Preview - Balkong och utsikt över Riddarfjärden

Stäng fullskärmsläge

Preview - Balkong och utsikt över Riddarfjärden

Preview - Representativ tjugotalstvåa med balkong och utsikt över Riddarfjärden

Välkommen till ett hem på Stenstaden Preview
Den här bostaden säljs via Preview. Säljaren vill ha tillträde om 3-9 månader.

Via Stenstaden Preview har du chansen att väcka ägarens intresse med ett indikationsbud och på så sätt bli inbjuden till en privat visning före alla andra.

Vänligen maila ansvarig mäklare på bjorn@vasastansmaklarna.se så lovar vi att höra av oss så fort som möjligt.

PREVIEWBUD
Är du intresserad av att köpa den här bostaden? Då kan du lägga ett icke bindande indikationsbud. Budet visar vad du skulle vara villig att betala om hemmet motsvarar dina förväntningar. Ägaren meddelas om ditt bud och kan välja att bjuda in dig till visning eller avvisa ditt bud. Blir ditt bud avvisat kan du alltid lägga ett nytt högre bud.

VISNING
Om ägaren tycker att ditt indikationsbud är intressant sätter vi upp en visning för dig. Inför visningen ger mäklaren dig en sammanställning av all viktig information om hem och förening, precis som ett vanligt prospekt.

AFFÄR
Kommer du och ägaren överens sätter vi sedan ihop alla viktiga dokument, avtal och sköter alla transaktioner - som vid en vanlig bostadsförsäljning.

BOSTADEN
- Söders bästa läge - Stilsäker - Utsikt över Riddarfjärden - Balkong - Spröjsade fönster - Vackra golv - Minitrea - Insynsskyddad - Lågt belånad förening -

Välkommen till en riktig drömbostad, med öppna ytor, ljusa färgval och utsikt över Riddarfjärden, Långholmen och Kungsholmen från hela bostaden.

Med gedigna trägolv och stora spröjsade fönster påminner lägenheten om husets långa historia. Bostaden är välplanerad och präglas av sina representativa ytor med den härliga utsikten. Lägg till det att du har ett trevligt barnrum/kontor/gästrum, stort sovrum, gäst-wc samt rejält badrum med stort badkar så blir trevnaden total. Bostaden är helt perfekt för den lilla familjen eller den socialt aktiva innerstadsbon som vill vänslas i goda vänners lag. Blir det du som bjuder till kräftskiva med stans bästa utsikt nästa år?

Bostadsrättföreningen Neptun har mycket god ekonomi med låg belåning och låga avgifter. I år har man installerat bergvärme, vilket kommer att sänka kostnaderna avsevärt samt stärka ekonomin i föreningen. Föreningens innergård är fantastisk och här kan du grilla med utsikt på sommaren.

Du bor här på centralt läge med direkt närhet till affärer, restauranger och caféer vid Hornstull. I Hornshuset vid Hornstulls T-bana hittar du nattklubben Laika och Tjoget/Linje 10 som har utnämnts till en av världens 50 bästa cocktailbarer.
Nedanför lägenheten ligger kanalen, där du kan titta på de charmiga veteranbåtarna, samt Långholmen med sin sandstrand. Du har även promenadavstånd till Reimersholme och dess kajakklubb. Fortsätter du härifrån når du snart både Hornstulls strand och Bergsundsstrand. Här kan du besöka Calexico, Brooklyn bar, Loopens marina och Bistro Barbro, marknadsplatsen Street och Kvartersbion. För de minsta finns här en nybyggd fantastisk lekpark, och för ännu mer bus och lek så ligger Högalidsparken precis runt hörnet. I området finns också många bra förskolor. Du bor också nära Zinkensdamm samt Skinnarviksparken med fantastisk utsikt över Kungsholmen och Stadshuset och en charmig glassbar med solstolar och hängmattor.
För ytterligare promenadstråk kan du vandra runt Årstaviken bland kolonilotter och båtklubbar. Här är det perfekt att ta din joggingrunda och kanske stanna till på ett av de många utegymmen. Men om du inte känner för någon löprundaoch är på det humöret så kan du nöja dig med att lomma ner till Indian Garden, kvarterets prisbelönta indiska restaurang.

