Preview - Representativ tjugotalstvåa med öppen spis och balkong

Stäng fullskärmsläge

Preview - Representativ tjugotalstvåa med öppen spis och balkong

Välkommen till ett hem på Vasastansmäklarna Preview

Via Vasastansmäklarna Preview har du chansen att väcka ägarens intresse med ett indikationsbud och på så sätt bli inbjuden till en privat visning före alla andra.

Vänligen maila ansvarig mäklare på niklas@vasastansmaklarna.se så lovar vi att höra av oss så fort som möjligt.

PREVIEWBUD
Är du intresserad av att köpa den här bostaden? Då kan du lägga ett icke bindande indikationsbud. Budet visar vad du skulle vara villig att betala om hemmet motsvarar dina förväntningar. Ägaren meddelas om ditt bud och kan välja att bjuda in dig till visning eller avvisa ditt bud. Blir ditt bud avvisat kan du alltid lägga ett nytt högre bud.

VISNING
Om ägaren tycker att ditt indikationsbud är intressant sätter vi upp en visning för dig. Inför visningen ger mäklaren dig en sammanställning av all viktig information om hem och förening, precis som ett vanligt prospekt.

AFFÄR
Kommer du och ägaren överens sätter vi sedan ihop alla viktiga dokument, avtal och sköter alla transaktioner - som vid en vanlig bostadsförsäljning.

BOSTADEN
Balkong | Tjugotal | Öppen spis | Spröjsade fönster | Fiskbensparkett | Serveringsgång | Generöst kök | Stora fönster | Speglade dörrar | Möjlig trea

Välkommen till en smakfull tjugotalsbostad med gott om ytor för umgänge. Här möts du direkt av den underbara öppna spisen som ger en gemytlig känsla och ett harmoniskt lugn när man kliver innanför dörren. Spröjsade fönster, speglade dörrar och vackra serveringsgångar är bara några av de tidstypiska detaljer som pryder bostaden, och inte nog med att du har ett väl tilltaget sällskapsrum som passar utmärkt vid sociala tillställningar så har du även ett kök med allt man kan tänkas behöva. Sovrummet är även det generöst och har direkt anslutning till det stora badrummet vilket ger en lyxig hotellkänsla.

Här bor du på ett fantastiskt centralt läge med några av stans bästa caféer och restauranger runt hörnet. Några av de mest populära är nyöppnade caféet Mr Cake som drivs av konditorn Roy Fares, Café Saturnus på Eriksbergsgatan, Food på Runebergsgatan och även den omtalade restaurangen Farang på Tulegatan. Med några minuters promenad når du både tunnelbanan vid Stureplan, Tekniska högskolan samt Rådmansgatan och i form av mataffärer finns här både Ica och Hemköp ett stenkast bort.

Trots det centrala läget bor du med en tyst omgivning, en egen oas mitt i stan helt enkelt.

Ansvarig mäklare

Niklas Wendell
Fastighetsmäklare/Delägare
0730-55 60 11
niklas@vasastansmaklarna.se

Planritning

Alternativ planlösning, inga garantier lämnas.

Planritning

Alternativ planlösning, inga garantier lämnas.

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 1 av 5. Hiss finns.
Adress: Eriksbergsgatan 36, 1 tr, 11430 Stockholm
Lägenhetsnummer: 10/1001
Pris: kr
Avgift: 6 252 kr inkl värme och vatten
Driftskostnad: 8700 kr/år
Andelstal: 6,41%
Allmänt: Bostaden är pantsatt.

Interiör

Antal rum
2,5 rum + kök

Boarea
93 m², föreningens information

HALL
En välkomnande hall med en anslutande gäst-wc, vackert fiskbensparkett, vita väggar och vitt tak.

INRE HALL
Den inre hallen är otroligt generös och utsmyckas av en fantastiskt vacker öppen spis. Här finns plats för avkoppling och umgänge. Från den inre hallen når du även en klädkammare som är perfekt till förvaring av ytterkläder. Även här har du fiskbensparkett, vita väggar samt vitt tak.

KÖK
Det hemtrevliga köket är väl tilltaget och har alla bekvämligheter man kan tänkas önska. I form av vitvaror finns här diskmaskin, kyl/frys, gasspis, plats för mikro samt ugn. Köket har goda arbetsytor och här finns plats för matbord för ca 6-8 personer. Förutom alla de praktiska delarna så har köket även otroligt vackra detaljer som sina serveringsskåp, bänkskivor i marmor och stänkskydd i glas. Härifrån når du bostadens balkong.
Mörkt plankgolv, vita väggar och vitt tak. (Extrafrys i köket ingår ej i köpet)

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är socialt och rymligt med gott om plats för sociala tillställningar och festligheter. Här har även ett fantastiskt stort fönster som genererar ett fint ljusinsläpp. Fiskbensparkett, vita väggar och vitt tak.

