Själfull inredning med Superfront

Vackra lägenheter i Vasastan förtjänar en inredning med känsla för designdetaljer. Superfronts design showroom på Tegnérgatan 5 erbjuder allt som skapar ett sofistikerat hem med handplockade dekordetaljer. Med smarta lösningar från Superfront kan du förändra klassiska Ikeamöbler och ge en personlig känsla till ditt nya hem.

 

Superfront är ett varumärke som designar och tillverkar fronter, handtag, ben och sidor som kan användas för att skapa unika möbler utifrån vanliga Ikeastommar. Den genialt enkla idéen väcktes med parets Monica och Mick Born personliga intresse för kombination av tillgängliga material från Ikea och egen design. Sedan mars 2013 delar de glädjen av en exklusiv designupplevelse till ett rimligt pris med sina kunder.

– Konceptet kom till då jag och min man Mick insåg att fler än vi använde sig av Ikeas stommar för att skapa unika möbler. ”Detta måste gå att ta till en annan nivå” tänkte vi och började smida planer, berättar Monica som idag ansvarar för PR och varumärke på Superfront.

 

Idéen utvecklades spontant och idag kan man njuta av en mångfald av produkter som förvandlar vanliga möbler till kvalitetsdesign.

– Första tanken var att göra luckor till Ikeas största serier, men vi expanderade snart till att även innefatta sidor och toppskivor. På så vis kunde vi skapa möbler som var konstruerade som så många av de tokdyra designmöblerna: en stabil, grövre stomme på insidan – och ett smäckert, elegant ytskikt på utsidan. Sedan började vi även designa egna snygga ben och handtag till det, berättar Monica.

2

Alla designintresserade uppskattar både det skickliga konceptet och rimliga priser, som är grundtanken bakom Superfront. Monica berättar att de har alla åldersgrupper bland sina kunder, från unga par som vill inreda sin första lägenhet, till familjer med egen villa. Designintresset styr vilka som handlar på Superfront, snarare än tjockleken på plånboken.

 

– Det är både 25-åringar och 80-åringar som handlar hos oss. Vi har till exempel haft ett flertal äldre personer som ville byta ut luckorna på sina tokdyra, italienska 500.000-kronors kök mot våra. Helt enkelt för att de gillar designen. Det tycker vi är roligt och smickrande!

 

Monica tycker att Superfronts design passar väldigt bra ihop med estetiken och livsstilen hos Vasastansbor. Enligt henne, verkar många av de som bor i kvarteren ha ett stort intresse för sitt hem och är väldigt medvetna i sina val. Detta gör att det snarare är design och kvalitet än vräkiga prislappar som styr. Återvinningstänket är en annan viktig faktor. Med Superfronts design kan man återanvända befintliga Ikea-stommar vilket matchar den medvetna konsumenten.

3

– Våra kunder är personer som vill ha design som håller över tid. Vi har tagit fram färger, mönster och material som har en sorts tidlöshet över sig. Som den ärggröna kulören Aerugo Green som känns igen från såväl gamla koppartak som 50-talsbilar. Eller våra marmorskivor i Carrara, handtagen i obehandlat naturläder och ben i mässing och koppar som åldras med tiden. Att allt utom stenprodukter produceras i Sverige gynnar miljön.

 

Superfront trivs väldigt bra i den vackra lokalen på Tegnérgatan 5 med sina tre gigantiska fönster. Deras showroom ligger granne med en rad trevliga butiker och caféer och rymmer även olika designers kreativa verkstad med fotostudio och prototypverkstad i stora källaren. Men det bästa av allt är självklart kunderna.

-Vi har många kunder från just Vasastan. Med risk för att låta smörig så är det himla trevliga människor som kommer till oss, skrattar Monica!

4

Det är inte svårt att föreställa sig varför förbipasserande tittar in i butiken. Själva showroomet är vackert inrett med handplockade inredningsdetaljer, lika omtänksamt utvalda av ägarna som när de designar sina produkter.

– Vackra hem innehåller ofta personliga ting blandat med de nyare. Vi letar därför alltid efter vackra, annorlunda saker när vi reser som vi kan ha i vårt showroom, säger Monica. – Vår filosofi här är densamma som när vi själva designar: vi köper det vi gillar och inte sånt som är dyrt och ”rätt”. Vi tycker om att blanda nya saker som vi visar i showroomet med äldre och mer slitna ting för att ge rummet den själ som riktiga hem har.

Superfront ger massor med variationsmöjlighter och visar hur kul det är att skapa något alldeles eget och unik. Testa själv och hitta en ny själ för ditt hem med Superfronts inredning!

5

Superfronts grundare: Mick Born, Monica Born och Sander Aarts

 

Superfront, Tegnérgatan 5

Tel: 08-68 44 18 14

 

 

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.