Välkommen!

Ansvarig mäklare

Björn Bring
Fastighetsmäklare/Delägare
070 780 99 80
bjorn@vasastansmaklarna.se

Planritning

Planritning

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 3 av 6. Hiss finns.
Adress: Heleneborgsgatan 26, 3 tr, 117 32 Stockholm
Lägenhetsnummer: 30/1301
Pris: 7 100 000 kr Previewpris
Avgift: 2 731 kr inkl värme, VA, kabel-TV, bredband & balkongavgift
Driftskostnad: 7438 kr/år
Andelstal: 1,9092%
Allmänt: Bostaden är 73 kvm enligt uppmätning och 72 kvm enligt föreningens lägenhetsregister. Avgiften är inklusive balkongavgift på 75 kr/mån.

Interiör

Antal rum
2,5 rum + kök

Boarea
73 m², faktisk uppmätn norm SS 021053

ENTRÉ/HALL
Välkomnande hall med originalhatthylla samt smart förvaring i form av garderober.
Mörkt klinkergolv, vita väggar samt vitt tak.

BADRUM
Stort och fräscht badrum med det där lilla extra. Här har du både bubbelbadkar, tvättmaskin samt värmegolv. Mörkt kakel på ena väggen och vitt kakel på resterande väggar. Mörkt klinkers och vitt tak med spotlights.

SEPARAT WC
I det separata badrummet finns toaletten och ett handfat. Mörkt kakel på ena väggen och vitt kakel på resterande väggar. Mörk klinkersgolv samt vitt tak.

KÖK
Ett väldigt trivsamt kök med goda arbetsytor och bra förvaring. Här finns integrerade vitvaror i form av kyl och frys, diskmaskin samt inbyggd ugn. Arbetsbänk i ljus laminat samt mörkt mosaik ovan bänk. Köket ligger i anslutning till vardagsrummet vilket ger en enorm rymd men även en väldigt social planlösning. Matplats för 6-12 personer.Vittlaserat plankgolv, vita väggar samt vitt tak med takrosett.

VARDAGSRUM
Ett ljust och rymligt vardagsrum som ligger i direkt anslutning till köket gör att det blir ett perfekt rum för sociala tillställningar där man får rum för stora sällskap. Från vardagsrummet når du genom ett par fantastiskt vackra dubbeldörrar balkongen som har en av söders bästa utsikter. Vitlaserat plankgolv, vita väggar samt vitt tak med takrosett.

SOVRUM
Sovrummet är generöst till sin storlek och har en ombonad känsla. Här har du två stora fönster med djupa fönsternischer och utsikt över Långholmens lummiga grönska och Riddarfjärdens gnistrande vatten. I det stora sovrummet får du enkelt plats med en 1.80 säng samt sängbord och garderober. Härifrån har du ingång till barn-/gästrummet. Vitt plankgolv, vita väggar med en fondtapet bakom sängen samt vitt tak.

BARN- /GÄSTRUM
Ett perfekt barnrum, arbetsrum eller gästrum finns där du har ingång från både master bedroom samt det stora badrummet. Här finns platsbyggda bokhyllor och ljusinsläpp genom fönstren i väggen mot det stora sovrummet. Vitt plankgolv, vita väggar med en fondtapet samt vitt tak.

Dokument

Energideklaration
Stadgar
Uppmätning.pdf
Årsredovisning 2016

Brf Neptun

Brf Neptun bildades 1924 och fastigheten stod klar ett år senare, 1925. Föreningen ombildades sedan 2010. Det är en äkta förening som består av 53 lägenheter samt en affärslokal, alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2017: Installation av bergvärme
2014-2016: Fönstermålning
2015: Radonmätning, värdena håller sig inom alla gränsvärden
2015: Målning av Entrédörrar
2015: Lagning och målning av hussockel
2014-2015: Ny tvätt- och torkutrustning
2013: Trapphus
2012: OVK
2006: Målning av tak
1999: Elstambyte
1998: Föreningens gård nyanlades
1993: Stambyte
1993: Takplåtar
1979: Fasader

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren finns föreningens gemensamma utrymmen. Dessa består av tvättstuga, bastu, cykelrum, barnvagnsrum samt föreningslokal.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Leverantör av kabel-tv är Com Hem, basutbudet ingår i avgiften. Leverantör av bredband är Bahnhof.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften uppgår till 2,5% av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen. Pantsättningsavgiften uppgår till 1% av gällande prisbasbelopp.