SOVRUM
Sovrummet som ligger lugnt mot gården är välplanerat och har gott om förvaringsmöjligheter. Här finns plats för en dubbelsäng och de platsbyggda garderoberna runt om ramar in rummet. Från sovrummet når du bostadens stora badrum. Mörkt plankgolv, vita väggar samt en fondvägg bakom sängen och vitt tak.

BADRUM
Ett ljust, fräscht och helkaklat badrum med toppmatad tvättmaskin, golvvärme, spotlights i taket, en rymlig dusch, toalett och handfat med spegel ovan. Mörkt klinkers och ljusa kakelväggar.

GÄST-WC
Från hallen når du lägenhetens gäst-wc som består av en toalett och handfat med spegelskåp ovan. Mörkt klinkers och ljusa kakelväggar.

BALKONG
Till bostaden hör en rymlig balkong med anslutning till köket.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett källarförråd.
Även lägenhetens gamla köksingång som ligger i anslutning till bostaden nyttjas idag som ett litet förråd.

Dokument

2017, årsredovisning.pdf
Energideklaration
Stadgar

Brf Rönnen 11

Brf Rönnen är en äkta förening och köpte huset 2005. Föreningen äger marken. Fastigheten byggdes 1923 och heter Johannes Mindre 27. Föreningen upplåter 21 bostadsrätter, 2 lokaler och 1 vind. Verksamheter i lokalerna är fn Tapetserare/möbelkonservator samt Läkarmottagning.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2005 Tvättstuga
2008 Stambyte
2009 Elstigar byttes
2010-11-30 Sotning
2011 Tak
2012 Renovering av fasaden inkl målning av fönster
2013-09-09 Brandskyddskontroll i fastigheten (utan anmärkning)
2015 Tvättstuga
2016 Nya säkerhetsdörrar
2019 Sker ny brandskyddskontroll och i samband med detta görs lämpligen ny sotning.

MEDLEMSKAP
Godkänner ej juridisk person som medlem. Godkänner delat ägande och önskvärt att lägsta andel inte understiger 10%.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelställ på gården. En tvättstuga i källaren.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Valfritt Comhem eller Telia fiber.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift 1 138 kr. ( 2,5% av aktuellt prisbasbelopp). Köparen debiteras avgiften.
Pantsättningsavgift 455 kr. (1 % av aktuellt prisbasbelopp).

Omgivning


Du kan med fog påstå att Östermalm har sitt eget ekosystem när det kommer till boende, näringsliv och nöje. Du kan, utan större ansträngning, leva ett helt liv i denna stadsdel utan att behöva lämna den.

Östermalm betraktas ofta som en flott stadsdel. Det finns dock en dynamik som stäcker sig från Hjorthagen, via Gärdet ner över Östermalm och Strandvägen ända bort till Djurgården med alla de olika historiska hus, byggnader och kvarter som där finns.

Till vardags har du närhet till Stureplan med Sturegallerian, Biblioteksgatan och mysiga Östermalmstorg med saluhallen. I form av nöjesliv finns här Kungliga Dramatiska Teatern, Biografen Sture, Humlegården och en mängd spännande museer att besöka.


Övrigt

Tack för att du visar intresse för den här bostaden! Att sälja och hitta ny bostad kan vara en rolig och inspirerande process, men det kan även väcka en hel del känslor.

Här vill vi informera och förbereda dig på hur en försäljning går till, vad man kan förvänta sig, vad som kan vara bra att tänka på och lite om fastighetsmäklarens roll. Ju mer du vet, desto trevligare blir processen tror vi.

Viktigaste rådet tar vi först:
Känner du dig osäker eller undrar någonting? Fråga din fastighetsmäklare, så får han eller hon chansen att hjälpa dig till en positiv och rolig affär!

Hur försäljningen går till
Här redogör vi för hur säljaren avser att genomföra försäljningen. Din fastighetsmäklare är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

Intresserad av denna bostad?
Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att gå miste om bostaden vid ett snabbt avslut. Försök att vara startklar med lånelöfte och be oss gärna om en kostnadsfri värdering av ditt nuvarande boende.

