Vasastans bostadsmarknad Oktober: 2015

Med hösten på ingång så börjar Vasastans skrud gå i rött orange och gult. Sommaren är ett minne blott och det är dags att tända brasan i öppna spisen igen. Då finns det ju ingenting som är så intressant som att få veta hur bostadsmarknaden i världens bästa stadsdel mår, eller hur?

Framför dig har du nu Vasastansmäklarnas Marknadsbrev. Avsikten är att ge dig en insikt i hur Vasastans bostadsmarknad och priser utvecklas och hur vi ser på framtiden i Vasastan.

Marknaden

Tredje kvartalet i Vasastan präglades av fortsatt stigande priser, om än i lugnare tempo än i början på året. Uppgången blev i snitt 3% och motsvarar samma takt som vi såg under andra kvartalet. Priserna i Vasastan har nu gått upp ca 19% de senaste 12 månaderna.

Sommarmarknaden präglades av hetsiga budgivningar och snabba avslut i juli för att sedan lugna ned sig något ju längre in i augusti vi kom. Kraftigt stigande utbud under andra halvan av augusti förklarar att marknaden lugnade ned sig något, Genomsnittspriset per kvadratmeter i Vasastan steg under perioden till drygt 92 600 kr enligt Mäklarstatistik.

För årets fjärde kvartal förutspår vi en avmattning av prisstegringen. I slutet av november bör utbudet öka och därmed bör priserna dämpas något. December präglas normalt av ett minskande utbud med färre och färre starka köpare på marknaden, vilket kan ge större ojämnheter i priserna. SEB:s Boprisindikator, som mäter hushållens förväntningar visar en kraftig nedgång i tron på ökande priser det närmaste året. Det kan betyda mer försiktiga köpare på kort sikt.

Undrar du vad din egen bostad är värd idag? Mejla oss på info@vasastansmaklarna.se eller ring på 08-612 94 00 så hjälper vi gärna dig med en kostnadsfri värdering!

Kontakta oss

På Vasastansmäklarna vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.