Bo med balkong och utsikt på en av Södermalms bästa adresser

Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Stäng fullskärmsläge

Bo med balkong och utsikt på en av Södermalms bästa adresser

Välkommen till denna ljusa 20-talstvåa med balkong och en av stans bästa utsikter. Den stilsäkra våningens samtliga fönster bjuder på en underbar vy över Riddarfjärden och Långholmen som ger boendet det lilla extra. Utsikten ger såväl middagsbjudning som morgonfika en härlig inramning.

Bostaden vetter mot föreningens parkliknande gård med mysiga sittgrupper, allt för att fullända idyllen. Lägenheten har stora fönster, med djupa fönsternischer, som släpper in gott om ljus och rummen är generösa till storleken. Köket är placerat intill vardagsrummet vilket skapar härliga sociala ytor. Matbordet har en given plats vid fönstret så att du kan vila ögonen på Kungsholmens takåsar när du avnjuter en trevlig middag. Från vardagsrummet når du den fridfulla balkongen.

Sovrummet har en utomordentlig klädkammare och ansluter till badrummet. I hallen finns goda förvaringsmöjligheter och wc. Bostaden präglas av genomgående vackra parkettgolv.

Bostadsrättföreningen Neptun har mycket god ekonomi med låg belåning och låga avgifter.

Du bor här på centralt läge med direkt närhet till affärer, restauranger och caféer både vid Hornstull. I Hornshuset vid Hornstulls T-bana hittar du nattklubben Laika och Tjoget/Linje 10 som har utnämnts till en av världens 50 bästa cocktailbarer.
Nedanför lägenheten ligger kanalen, där du kan titta på de charmiga veteranbåtarna, samt Långholmen med sin sandstrand. Du har även promenadavstånd till Reimersholme och dess kajakklubb. Fortsätter du härifrån når du snart både Hornstulls strand och Bergsundsstrand. Här kan du besöka Calexico, Brooklyn bar, Loopens marina och Bistro Barbro, marknadsplatsen Street, Kvartersbion samt det flytande badhuset Liljeholmsbadet. För de minsta finns här en nybyggd fantastisk lekpark, och för ännu mer bus och lek så ligger Högalidsparken precis runt hörnet.
För ytterligare promenadstråk kan du vandra runt Årstaviken bland kolonilotter och båtklubbar.

Ansvarig mäklare

Björn Bring
Fastighetsmäklare/Kontorschef
070 780 99 80
bjorn@vasastansmaklarna.se

Extra kontaktperson

Therese Nordenberg
Fastighetsmäklare
070 780 34 10
therese@stenstadenstockholm.se

Här bor du med utsikt över Riddarfjärden och Långholmen

Vardagsrum

Plats för skrivbord

Utsikt över Riddarfjärden

Ljust vardagsrum

Öppet mellan kök och vardagsrum

Vardagsrum

Vacker dörr mellan sovrum och vardagsrum

Vy mot sovrum

Sovrummet nås genom fina pardörrar

Sovrum med utsikt och fiskbensparkett

Sovrum

Vackra, spröjsade fönster

Underbar utsikt även från sovrummet

Badrum med badkar

Plats för matbord

Generöst ljusinsläpp

Kök

Hall med gott om praktisk förvaring

Innerhall med platsbyggd bokhylla

Toalett

Lummig gård

Sittgrupp

Gården

Utsikt

Föreningens gård

Heleneborgsgatan

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Vyn framför huset med Riddarfjärden och Långholmen

Hornstull

Bergsunds strand med Street och Kallbadhuset

Loopens marina och Tantolunden

Planritning

Alternativ planritning, inga garantier lämnas

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 2 av 5. Hiss finns.
Adress: Heleneborgsgatan 26, 2 tr, 117 32 Stockholm
Avgift: 2 678 kr inkl värme, vatten och kabel-tv basutbud samt bredband
Driftskostnad: 5218 kr/år

Interiör

Antal rum
2,5 rum + kök

Boarea
73 m², uppmätning norm SS021054:2009

ENTRÉ/HALL
Välkomnande hall som nås genom säkerhetsdörr. Härifrån når du toaletten. I innerhallen finns en platsbyggd bokhylla samt ett förvaringsutrymme längs väggen. Vita vägar, vitt tak med takrosett samt golv i ekparkett.

KÖK
Stort kök med gott om förvaring och arbetsytor. Här finner du vitvaror i form av kyl och frys i fullstorlek, diskmaskin, ugn i arbetshöjd, spis med induktionshäll samt fläkt. Bänkskivorna består av rostfritt stål samt trä och har kakel ovan. Vita väggar, vitt tak samt golv i ekparkett.