Omgivning


Högalid sträcker sig från Reimersholme, Långholmen och Hornstull i väster med södersjukhuset och Sachska i söder, utmed Rosenlundsgatan och Torkel Knutssongatan ner till Söder Mälarstrand tillbaka till Långholmen.
Du bor här på centralt läge med direkt närhet till affärer, restauranger och caféer både vid Zinkensdamm och Hornstull. Zinkensdamms IP erbjuder även skridskobana på vintern och fotboll på sommaren. I Hornshuset vid Hornstulls T-bana hittar du nattklubben Laika och Tjoget/Linje 10 som har utnämnts till en av världens 50 bästa cocktailbarer.
Nedanför lägenheten ligger pålsundet, där du kan titta på de charmiga veteranbåtarna, samt Långholmen med sin sandstrand. Du har även promenadavstånd till Reimersholme och dess kajakklubb. Fortsätter du härifrån når du snart både Hornstulls strand och Bergsundsstrand. Här kan du besöka Calexico, Brooklyn bar, Loopens marina och Bistro Barbro, marknadsplatsen Street, Kvartersbion samt det flytande badhuset Liljeholmsbadet. För de minsta finns här en nybyggd fantastisk lekpark, och för ännu mer bus och lek så ligger Högalidsparken precis runt hörnet.
För ytterligare promenadstråk kan du vandra runt Årstaviken bland kolonilotter och båtklubbar.

Kommunikation
Kommunikation har du inom endast ett par hundra meter. Tunnelbanans röda linje (Zinkensdamm och Hornstull), 4:ans buss (över till Fridhemsplan med anslutning till tunnelbanans blå linje) och 66:an (som korsar hela Södermalm). Med bil når du snabbt E4:an, både norrut och söderut.


Övrigt

Tack för att du visar intresse för den här bostaden! Att sälja och hitta ny bostad kan vara en rolig och inspirerande process, men det kan även väcka en hel del känslor.

Här vill vi informera och förbereda dig på hur en försäljning går till, vad man kan förvänta sig, vad som kan vara bra att tänka på och lite om fastighetsmäklarens roll. Ju mer du vet, desto trevligare blir processen tror vi.

Viktigaste rådet tar vi först:
Känner du dig osäker eller undrar någonting? Fråga din fastighetsmäklare, så får han eller hon chansen att hjälpa dig till en positiv och rolig affär!

Hur försäljningen går till
Här redogör vi för hur säljaren avser att genomföra försäljningen. Din fastighetsmäklare är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

Intresserad av denna bostad?
Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att gå miste om bostaden vid ett snabbt avslut. Försök att vara startklar med lånelöfte och be oss gärna om en kostnadsfri värdering av ditt nuvarande boende.

Budgivning
Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från det i annonsen angivna priset. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det ska vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Men säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Berätta gärna innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad, etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Även om du har det högsta budet så kan säljaren välja någon annan att avsluta affären med.

Mäklaren kan inte ge några löften till någon om att få köpa utan ska göra klart för spekulanterna att det är säljaren som bestämmer. Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet mellan olika spekulanter. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljaren och köparen måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren, även om buden inte lämnas på det sätt som bestämts. Det är bara säljaren som kan besluta om ett bud av någon anledning ska väljas bort; det kan inte mäklaren göra. Eftersom det är säljaren som helt bestämmer över budgivningen har en spekulant ingen ovillkorlig rätt att få bjuda över ett lämnat bud. Men oftast ligger det i säljarens intresse att mäklaren låter spekulanterna höja sina bud.

En spekulant har inte rätt att få annan information än att han eller hon inte fått köpa. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budlistan lämnas till säljaren och slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut).

