Vasastans bostadsmarknad: Juli 2015

Äntligen sommar och det märks i Vasastan! Lugnet har lagt sig över stadsdelen och Vanadisbadet är öppet för de som är kvar i stan. Då passar det ju perfekt att kika på hur bostadsmarknaden mår i Vasastan tycker vi.

Framför dig har du nu Vasastansmäklarnas Marknadsbrev. Avsikten är att ge dig en insikt i hur Vasastans bostadsmarknad och priser utvecklas och hur vi ser på framtiden i Vasastan.

Marknaden

Efter en hetsig vintermarknad under första kvartalet med kraftigt stigande priser så lugnade prisstegringarna ner sig något i Vasastan under vårmarknaden (andra kvartalet). Priserna i Vasastan steg med 3% under andra kvartalet, att jämföra med 8% stegring föregående kvartal.

Ett ökande utbud efter påsk och en lite mer avvaktande inställning på köparsidan gjorde att priserna steg mindre än under årets första kvartal. Många anser att den kraftiga prisuppgången drevs av stundande amorteringskrav och att det också förklarar att prisstegringen avtog under andra kvartalet när amorteringskravet hindrades. Genomsnittspriset per kvadratmeter i Vasastan steg till ca 92 200 kr enligt Mäklarstatistik.

För årets tredje kvartal förutspår vi en fortsatt försiktig prisstegring, som drivs av den låga räntan och en hög efterfrågan. SEB:s Boprisindikator, som mäter hushållens förväntningar, pekar på fortsatt stark tro på ökande priser det närmaste året.

Övrigt/Kuriosa

För dig som skall sälja din bostad under tredje kvartalet så kan det låga utbudet och den höga efterfrågan under juli ge goda förutsättningar till ett ovanligt högt försäljningspris.

Går du i flyttankar? Mejla oss på info@vasastansmaklarna.se eller ring på 08-612 94 00 så hjälper vi gärna dig med en kostnadsfri värdering och rådgivning.

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.