Observatorielunden, Vasaparken samt Ellen Keys park inom 10 min promenad. Suveräna kommunikationer via tunnelbana gröna linjen från Rådmansgatan och Odenplan samt flertalet innerstadsbussar som passerar i området.

Ansvarig mäklare

Niklas Wendell
Partner / Fastighetsmäklare
073 055 60 11
niklas@vasastansmaklarna.se

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 3 av 5. Hiss finns.
Adress: Rehnsgatan 19, 3 tr, 113 57 Stockholm
Avgift: 876 kr inkl värme, VA, bredband och tv
Driftskostnad: 3300 kr/år

Interiör

Antal rum
1 rum + Kök

Boarea
35 m², föreningens information

HALL
Hall med parkettgolv och målade väggar. Förvaring under trapp till loft. Avhängning för ytterkläder.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med parkettgolv och målade väggar. Fönster mot gata. Loft med plats för 160-180 cm bred säng. Integrerade spotlights under loft. Antennuttag.

KÖK
Kök med parkettgolv och målade väggar. Fönster mot gata. Kakel ovan diskho och bänkskiva. Spishäll, ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Gott om förvaring i köksskåp ovan bänk. Integrerade spotlights i tak.

DUSCH/WC
Dusch/wc med klinkergolv och kaklade väggar. Duschhörna, kommod, wc och handdukstork. Spegel och skåp. Integrerade spotlights i tak.

ÖVRIGT
Loftet är ovanligt välsnickrat och med gott om plats för säng. Antennuttag finns uppe på loftet vilket gör det möjligt att sätta in en mindre tv om så önskas.

Dokument

Brf Palmträdet 10 Stadgar.pdf
Brf Palmträdet 10 ÅR 2015.pdf

Brf Palmträdet 10

Brf Palmträdet 10. Föreningen består av 70 lägenheter med bostadsrätt samt 7 lägenheter och 8 lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totalyta är 7 901 kvm. Föreningen sänkte avgifterna med 5 % under 2015. Föreningen är skuldfri samt har 7 hyresrätter (2:or) i s.k. dolda tillgångar.

Föreningens adresser:
Luntmakargatan 81 och Rehnsgatan 19 (byggår 1902-1905)
Kungstensgatan 28 A (byggår 1909-1912)
Kungstensgatan 28 C-D: (byggår 1983)

Verksamheter i lokaler:
Trafikskola
Datorbutik
Frisörsalong
Tandläkarmottagning
Korttidshem
Musikstudio (uppsagd)

Garage:
Varmgarage med 31 parkeringsplatser.

Utförda renoveringar
Renovering av trapphus 2015
Påbörjad renovering av hyresrätter 2014-2015
Stamspolning 2014
Översyn/underhåll stammar 2014
Fönsterrenovering 2013-2015
Värmeslingor i stuprör 2013
Takrenovering (avslut) 2012
Ny tvätt/tork i tvättstuga 2012

Stokab Fibernät 2011
Takrenovering 2011-2012
Garagerenovering 2010
Ventilationssystem 2009

Gårdsrenovering 2009
Värmeanläggning 2009

Skyddsrumsbesiktning 2009
Hissrenovering 2007
Nya balkonger 2006
Nyinstallation hiss 1984
Nya balkonger 1984
Samtliga fastigheter genomförde stambyte 1983

Planerat underhåll
Ombyggnad av lokal på Kungstensgatan 28 A. Bygglov klart med att slå ihop källarlokal och gatuplan. Kommer att hyras ut till datafirma.
Fasad på Kungstensgatan 28 A eventuellt 2017. Inga beslut tagna. Inga lån behövs för att finansiera fasadrenoveringen.

Internet och kabel-tv
Ownit 1000 Mbit (ingår) samt ComHem basutbud (ingår).

Överlåtelseavgift: 1108 kr (betalas av köparen). Pantsättningsavgift: 444 kr (betalas av låntagaren)


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare för en personlig boendekostnadskalkyl.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Det kan inte garanteras att uppgiften stämmer med dagens mätmetod. Om boarean är av stor vikt för köparen uppmanas köparen att kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i köparens undersökningsplikt.

Budgivning: Vasastansmäklarna och Stenstaden Fastighetsförmedling tillämpar öppen budgivning. Budgivningen redovisas på www.vasastansmaklarna.se samt www.stenstadenstockholm.se. Den som deltar i budgivningen accepterar att namn, telefonnummer och information om de bud som läggs avseende bostaden lämnas till köparen. Pris är den prisnivå budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än priset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill anta budet eller ej. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal skrivna.

Kontrakt: Alla som väljer att sälja via Vasastansmäklarna och Stenstaden Fastighetsförmedling har fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Bostadsaffären är klar när skriftliga kontrakt är signerade av både köpare och säljare.

Renoveringar: Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Redovisning av tilläggstjänster: Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren redovisa eventuella ersättningar som tillfaller mäklaren vid försäljning av tilläggstjänster. Nedan finns de tilläggstjänster som vi för närvarande marknadsför. Ersättningarna utgår till Vasastansmäklarna och Stenstaden Fastighetsförmedling, och inte till den enskilda fastighetsmäklaren. Ersättningarna är inkl. moms:
Hemnet:
Utgångspris - Ersättning
1-500 000 kr: 300 kr
500 001-1 000 000 kr: 400 kr
1 000 001-2 000 000 kr: 500 kr
2 000 001-5 000 000 kr: 600 kr
5 000 001-9 000 000 kr: 700 kr
9 000 0001 kr <: 800 kr
Objekt som saknar pris: 800 kr

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.