Kontraktsskrivning
Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Vi träffas på mäklarkontoret. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

Handpenning
Handpenning om 10% av köpeskillingen hålls av mäklaren på ett särskilt klientmedelskonto skiljt från mäklarens övriga tillgångar, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen).

Tillträde
Vid tillträdet träffas parterna hos mäklaren, där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar mm. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen.

Objektsbeskrivning
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Boendekostnadskalkyl
Fastighetsmäklaren erbjuder spekulanter och köpare en skriftlig beräkning av boende kostnaderna, en så kallad boendekostnadskalkyl. Om du vill att mäklaren gör en boendekostnadskalkyl till dig så skall du meddela fastighetsmäklaren detta innan köpeavtal skrivs under.

Tilläggstjänster
Som vår kund erbjuds du skräddarsydda lösningar med produkter och tjänster av våra samarbetspartners. Vid förmedling av nedanstående tilläggstjänster kan mäklaren erhålla en förmedlingsprovision av våra samarbetspartners. Nedan redovisas denna förmedlingsprovision innan avdrag för skatt och sociala avgifter.

- Hemnet Service AB. 300-800 kr beroende på objektets utgångspris.

Hantering av personuppgifter
Vasastansmäklarna/Stenstaden behandlar lämnade personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen. Personuppgifterna kan komma att behandlas av Vasastansmäklarna/Stenstaden och samarbetspartners för att exempelvis tillhandahålla tjänster, administrera kundengagemang och för marknadsföringsåtgärder såsom e-post.

Medgivande reklam
Säljare och köpare till i överlåtelseavtal och objektsbeskrivning angiven bostadsrätt/andelsrätt har inget emot att handläggande fastighetsmäklare med firma - Vasastansmäklarna/Stenstaden använder bilder och övrigt informationsmaterial om lägenheten i sin marknadsföring som s.k. referensobjekt.

Undersökningsplikt och felansvar
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären.

Köparens undersökningsplikt
Utgångsläget är att du köper bostadsrätten "i befintligt skick" med den inredning och det slitage som finns. Det innebär att du efter köpet inte kan klaga på att en dörr är trasig eller att en äldre spisfläkt inte fungerar. Detta om inte säljaren har lämnat en särskild utfästelse - att han garanterar till exempel att spis med ugn fungerar perfekt - även på tillträdesdagen.

Uppmaning att undersöka
Du uppmanas av säljaren att noggrant undersöka bostaden. Du får som köpare inte åberopa fel som du antas ha känt till vid köpet eller vad som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning. Detta även om någon undersökning inte genomförts.

Det är inte bara själva lägenheten som din undersökningsplikt omfattar. Läs föreningens senaste årsredovisning, som din mäklare lämnar. Där får du en bra redovisning av föreningens ekonomi. Det brukar finnas med en övergripande information om föreningens planerade reparations- och ombyggnadsåtgärder. Kontrollera även direkt med föreningen om eventuella kommande större reparationer, omläggning av lån etc. som väsentligt kan påverka bostadens framtida årsavgift.

Säljarens felansvar och "upplysningsplikt"
Säljaren ansvarar inte för fel och brister som du borde ha upptäckt eller misstänkt vid en noggrann undersökning. Säljarens ansvar ska gälla "dolda fel" som fanns vid köptillfället men som upptäcktes efter köpet.

En svår definition beroende av om säljaren haft faktisk kännedom om felet eller om säljaren förstod eller borde ha förstått att köparen inte känt till omständigheten, samt om säljaren borde ha förstått att denna uppgift var viktig för köparens beslut att köpa bostaden. Om felet varit dolt vid köpet och inte är att förvänta med hänsyn till ålder, pris och skick, svarar säljaren för konsekvenserna. Om felet varit upptäckbart får köparen stå för det själv. Säljarens vetskap har i princip ingen självständig betydelse för felansvaret. Även om säljaren inte måste tala om vad han vet om bostaden är mäklaren skyldig att verka för att säljaren lämnar väsentliga upplysningar, som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivs in i objektbeskrivningen.