Budgivning
Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från det i annonsen angivna priset. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det ska vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Men säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Berätta gärna innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad, etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Även om du har det högsta budet så kan säljaren välja någon annan att avsluta affären med.

Mäklaren kan inte ge några löften till någon om att få köpa utan ska göra klart för spekulanterna att det är säljaren som bestämmer. Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet mellan olika spekulanter. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljaren och köparen måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren, även om buden inte lämnas på det sätt som bestämts. Det är bara säljaren som kan besluta om ett bud av någon anledning ska väljas bort; det kan inte mäklaren göra. Eftersom det är säljaren som helt bestämmer över budgivningen har en spekulant ingen ovillkorlig rätt att få bjuda över ett lämnat bud. Men oftast ligger det i säljarens intresse att mäklaren låter spekulanterna höja sina bud.

En spekulant har inte rätt att få annan information än att han eller hon inte fått köpa. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budlistan lämnas till säljaren och slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut).

Kontraktsskrivning
Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Vi träffas på mäklarkontoret. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

Handpenning
Handpenning om 10% av köpeskillingen hålls av mäklaren på ett särskilt klientmedelskonto skiljt från mäklarens övriga tillgångar, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen).

Tillträde
Vid tillträdet träffas parterna hos mäklaren, där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar mm. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen.

Objektsbeskrivning
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Boendekostnadskalkyl
Fastighetsmäklaren erbjuder spekulanter och köpare en skriftlig beräkning av boende kostnaderna, en så kallad boendekostnadskalkyl. Om du vill att mäklaren gör en boendekostnadskalkyl till dig så skall du meddela fastighetsmäklaren detta innan köpeavtal skrivs under.

Tilläggstjänster
Som vår kund erbjuds du skräddarsydda lösningar med produkter och tjänster av våra samarbetspartners. Vid förmedling av nedanstående tilläggstjänster kan mäklaren erhålla en förmedlingsprovision av våra samarbetspartners. Nedan redovisas denna förmedlingsprovision innan avdrag för skatt och sociala avgifter.

- Hemnet Service AB. 300-800 kr beroende på objektets utgångspris.

Hantering av personuppgifter
Vasastansmäklarna/Stenstaden behandlar lämnade personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen. Personuppgifterna kan komma att behandlas av Vasastansmäklarna/Stenstaden och samarbetspartners för att exempelvis tillhandahålla tjänster, administrera kundengagemang och för marknadsföringsåtgärder såsom e-post.

Medgivande reklam
Säljare och köpare till i överlåtelseavtal och objektsbeskrivning angiven bostadsrätt/andelsrätt har inget emot att handläggande fastighetsmäklare med firma - Vasastansmäklarna/Stenstaden använder bilder och övrigt informationsmaterial om lägenheten i sin marknadsföring som s.k. referensobjekt.

Undersökningsplikt och felansvar
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären.

Köparens undersökningsplikt
Utgångsläget är att du köper bostadsrätten "i befintligt skick" med den inredning och det slitage som finns. Det innebär att du efter köpet inte kan klaga på att en dörr är trasig eller att en äldre spisfläkt inte fungerar. Detta om inte säljaren har lämnat en särskild utfästelse - att han garanterar till exempel att spis med ugn fungerar perfekt - även på tillträdesdagen.

Uppmaning att undersöka
Du uppmanas av säljaren att noggrant undersöka bostaden. Du får som köpare inte åberopa fel som du antas ha känt till vid köpet eller vad som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning. Detta även om någon undersökning inte genomförts.

Det är inte bara själva lägenheten som din undersökningsplikt omfattar. Läs föreningens senaste årsredovisning, som din mäklare lämnar. Där får du en bra redovisning av föreningens ekonomi. Det brukar finnas med en övergripande information om föreningens planerade reparations- och ombyggnadsåtgärder. Kontrollera även direkt med föreningen om eventuella kommande större reparationer, omläggning av lån etc. som väsentligt kan påverka bostadens framtida årsavgift.

Säljarens felansvar och "upplysningsplikt"
Säljaren ansvarar inte för fel och brister som du borde ha upptäckt eller misstänkt vid en noggrann undersökning. Säljarens ansvar ska gälla "dolda fel" som fanns vid köptillfället men som upptäcktes efter köpet.

