Vasastans bostadsmarknad: April 2017

Solen skiner och våren ligger i luften! Snart öppnar Vasastans uteserveringar och de sista skidboxarna försvinner från biltaken. En sista dos snö i påsk kanske, men sen blir det fokus på grill och rosévin. Hur står det då till med bostadsmarknaden i Sveriges hetaste stadsdel?

En sak är i alla fall säker: Vasastansmäklarna sålde ca 5 % dyrare än våra konkurrenter i Vasastan i februari, enligt Mäklarstatistiks Bostadsbarometer. Våra säljare fick alltså i snitt 440 tkr mer i februari jämfört med våra konkurrenters stackars säljare. Det visar sig också i vår statistik över föreningsrekord, som visar att vi i våra senaste 25 försäljningar gjort föreningsrekord i inte mindre än 14 fall, kvalitet lönar sig verkar det som.

Framför dig har du nu Vasastansmäklarnas Marknadsbrev. Avsikten är att ge dig en insikt i hur Vasastans bostadsmarknad och priser utvecklas och hur vi ser på framtiden i Vasastan.

Marknaden

Årets första kvartal präglades av låg omsättning med fortsatt höga snittpriser per kvadratmeter. Snittkvadratmeterpriset i januari var 100 745 kr och i februari 101 222 kr, enligt Svensk Mäklarstatistik. Mycket talar för att inlåsningseffekten som skapades i samband med amorteringskravet förra sommaren fortsätter att påverka utbudet negativt. Det gör att priserna hålls uppe på det lilla utbud som finns på marknaden. Men då kan man fråga sig hur länge det håller? Bostadsmarknaden styrs ju av grundläggande behov för oss människor . Vi vill ha ett extra rum, vi vill flytta isär, flytta ihop, osv.

Om vi har en period med låg omsättning (såsom det varit sedan juni förra året) så brukar det leda till en förhöjd omsättning följande period. Det talar för att vi kan få en ordentlig utbudshöjning nästa gång utbudet ökar igen. Det infaller normalt efter påsk varje år. Då kan det bli ett bra köpläge i maj och juni, för den som väntar till dess med sitt köp. Högt utbud och lägre priser alltså.

Vi tror att april kommer att präglas av fortsatt höga priser medan maj och juni kommer att vara svårare marknader att få riktigt bra betalt på. Vi gissar att snittpriset i mars och april kommer att ligga runt 102-103 tkr för att i maj och juni backa ner under 100 tkr per kvadratmeter.

Övrigt/Kuriosa

Nu har vi arbetat med Preview (vårt försäljningskoncept för dig som inte har bråttom att sälja) i 9 månader och det har inneburit ett antal väldigt lyckade försäljningar. Kortfattat så är det ett sätt för dig att få riktigt bra betalt och ovanligt lång tid på dig att flytta ut, så att du kan hitta nästa bostad i lugn och ro. En långsiktig försäljningsstrategi som tar fördel av Stockholms stressade och kortsiktiga bostadsmarknad. Ring oss så berättar vi mer!

Går du i flyttankar? Våra säljare fick i snitt 440 tkr mer i februari jämfört med våra konkurrenters säljare. Det visar sig också i vår statistik över föreningsrekord, som visar att vi i våra senaste 25 försäljningar gjort föreningsrekord i inte mindre än 14 fall, kvalitet lönar sig verkar det som.

Mejla oss på info@vasastansmaklarna.se eller ring på 08-612 94 00 så hjälper vi gärna dig med en kostnadsfri värdering och rådgivning.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.