Stabil omsättning med svagt stigande priser

Bostadsmarknaden i Vasastan och Norrmalm har kommit igång som brukligt under augusti och september månad. Tongångarna på visningarna efter sommaren är mer positiva idag än för ett år sedan.

Det är tydligt att tilltron och förtroendet till marknaden – det vill säga lägenheternas prissättning – har återvänt. För ett år sedan kändes det som att spekulanter och budgivare trodde att lägenhetens värde skulle halveras lagom till tillträdet. Så är inte fallet idag.

Den bästa femtedelen i Vasastan och på Norrmalm går upp i pris.
Det som däremot är tydligt är att prisspridningen mellan det objekt som har ”allt” gentemot de som exempelvis saknar nödvändiga attribut så som en hiss för lägenheter för barnfamiljer få nöja sig med lägre slutpriser. Det är tydligt att den s.k. paretoprincipen råder på marknaden idag. Paretoprincipen innebär att den bästa femtedelen av bostäderna lockar till sig kapitalstarka köpare som kan ställa krav på sina boenden. Resterande fyra femtedelar fördelas ut till de spekulanter som inte har samma köpkraft, och därför blir de slutpriserna inte riktigt lika höga.

Under dessa omständigheter ställs det höga krav på dig som köper. Vi brukar ge råd till våra spekulanter att gå ut och titta på så många hem som möjligt. Efter ett antal visningar kommer du att lära dig prisbilden. Det är i det här läget är det enormt viktigt att komma fram till vad som är viktigast för dig. I själva verket är det vanligt att man som köpare till slut landar i något helt annat än vad man tänkte sig från början, men våra intryck är också att man som köpare är precis lika nöjd som man hade förväntat sig.

Letar du bostad i vårt affärsområde så är du varmt välkommen att ta kontakt med oss så delar vi gärna med oss av våra kunskaper. Vasastansmäklarna är det enda mäkleriet som uteslutande jobbar med Norrmalm och Vasastan som affärsområde.


Med vänlig hälsning,

Niklas Wendell
niklas@vasastansmaklarna.se
0730-55 60 11

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.