VARDAGSRUM
Ljust och trevligt vardagsrum med utsikt över riddarfjärden. Här får du plats med både soffa och skrivbord. Sovrummet når du härifrån genom fina dubbeldörrar och in till köket finns en skjutdörr. Mellan kök och vardagsrum finns plats för ett matbord intill fönstren. Vita väggar, vitt tak samt golv i ekparkett.

BALKONG
Trevlig balkong som nås från vardagsrummet med samma underbara utsikt över Riddarfjärden.

SOVRUM
Sovrummet är liksom de andra rummen generöst till storleken och rymmer en stor säng samt sängbord. Härifrån når du badrummet samt klädkammaren. Vita väggar, vitt tak med takrosett samt golv i fiskbensparkett.

KLÄDKAMMARE
Från sovrummet nås en stor klädkammare som rymmer alla dina kläder utan problem.

BADRUM
Badrummet nås genom en glasad dörr och har badkar med regndusch. Här finns även ett handfat med en hylla under samt en handdukstork på vägen mittemot. Vita kaklade väggar, vitt tak med spotlights samt grått klinkergolv med golvvärme.

SEPARAT WC
Toaletten nås från hallen och har ett handfat samt wc. Ovanför wc finns en hylla för förvaring. Vita kaklade väggar, vitt tak samt grått klinkergolv med golvvärme.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett källarförråd.

Dokument

Energideklaration
Mätbevis 2004.pdf
Mätbevis 2016.pdf
Stadgar
Årsredovisning 2016

Brf Neptun

Brf Neptun bildades 1924 och fastigheten stod klar ett år senare, 1925. Föreningen ombildades sedan 2010. Det är en äkta förening som består av 53 lägenheter samt en affärslokal, alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2017: Installation av bergvärme
2014-2016: Fönstermålning
2015: Radonmätning, värdena håller sig inom alla gränsvärden
2015: Målning av Entrédörrar
2015: Lagning och målning av hussockel
2014-2015: Ny tvätt- och torkutrustning
2013: Trapphus
2012: OVK
2006: Målning av tak
1999: Elstambyte
1998: Föreningens gård nyanlades
1993: Stambyte
1993: Takplåtar
1979: Fasader

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren finns föreningens gemensamma utrymmen. Dessa består av tvättstuga, bastu, cykelrum, barnvagnsrum samt föreningslokal.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Leverantör av kabel-tv är Com Hem, basutbudet ingår i avgiften. Leverantör av bredband är Bahnhof.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften uppgår till 2,5% av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen. Pantsättningsavgiften uppgår till 1% av gällande prisbasbelopp.

Omgivning


Högalid sträcker sig från Reimersholme, Långholmen och Hornstull i väster med södersjukhuset och Sachska i söder, utmed Rosenlundsgatan och Torkel Knutssongatan ner till Söder Mälarstrand tillbaka till Långholmen.
Du bor här på centralt läge med direkt närhet till affärer, restauranger och caféer både vid Zinkensdamm och Hornstull. Zinkensdamms IP erbjuder även skridskobana på vintern och fotboll på sommaren. I Hornshuset vid Hornstulls T-bana hittar du nattklubben Laika och Tjoget/Linje 10 som har utnämnts till en av världens 50 bästa cocktailbarer.
Nedanför lägenheten ligger pålsundet, där du kan titta på de charmiga veteranbåtarna, samt Långholmen med sin sandstrand. Du har även promenadavstånd till Reimersholme och dess kajakklubb. Fortsätter du härifrån når du snart både Hornstulls strand och Bergsundsstrand. Här kan du besöka Calexico, Brooklyn bar, Loopens marina och Bistro Barbro, marknadsplatsen Street, Kvartersbion samt det flytande badhuset Liljeholmsbadet. För de minsta finns här en nybyggd fantastisk lekpark, och för ännu mer bus och lek så ligger Högalidsparken precis runt hörnet.
För ytterligare promenadstråk kan du vandra runt Årstaviken bland kolonilotter och båtklubbar.

Kommunikation
Kommunikation har du inom endast ett par hundra meter. Tunnelbanans röda linje (Zinkensdamm och Hornstull), 4:ans buss (över till Fridhemsplan med anslutning till tunnelbanans blå linje) och 66:an (som korsar hela Södermalm). Med bil når du snabbt E4:an, både norrut och söderut.


Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.