Mäklarens ansvar
Mäklaren har inget ansvar för lägenhetens skick. Mäklarens roll är att förmedla säljarens och föreningens information och ska enligt lag verka som opartisk mellanman, ge parterna råd och upplysningar, verka för att säljaren lämnar köparen uppgifter av betydelse samt verka för att köparen före köpet undersöker bostaden. Mäklaren ska kontrollera vem som har rätt att förfoga över bostadsrätten, eventuell pantsättning och andra rättigheter som kan belasta den och ge köparen, utöver erbjudande om skriftlig boendekostnadskalkyl, en objektbeskrivning med nämnda uppgifter inklusive lägenhetsbeteckning, andelstal och boarea. Mäklaren lämnar även köparen föreningens senaste årsredovisning och stadgar. Har inget annat avtalats, ska fastighetsmäklaren hjälpa till med att upprätta köpehandlingar.

Påföljder
Är bostadsrätten/andelsrätten felaktig och felet inte beror på köparen, får du kräva avhjälpande, vilket innebär att säljaren ska erbjudas möjlighet att själv eller genom hantverkare åtgärd felet med rimligt åldersavdrag, eller så har du som köpare rätt till prisavdrag, skadestånd eller till och med häva köpet om bostadsrätten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig.

Reklamation/Preskription
Det är viktigt att du som köpare reklamerar inom skälig tid från det att du upptäckt eller förväntas ha märkt av felet. Absolut senast inom två år räknat från tillträdesdagen.

Boarea
Särskilt i äldre byggnader kan den angivna arean avvika, på grund av gamla mätnormer i förhållande till dagens norm. Om du som köpare känner dig osäker på uppgiften om boarean eller om denna uppgift är av stor vikt för dig bör du anlita en fackman för uppmätning av boarean.

Ombyggnad av bostaden
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

Flytt och flyttstädning
När den första formella delen med köpekontrakt etc. är klar - återstår dock en hel del jobb. Din mäklare tar hand om pappersarbetet - så att du kan ägna dig åt packning, flytt och inte minst flyttstädning, som tyvärr kan bli föremål för tvister och ovänskap mellan säljare och köpare. Med god planering och denna information undviker du konflikter och hinner dessutom göra en bra städning. Visst känns det mycket bättre att lämna över nyckeln när man vet att lägenheten är riktigt ren och fräsch.

Normalt avtalas i köpekontraktet att säljaren ansvarar för flyttstädningen. För en normalbostad tar en riktig flyttstädning flera dagar och skall vara genomförd dagen före tillträdesdagen.

Med flyttstädning menas att bostadens alla ytor skall vara rengjorda och fria från fläckar och smuts annat än det som beror på ålder och slitage. Anpassa rengöringsmedel och städteknik efter material så att du inte repar eller skadar ytor och inredning. Kom ihåg att en flyttstädning är något helt annat än en vanlig veckostädning! Det skall vara så rent att om köparen tillkallar städfirma skall denna konstatera att ingen mer städning behövs.

Vi rekommenderar säljaren att anlita en städfirma istället för att själv städa och att skriva ett avtal med villkor att betalning sker då din besiktningsman, i detta fall köparen, godkänt städningen.

Skulle köparen vara missnöjd med städningen finns olika utvägar. Lämpligt är att köparen genast reklamerar bristerna till säljaren så att denna kan åtgärda dessa, antingen på egen hand eller med hjälp av städfirma. Vägrar säljaren får köparen själv ta kontakt med en städfirma och ge dem uppdraget att utföra en flyttstädning. Köparen kan sedan kräva säljaren på ersättning motsvarande städfirmans kostnad.

Mindre lämpligt är att köparen städar återstoden på egen hand. Dels för att det är svårt att beräkna ersättning för eget städarbete, dels för att det i efterhand ofta är omöjligt att bedöma om städningen faktisk var otillräcklig. I och med sin egen städning har köparen undanröjt alla bevis! Bäst för köparen är i detta fall att få någon opartisk att granska städningen och skriva ett enkelt protokoll över de brister som finns.

(c) Vasastansmäklarna / Stenstaden 2017

Vill du sälja din bostad?

Värdering kostar självklart ingenting!

Tack för din intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.