En svår definition beroende av om säljaren haft faktisk kännedom om felet eller om säljaren förstod eller borde ha förstått att köparen inte känt till omständigheten, samt om säljaren borde ha förstått att denna uppgift var viktig för köparens beslut att köpa bostaden. Om felet varit dolt vid köpet och inte är att förvänta med hänsyn till ålder, pris och skick, svarar säljaren för konsekvenserna. Om felet varit upptäckbart får köparen stå för det själv. Säljarens vetskap har i princip ingen självständig betydelse för felansvaret. Även om säljaren inte måste tala om vad han vet om bostaden är mäklaren skyldig att verka för att säljaren lämnar väsentliga upplysningar, som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivs in i objektbeskrivningen.

Mäklarens ansvar
Mäklaren har inget ansvar för lägenhetens skick. Mäklarens roll är att förmedla säljarens och föreningens information och ska enligt lag verka som opartisk mellanman, ge parterna råd och upplysningar, verka för att säljaren lämnar köparen uppgifter av betydelse samt verka för att köparen före köpet undersöker bostaden. Mäklaren ska kontrollera vem som har rätt att förfoga över bostadsrätten, eventuell pantsättning och andra rättigheter som kan belasta den och ge köparen, utöver erbjudande om skriftlig boendekostnadskalkyl, en objektbeskrivning med nämnda uppgifter inklusive lägenhetsbeteckning, andelstal och boarea. Mäklaren lämnar även köparen föreningens senaste årsredovisning och stadgar. Har inget annat avtalats, ska fastighetsmäklaren hjälpa till med att upprätta köpehandlingar.

Påföljder
Är bostadsrätten/andelsrätten felaktig och felet inte beror på köparen, får du kräva avhjälpande, vilket innebär att säljaren ska erbjudas möjlighet att själv eller genom hantverkare åtgärd felet med rimligt åldersavdrag, eller så har du som köpare rätt till prisavdrag, skadestånd eller till och med häva köpet om bostadsrätten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig.

Reklamation/Preskription
Det är viktigt att du som köpare reklamerar inom skälig tid från det att du upptäckt eller förväntas ha märkt av felet. Absolut senast inom två år räknat från tillträdesdagen.

Boarea
Särskilt i äldre byggnader kan den angivna arean avvika, på grund av gamla mätnormer i förhållande till dagens norm. Om du som köpare känner dig osäker på uppgiften om boarean eller om denna uppgift är av stor vikt för dig bör du anlita en fackman för uppmätning av boarean.

Ombyggnad av bostaden
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

Flytt och flyttstädning
När den första formella delen med köpekontrakt etc. är klar - återstår dock en hel del jobb. Din mäklare tar hand om pappersarbetet - så att du kan ägna dig åt packning, flytt och inte minst flyttstädning, som tyvärr kan bli föremål för tvister och ovänskap mellan säljare och köpare. Med god planering och denna information undviker du konflikter och hinner dessutom göra en bra städning. Visst känns det mycket bättre att lämna över nyckeln när man vet att lägenheten är riktigt ren och fräsch.

Normalt avtalas i köpekontraktet att säljaren ansvarar för flyttstädningen. För en normalbostad tar en riktig flyttstädning flera dagar och skall vara genomförd dagen före tillträdesdagen.

Med flyttstädning menas att bostadens alla ytor skall vara rengjorda och fria från fläckar och smuts annat än det som beror på ålder och slitage. Anpassa rengöringsmedel och städteknik efter material så att du inte repar eller skadar ytor och inredning. Kom ihåg att en flyttstädning är något helt annat än en vanlig veckostädning! Det skall vara så rent att om köparen tillkallar städfirma skall denna konstatera att ingen mer städning behövs.

Vi rekommenderar säljaren att anlita en städfirma istället för att själv städa och att skriva ett avtal med villkor att betalning sker då din besiktningsman, i detta fall köparen, godkänt städningen.

Skulle köparen vara missnöjd med städningen finns olika utvägar. Lämpligt är att köparen genast reklamerar bristerna till säljaren så att denna kan åtgärda dessa, antingen på egen hand eller med hjälp av städfirma. Vägrar säljaren får köparen själv ta kontakt med en städfirma och ge dem uppdraget att utföra en flyttstädning. Köparen kan sedan kräva säljaren på ersättning motsvarande städfirmans kostnad.

Mindre lämpligt är att köparen städar återstoden på egen hand. Dels för att det är svårt att beräkna ersättning för eget städarbete, dels för att det i efterhand ofta är omöjligt att bedöma om städningen faktisk var otillräcklig. I och med sin egen städning har köparen undanröjt alla bevis! Bäst för köparen är i detta fall att få någon opartisk att granska städningen och skriva ett enkelt protokoll över de brister som finns.

(c) Vasastansmäklarna / Stenstaden 2017

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.